BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Yüksek Lisans Programları

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - Organik Tarım İşletmeciliği (Disiplinlerarası) - Organik Tarım İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans



Program Tanımları
Kuruluş
Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Milli Eğitim Bakanlığının teklifi üzerine, 28/03/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30’uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 16/02/2016 tarih ve 2016/8555 sayılı kararname ile kurulmuştur. Yüksekokulumuzda 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi ile 2809 sayılı Kanun’un 3. maddesi uyarınca, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Organik Tarım İşletmeciliği bölümünün açılması 13.07.2016 tarihinde uygun görülmüştür. Akabinde 2016-2017 bahar döneminde Yüksek Lisans programı kurulmuş ve ilk öğrenci kaydı bu dönemde alınmıştır.
Kazanılan Derece
Bölümün ya da ilişkili olan diğer bölümlerin lisansüstü programlarında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik (60 AKTS karşılığı) ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı ve seçilmiş bir jüri tarafından başarılı sayılan bir tezi başarıyla savunan öğrencilere ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ alanında yüksek lisans diploması verilir.
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Yüksek Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Üniversitelerin Su Ürünleri, Ziraat, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Tarım ve Doğa Bilimleri, Veterinerlik Fakülteleri (Tüm Bölümlerinden) Mezunu Olmak, Uygulamalı Bilimler Fakültesi/Yüksekokulu Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü, Fen/Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya ve Biyoloji Bölümleri, İlgili Fakültelerin İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Bölümleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi- Sağlık Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık İdaresi ve Gıda Teknolojisi Bölümleri mezunu olmak.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Kabul ve kayıt koşullarında belirtilmiş olan alanlardan lisans diploması, lisans üstü giriş sınavından (ALES) gerekli puanı almış olma.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Organik Tarım İşletmeciliği alanında yüksek lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; a) 21 kredilik (60 AKTS karşılığı) ders alıp, en az CC derecesiyle geçmiş olmak, b) 4.0 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak, c) Bir yüksek lisans tezi hazırlayıp, jüri önünde sunarak başarılı olmak
Program Profili
1- Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmak ve yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirmek. 2- Multidisipliner bir lisansüstü program olması dolayısı ile disiplin içi ve disiplinler arası ekip çalışması yürütme becerisi kazanabilmek. 3- Bireysel çalışma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık becerisinin gelişimi. 4- Mesleki ve etik sorumluluk bilinci geliştirebilmek. 5- Bilgi ve fikir alışverişine açık, girişimci, sözlü ve yazılı etkin iletişim kurabilmek programın başlıca profilini oluşturmaktadır.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Bu programı bitirenler tarım işletmelerinde, devlete ait laboratuvar, ilgili sektörde yer alan işletmelerde, arazi gibi alanlarda görev yaparlar. Özel girişimcilerin seraları, işletmeleri, arazi ve bağ, bahçelerinde uzman olarak ve belediyeler ait kuruluşlarda iş imkânı bulabilirler. Ayrıca kendileri de bu işleri bağlı olmaksızın bilgi ve becerileriyle yapabilirler. Akademik kariyerlerine doktora programı ile devam edebilir, şartları yerine getirmesi durumunda üniversitelerin açacağı akademik kadrolara başvurabilir. Örnek olarak üniversitemiz bünyesinde Organik Tarım İşletmeciliği Yüksek Lisans programını bitirmiş ve aynı bölümde Doktora programına da başlamış olan Mustafa Bora Meşeli isimli öğrencimiz, üniversitenin belirlemiş olduğu diğer şartları da sağlaması ile fakültemiz bünyesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Mezun öğrenciler, yüksek lisans derecesinden sonra ziraat, tarım ekonomisi, işletme gibi farklı disiplinlerde üniversitelerin şartlarına bağlı olarak doktora programlarına başvurabilirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için, o dersin yarıyıl ortalamasının en az 60 olması gerekir. 100 puan üzerinden verilen notun harf notuna dönüştürülmesinde; ara sınav, yarıyıl içi çalışmalar ve yarıyıl sonu sınavının ağırlıkları dikkate alınır. Her ders için her yarıyılda en az bir ara sınav yapılır. Bir ara sınav yapılması halinde % 40’ı, birden fazla ara sınav ve yarıyıl çalışması yapılması halinde, bu sınavların ve yarıyıl çalışmalarının yüzdelik oranlarının toplamının harf notuna katkısı % 40 olacak şekilde dersin öğretim elemanı tarafından belirlenir. Yarıyıl sonu sınavının harf notuna katkısı %60’dır. Bütünleme sınavına katılan öğrencinin, ilgili derse ait başarı notu belirlenirken, yarıyıl sonu sınav notu yerine bütünleme sınav notu kullanılır. Yarıyıl sonu sınavları sonunda, yarıyıl not ortalaması 2.00 ve üzeri olduğu için (DC) harf notlu derslerden başarılı sayılırken, bunu takip eden bütünleme sınavı sonrasında yarıyıl ortalamasını 2.00’ın altına düşüren öğrenciler, başarılı sayıldıkları (DC) harf notlu derslerden de başarısız konumuna düşer.
Mezuniyet Koşulları
Programımızdaki müfredatta yer alan zorunlu ve seçmeli derslerini başarıyla tamamlayan, zorunlu seminer sunumunu gerçekleştiren ve hazırlamış olduğu tezi başarılı bir şekilde savunan ve Bayburt Üniversitesi yüksek lisans eğitim-öğretim yönetmeliğinde belirtilen şartları sağlayan öğrenciler yüksek lisans diploması almaya hak kazanırlar.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Tuzcuzade Mahallesi Demirözü Caddesi Erzincan Yolu Üzeri 2.7 km İlahiyat Fakültesi 1. kat 69000 / Bayburt T.C. Bayburt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Bölüm Olanakları
A) Merkezi Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi (3000 M2) B) Gıda Mühendisliği Laboratuvarı (92,30 M2) C) Biyoloji Laboratuvarı (92,30 M2) D) Kimya Laboratuvarı (92,30 M2) E) Fizik Laboratuvarı (92,30 M2) F) Bilgisayar Laboratuvarları (71,8+71,8+106,0 M2)

Program Çıktıları
1Organik tarım bilimi hakkında bilgi edinir.
2Organik tarım biliminin temel ilkeleri hakkında bilgi edinir.
3Organik tarım işletmeciliği hakkında bilgi edinir.
4Organik bitkisel ürünlerin (Tarla bitkileri, Bahçe bitkileri) yetiştirilmesi depolanması ve pazarlanması hakkında bilgi edinir.
5Organik hayvansal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, depolanması ve pazarlanması hakkında bilgi edinir.
6Organik tarım işletmeciliği alanı ile ilgili kurumsal ve yönetim bilgileri edinir.
7Organik tarım işletmeciliği ile ilgili strateji, yöntem ve teknikleri hakkında ölçme ve değerlendirme konularında bilgi edinir
8Organik tarım işletmeciliği alanında sorunları tanımlar, analiz eder, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirme becerisi kazanır.
9Organik bitkisel ve hayvansal işletmelerde problemlerin çözülmesi için deney tasarımı, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi kazanır.
10Organik tarım işletmeciliği alanında bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi kazanır
11Organik tarım ve işletme displinlerarası etkin çalışabilme becereisi kazanır.
12Organik tarım işletmeciliği alanında bağımsız çalışabilme ve sorumluluk alabilme yetkinliği kazanır.
13Organik tarım işletmeciği alanında sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlama ve yönetebilme yetkinliği kazanır.
14Organik tarım ve işletmeciliği alanıyla ilgili plan, proje hazırlama, çalışmaları bağımsız yürütme, danışmanlık ve denetim yetkinliği kazanır
15Organik bitkisel ve hayvansal üretim alanıyla ilgili plan, proje hazırlama, çalışmaları bağımsız yürütme, danışmanlık ve denetim yetkinliği kazanır
16Organik tarım işletmeciliği alanında edindiği bilgi ve beceri ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin tutum geliştirir.
17Organik bitkisel ve hayvansal üretim alanında edindiği bilgi ve beceri ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin tutum geliştirir.
18Organik bitkisel ve hayvansal üretim alanında ileri teknolojiyi (Tarımsal Mekanizasyon, Bilgisayar vb) kullanma yetkinliği kazanır.
19Sosyal hakların evrenselliği, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile cevre koruma, iş hukuku, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.
20Organik tarım işletmeciliği alanıyla ilgili mevzuata hakimdir ve uygun davranır
21Organik tarım işletmeciliği alanında bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun haraket eder

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
111111122223333333333
BİLGİ1
2
BECERİ1
2
3
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2
3

Müfredat
T : Teorik U: Uygulama L: Laboratuvar
0. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTDKY Danışmanlık Zorunlu 0 1 0 0
Toplam 0 1 0 0
 
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OT123Z Bilimsel Araştırma Teknikleri Zorunlu 3 0 0 6
2 OTSEÇ-1Y Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler-1 Seçmeli - - - 0
3 OTZOR-1Y Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler-1 Seçmeli - - - 0
4 OTSEÇ1 ORGANİK TARIM SEÇMELİ DERSLER 1 Seçmeli - - - 18
5 OTUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 6
6 OTUZMY Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 0
Toplam 24 0 0 30
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OT100Z Bilgisayar Uygulamalı Temel İstatistik Zorunlu 3 0 0 6
2 OTSEÇ-2Y Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler-2 Seçmeli - - - 0
3 OTZOR-2Y Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler-2 Seçmeli - - - 0
4 OTSEÇ2 ORGANİK TARIM SEÇMELİ DERSLER 2 Seçmeli - - - 18
5 OTSDY Seminer Zorunlu 0 1 0 0
6 OTUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 6
7 OTUZMY Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 0
Toplam 24 1 0 30
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTSD Seminer Dersi Zorunlu 0 1 0 6
2 OTTEZ Tez Çalışması Zorunlu 0 1 0 18
3 OTTEZY Tez Çalışması Zorunlu 0 1 0 0
4 OTUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 6
5 OTUZMY Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 0
Toplam 12 3 0 30
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTSD Seminer Dersi Zorunlu 0 1 0 6
2 OTTEZ Tez Çalışması Zorunlu 0 1 0 18
3 OTTEZY Tez Çalışması Zorunlu 0 1 0 0
4 OTUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 6
5 OTUZMY Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 0
Toplam 12 3 0 30
 
Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler-1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OT103Y İyi Tarım Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
2 OT105Y Yem Katkı Maddeleri Seçmeli 3 0 0 0
3 OT107Y Hayvan Refahı Seçmeli 3 0 0 6
4 OT109Y Organik Meyve ve Sebze Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 0 0
5 OT111Y Apiterapi Seçmeli 3 0 0 0
6 OT113Y Organik Tarımda İşletme Yönetimi Seçmeli 3 0 0 6
7 OT115Y Genel Fizyoloji I Seçmeli 3 0 0 6
8 OT117Y Endokrin Sistem Fizyolojisi Seçmeli 3 0 0 6
9 OT119Y Bitki Islah Yöntemleri Seçmeli 3 0 0 6
10 OT121Y Organik Tarımda Stratejik Yönetim Seçmeli 3 0 0 6
11 OT123Y Enzimoloji Seçmeli 3 0 0 0
12 OT125Y Klinik Biyokimya Seçmeli 3 0 0 0
13 OT127Y Hava Kirliliği ve Çevre Etkisi Seçmeli 3 0 0 0
14 OT129Y Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Seçmeli 3 0 0 0
15 OT131Y Çevre Kirliliği ve Kontrolü Seçmeli 3 0 0 6
16 OT133Y Çevresel Etki Değerlendirmesi Seçmeli 3 0 0 6
17 OT135Y Doğal Kaynaklar ve Çevre Yönetimi Seçmeli 3 0 0 0
18 OT137Y Toprak Kirliliğinin Biyolojik Yöntemlerle İyileştirilmesi Seçmeli 3 0 0 0
19 OT139Y Bitki Stresi Fatktörleri Seçmeli 3 0 0 6
20 OT141Y Organik Hayvansal Üretimin Genel Prensipleri Seçmeli 3 0 0 6
Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler-1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OT101ZY Bilimsel Araştırma Teknikleri Seçmeli 3 0 0 0
ORGANİK TARIM SEÇMELİ DERSLER 1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OT105 İyi Tarım Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
2 OT127 Organik Meyve ve Sebze Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 0 6
3 OT129 Apiterapi Seçmeli 3 0 0 6
4 OT131 Organik Tarımda İşletme Yönetimi Seçmeli 3 0 0 6
5 OT133 Genel Fizyoloji I Seçmeli 3 0 0 6
6 OT135 Endokrin Sistem Fizyolojisi Seçmeli 3 0 0 6
7 OT137 Bitki Islah Yöntemleri Seçmeli 3 0 0 6
8 OT157 Organik Tarımda Stratejik Yönetim Seçmeli 3 0 0 6
9 OT159 Enzimoloji Seçmeli 3 0 0 6
10 OT161 Klinik Biyokimya Seçmeli 3 0 0 6
11 OT163 Hava Kirliliği ve Çevre Etkisi Seçmeli 3 0 0 6
12 OT165 Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Seçmeli 3 0 0 6
13 OT167 Çevre Kirliliği ve Kontrolü Seçmeli 3 0 0 6
14 OT169 Çevresel Etki Değerlendirmesi Seçmeli 3 0 0 6
15 OT171 Doğal Kaynaklar ve Çevre Yönetimi Seçmeli 3 0 0 6
16 OT173 Toprak Kirliliğinin Biyolojik Yöntemlerle İyileştirilmesi Seçmeli 3 0 0 6
17 OT175 Bitki Stresi Faktörüleri Seçmeli 3 0 0 6
18 OT181 Organik Bitkisel Üretimin Genel Prensipleri Seçmeli 3 0 0 6
19 OT183 Arı ve Arıcılık Ürünleri Seçmeli 3 0 0 6
20 OT185 Arıcılıkta Mevsimsel Çalışmalar Seçmeli 3 0 0 6
21 OT187 Tarım İşletmelerinde Üretim Yönetimi Seçmeli 3 0 0 6
22 OT189 Hayvan Beslenme Biyokimyası Seçmeli 3 0 0 6
23 OT193 Hayvan Beslenme Biyokimyası Seçmeli 3 0 0 6
24 OT195 Kan, Hücre ve Vücut Sıvıları Fizyolojisi Seçmeli 3 0 0 6
25 OT197 Endüstri Bitkilerinde Organik Tarım Seçmeli 3 0 0 6
26 OT199 Bitki Moleküler Genetiği Seçmeli 3 0 0 6
27 OT201 Bitki Embriyolojisi Seçmeli 3 0 0 6
28 OT203 Palinoloji Seçmeli 3 0 0 6
29 OT205 Tarımsal Pazarlama Araştırmaları Seçmeli 3 0 0 6
30 OT207 Serbest Radikaller ve Antioksidanlar Seçmeli 3 0 0 6
31 OT211 Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
32 OT213 Organik Tarım İşletmelerinde Marka Yönetimi Seçmeli 3 0 0 6
33 OT215 Ekstraksiyon Teknikleri Seçmeli 3 0 0 6
34 OT217 Tarım Ekonomisi Seçmeli 3 0 0 6
35 OT219 Tüketici Davranışları Seçmeli 3 0 0 6
36 OT221 Pazarlama Yönetimi Seçmeli 3 0 0 6
37 OT223 Uygulamalı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 0 6
38 OT225 Arı, Bitki ve Çevre İlişkileri Seçmeli 3 0 0 6
Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler-2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OT102Y Yemeklik Tane Baklagillerin Özel Yetiştiriciliği ve Islahı Seçmeli 3 0 0 0
2 OT104Y Organik Süt Sığırı Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 0 6
3 OT106Y İklim Değişikliği ve Olası Etkileri Seçmeli 3 0 0 0
4 OT108Y Tarla Bitkilerinde Organik Tarım ve Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
5 OT110Y Organik Koyun Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 0 6
6 OT112Y Bahçe Bitkilerinde Organik Tarım ve Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 0
7 OT114Y Bal Arısı Hastalık ve Zararlarına Karşı Uygulanan Organik Yöntemler Seçmeli 3 0 0 0
8 OT116Y Enerji Bitkileri Seçmeli 3 0 0 0
9 OT118Y Yağ Bitkileri Yetiştiriciliği ve Teknolojisi Seçmeli 3 0 0 6
10 OT120Y Yem Değerlendirme ve Analiz Yöntemleri Seçmeli 3 0 0 0
11 OT122Y Bahçe Bitkilerinin Çoğaltma Materyallerinin Organik Yöntemlerle Üretimi Seçmeli 3 0 0 0
12 OT124Y Antioksidan Tayin Yöntemleri Seçmeli 3 0 0 0
13 OT126Y Arı Ekolojisi Seçmeli 3 0 0 0
14 OT128Y Tarım İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Seçmeli 3 0 0 6
15 OT130Y Çiftlik Hayvanlarının Beslenmesi ve Beslenme Hastalıkları Seçmeli 3 0 0 0
16 OT132Y Çevresel Biyoteknoloji Seçmeli 3 0 0 0
17 OT134Y Tıbbi Aromatik Bitkisel Ürünler ve Kalite Analizleri Seçmeli 3 0 0 6
18 OT136Y Tarımsal Girişimcilik Seçmeli 3 0 0 6
19 OT138Y Genel Fizyoloji II Seçmeli 3 0 0 6
20 OT140Y Hayvan Genetiği ve Üreme Fizyolojisi Seçmeli 3 0 0 6
21 OT142Y Toprak Kirliliği ve Kontrolü Seçmeli 3 0 0 0
22 OT144Y Su Kaynaklarının Planlanması ve Yönetimi Seçmeli 3 0 0 0
23 OT146Y Genetik Toksikoloji Seçmeli 3 0 0 0
24 OT148Y İleri Biyokimya Seçmeli 3 0 0 0
25 OT150Y Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Organik Tarım ve Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
26 OT152Y Çevresel Faktörlerin Organik Tarıma Etkileri Seçmeli 3 0 0 0
27 OT154Y Organik Tarım İşletmelerinde Pazarlama İlkeleri Seçmeli 3 0 0 0
28 OT156Y Organik Tarım İşletmelerinde Lojistik Yönetimi Seçmeli 3 0 0 0
29 OT158Y Yönetim ve Organizasyon Seçmeli 3 0 0 6
30 OT160Y Sindirim ve Solunum Sistemi Fizyolojisi Seçmeli 3 0 0 6
31 OT162Y Bilimsel Bilgiyi Sunma Yöntemleri Seçmeli 3 0 0 0
32 OT164Y Toprak ve Havza Yönetimi Seçmeli 3 0 0 0
33 OT166Y Organik Ürünlerin İşlenmesi ve Muhafazası Seçmeli 3 0 0 0
34 OT168Y Aerobiyoloji Seçmeli 3 0 0 0
35 OT170Y Çevre Kirliliği Seçmeli 3 0 0 0
36 OT172Y Polen Biyoteknolojisi Seçmeli 3 0 0 0
37 OT174Y Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Seçmeli 3 0 0 6
38 OT176Y Pazarlamada Yeni Trendler Seçmeli 3 0 0 6
39 OT178Y Temel Bitki Morfolojisi ve Anatomisi Seçmeli 3 0 0 6
40 OT180Y Tarım Ürünlerinin Kurutma Karakteristiklerinin Modellenmesi Seçmeli 3 0 0 6
41 OT182Y Ekonomide Seçilmiş Konular Seçmeli 3 0 0 6
42 OT184Y Tarımda İnovasyon ve Teknoloji Seçmeli 3 0 0 0
43 OT186Y Organik Tarımda Mikrobiyal Gübreler Seçmeli 3 0 0 0
44 OT188Y Yeraltı ve Yüzey Sularında Hidrojeokimyasal Değerlendirme Seçmeli 3 0 0 0
45 OT190Y Karbonhidrat Kimyası Seçmeli 3 0 0 0
46 OT192Y Nörofizyoloji Seçmeli 3 0 0 6
47 OT194Y Pazarlama İlkeleri Seçmeli 3 0 0 0
48 OT196Y Stratejik Marka Yönetimi Seçmeli 3 0 0 0
49 OT198Y Antioksidanlar Seçmeli 3 0 0 6
50 OT200Y Akıllı Tarım Teknolojileri ve Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
51 OT202Y Ofiyolitik Kayaçların Organik Tarıma Etkileri Seçmeli 3 0 0 6
52 OT204Y Sürdürülebilir Pazarlama Seçmeli 3 0 0 6
Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler-2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OT100ZY Bilgisayar Uygulamalı Temel İstatistik Seçmeli 3 0 0 6
ORGANİK TARIM SEÇMELİ DERSLER 2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OT102 Yemeklik Tane Baklagillerin Özel Yetiştiriciliği ve Islahı Seçmeli 3 0 0 6
2 OT104 Organik Süt Sığırı Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 0 6
3 OT106 İklim Değişikliği ve Olası Etkileri Seçmeli 3 0 0 6
4 OT108 Tarla Bitkilerinde Organik Tarım ve Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
5 OT112 Organik Koyun Yetiştiriciği Seçmeli 3 0 0 6
6 OT114 Bahçe Bitkilerinde Organik Tarım ve Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
7 OT116 Bal Arısı Hastalık ve Zararlarına Karşı Uygulanan Organik Yöntemler Seçmeli 3 0 0 6
8 OT118 Enerji Bitkileri Seçmeli 3 0 0 6
9 OT120 Yağ Bitkileri Yetiştiriciliği ve Teknolojisi Seçmeli 3 0 0 6
10 OT122 Yem Değerlendirme ve Analiz Yöntemleri Seçmeli 3 0 0 6
11 OT124 Bahçe Bitkilerinin Çoğaltma Materyallerinin Organik Yöntemlerle Üretimi Seçmeli 3 0 0 6
12 OT126 Antioksidan Tayin Yöntemleri Seçmeli 3 0 0 6
13 OT128 Arı Ekolojisi Seçmeli 3 0 0 6
14 OT130 Tarım İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Seçmeli 3 0 0 6
15 OT132 Çiftlik Hayvanlarının Beslenmesi ve Beslenme Hastalıkları Seçmeli 3 0 0 6
16 OT134 Çevresel Biyoteknoloji Seçmeli 3 0 0 6
17 OT136 Tıbbi Aromatik Bitkisel Ürünler ve Kalite Analizleri Seçmeli 3 0 0 6
18 OT138 Tarımsal Girişimcilik Seçmeli 3 0 0 6
19 OT140 Genel Fizyoloji II Seçmeli 3 0 0 6
20 OT142 Hayvan Genetiği ve Üreme Fizyolojisi Seçmeli 3 0 0 6
21 OT144 Toprak Kirliliği ve Kontrolü Seçmeli 3 0 0 6
22 OT146 Su Kaynaklarının Planlanması ve Yönetimi Seçmeli 3 0 0 6
23 OT148 Genetik Toksikoloji Seçmeli 3 0 0 6
24 OT150 İleri Biyokimya Seçmeli 3 0 0 6
25 OT154 Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Organik Tarım ve Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
26 OT156 Çevresel Faktörlerin Organik Tarıma Etkileri Seçmeli 3 0 0 6
27 OT158 Organik Tarım İşletmelerinde Pazarlama İlkeleri Seçmeli 3 0 0 6
28 OT160 Organik Tarım İşletmelerinde Lojistik Yönetimi Seçmeli 3 0 0 6
29 OT162 Yönetim ve Organizasyon Seçmeli 3 0 0 6
30 OT164 Sindirim ve Solunum Sistemi Fizyolojisi Seçmeli 3 0 0 6
31 OT170 Bilimsel Bilgiyi Sunma Yöntemleri Seçmeli 3 0 0 6
32 OT172 Toprak ve Havza Yönetimi Seçmeli 3 0 0 6
33 OT174 Organik Ürünlerin İşlenmesi ve Muhafazası Seçmeli 3 0 0 6
34 OT176 Aerobiyoloji Seçmeli 3 0 0 6
35 OT178 Çevre Kirliliği Seçmeli 3 0 0 6
36 OT180 Polen Biyoteknolojisi Seçmeli 3 0 0 6
37 OT182 Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Seçmeli 3 0 0 6
38 OT184 Pazarlamada Yeni Trendler Seçmeli 3 0 0 6
39 OT186 Temel Bitki Morfolojisi ve Anatomisi Seçmeli 3 0 0 6
40 OT188 Tarım Ürünlerinin Kurutma Karakteristiklerinin Modellenmesi Seçmeli 3 0 0 6
41 OT190 Ekonomide Seçilmiş Konular Seçmeli 3 0 0 6
42 OT192 Tarımda İnovasyon ve Teknoloji Seçmeli 3 0 0 6
43 OT194 Organik Tarımda Mikrobiyal Gübreler Seçmeli 3 0 0 6
44 OT196 Yeraltı ve Yüzey Sularında Hidrojeokimyasal Değerlendirme Seçmeli 3 0 0 6
45 OT198 Karbonhidrat Kimyası Seçmeli 3 0 0 6
46 OT200 Nörofizyoloji Seçmeli 3 0 0 6
47 OT202 Pazarlama İlkeleri Seçmeli 3 0 0 6
48 OT204 Stratejik Marka Yönetimi Seçmeli 3 0 0 6
49 OT206 Antioksidanlar Seçmeli 3 0 0 6
50 OT208 Akıllı Tarım Teknolojileri ve Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
51 OT210 Ofiyolitik Kayaçların Organik Tarıma Etkileri Seçmeli 3 0 0 6
52 OT212 Sürdürülebilir Pazarlama Seçmeli 3 0 0 6
53 OTDK Danışmanlık Seçmeli 0 1 0 6