BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
OT174Organik Ürünlerin İşlenmesi ve MuhafazasıSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Organik bitkisel ürünlerin muhafazasında ve organik ürünlerin işlenmesinde dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgi ve becerilerin sağlanmasıdır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof.Dr.Ümmügülsüm ERDOĞAN
Öğrenme Çıktıları
1Organik ürünlerin işlenmesine yönelik bilgileri öğrenebilmek ve uygulayabilmek.
2Organik ürünlerin ambalajlanmasına yönelik bilgileri öğrenebilmek ve uygulayabilmek
3Organik ürünlerin etiketlenmesine yönelik bilgileri öğrenebilmek ve uygulayabilmek
4Organik ürünlerin depolanmasına yönelik bilgileri öğrenebilmek ve uygulayabilmek
5Organik ürünlerin taşınmasına yönelik bilgileri öğrenebilmek ve uygulayabilmek.-
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Organik ürünlerin genel özellikleri Biyokimyasal yapı ve fizyolojik olaylar Hasat öncesi, hasat ve sonrası işlemler Paketleme işlemleri ve depolama Üründe dayanıklılığı artırma yöntemleri Hammadde özeliklerinin işleme kalitesine etkileri Organik ürünlerde işleme yöntemleri, Organik ürünlerin muhafaza yöntemleri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Ders içeriğinin ve kaynakların tanıtımı
2Hasat öncesi dönemde gelişmeyi etkileyen faktörler
3Hasat zamanın belirlenme yöntemleri
4Hasat sonrası kayıplar ve önleme yolları
5Paketleme evi işlemleri
6Organik ürünlerin işlenmesinde kurallar
7Organik ürünlerin temel işleme yöntemleri
8Organik ürünlerin temel işleme yöntemleri
9Konserve tekniği
10Meyve suyu üretimi
11Kurutarak muhafaza
12Soğuk hava şartlarında muhafaza
13Dondurarak muhafaza
14Storage methods of products
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Organik Tarım. R.Çakmakçı, Ü.Erdogan, 2012. Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum. Bahçe Ürünlerinin Muhafaza Ve Pazarlanması, 2004. İ. Karaçalı Ege Üniversitesi Basımevi Bornova –İzmir. Organik Tarım, 2004. E. İlter, A. Altındişli Ege Üniversitesi Basımevi Bornova –İzmir.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri70
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Bireysel Çalışma14114
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma8648
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma9654
Ev Ödevi2612
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)173
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24
ÖÇ15322223333222222222  22 
ÖÇ23333333433333333333  33 
ÖÇ33333333422222222222  22 
ÖÇ43333333433333333333  33 
ÖÇ54333333433333333333  33 
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek