BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
OT102Yemeklik Tane Baklagillerin Özel Yetiştiriciliği ve IslahıSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Yemeklik Baklagillerin insan beslenmesindeki yeri, ülkemizdeki durumu, tarımı ve münavebedeki önemine yönelik bilgilerin verilmesi
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Yemeklik tane baklagillerin beslenmedeki öneminin anlaşılması
2Yemeklik tane baklagillerin yetiştirme tekniklerinin bilinmesi
3Yemeklik tane baklagillerin münavebedeki öneminin kavranması
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Mercimek, nohut, fasulye, bakla, bezelye ve börülceden oluşan yemeklik tane baklagillerin dünyadaki ve ülkemizdeki durumu, beslenmedeki, dış satımdaki ve ekim nöbetindeki önemi, kullanım yerleri, köken ve tarihçeleri, sınıflandırmaları, iklim ve toprak istekleri, yetiştirme teknikleri, yemeklik baklagil yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Yemeklik Baklagillere giriş
2Yemeklik tane baklagillerin dünyadaki ve ülkemizdeki durumu
3Yemeklik tane baklagillerin beslenmedeki, dış satımdaki ve ekim nöbetindeki önemi
4Yemeklik tane baklagillerin kökeni ve tarihçesi
5Yemeklik tane baklagillerin kökeni ve tarihçesi
6Ara Sınav
7Yemeklik tane baklagillerin sınıflandırılması
8Yemeklik tane baklagillerin iklim ve toprak istekleri
9Yemeklik tane baklagillerin iklim ve toprak istekleri
10Yemeklik tane baklagillerin yetiştirme teknikleri
11Yemeklik tane baklagillerin yetiştirme teknikleri
12Yemeklik tane baklagillerin kullanım alanları
13Yemeklik baklagil yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları
14Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Dersi veren öğretim üyesinin ders notları, önerilen kaynak kitaplar• Şehirali, S. 1988. Yemeklik Tane Baklagiller. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 1089, Ankara.• Geçit, H. H. Yemeklik Tane Baklagiller Uyg. Örnekleri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 1419, Ankara.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav160
Derse Katılım120
Rapor Sunma120
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı160
Rapor Sunma120
Makale Yazma120
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri60
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri40
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım1210120
Rapor Sunma6636
Makale Yazma21020
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)180
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24
ÖÇ14      5   3   5  4  5  
ÖÇ25      4   5   3  5  5  
ÖÇ35      4   4   4  3  5  
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek