Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | OT102 | Yemeklik Tane Baklagillerin Özel Yetiştiriciliği ve Islahı | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Yemeklik Baklagillerin insan beslenmesindeki yeri, ülkemizdeki durumu, tarımı ve münavebedeki önemine yönelik bilgilerin verilmesi |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Yemeklik tane baklagillerin beslenmedeki öneminin anlaşılması | 2 | Yemeklik tane baklagillerin yetiştirme tekniklerinin bilinmesi | 3 | Yemeklik tane baklagillerin münavebedeki öneminin kavranması |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Mercimek, nohut, fasulye, bakla, bezelye ve börülceden oluşan yemeklik tane baklagillerin dünyadaki ve ülkemizdeki durumu, beslenmedeki, dış satımdaki ve ekim nöbetindeki önemi, kullanım yerleri, köken ve tarihçeleri, sınıflandırmaları, iklim ve toprak istekleri, yetiştirme teknikleri, yemeklik baklagil yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Yemeklik Baklagillere giriş | | | 2 | Yemeklik tane baklagillerin dünyadaki ve ülkemizdeki durumu | | | 3 | Yemeklik tane baklagillerin beslenmedeki, dış satımdaki ve ekim nöbetindeki önemi | | | 4 | Yemeklik tane baklagillerin kökeni ve tarihçesi | | | 5 | Yemeklik tane baklagillerin kökeni ve tarihçesi | | | 6 | Ara Sınav | | | 7 | Yemeklik tane baklagillerin sınıflandırılması | | | 8 | Yemeklik tane baklagillerin iklim ve toprak istekleri | | | 9 | Yemeklik tane baklagillerin iklim ve toprak istekleri | | | 10 | Yemeklik tane baklagillerin yetiştirme teknikleri | | | 11 | Yemeklik tane baklagillerin yetiştirme teknikleri | | | 12 | Yemeklik tane baklagillerin kullanım alanları | | | 13 | Yemeklik baklagil yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları | | | 14 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Dersi veren öğretim üyesinin ders notları, önerilen kaynak kitaplar• Şehirali, S. 1988. Yemeklik Tane Baklagiller. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 1089, Ankara.• Geçit, H. H. Yemeklik Tane Baklagiller Uyg. Örnekleri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 1419, Ankara. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 60 | Derse Katılım | 1 | 20 | Rapor Sunma | 1 | 20 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 60 | Rapor Sunma | 1 | 20 | Makale Yazma | 1 | 20 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 12 | 10 | 120 |
Rapor Sunma | 6 | 6 | 36 |
Makale Yazma | 2 | 10 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | | | | | | | 5 | | | | 3 | | | | 5 | | | 4 | | | 5 | | | ÖÇ2 | 5 | | | | | | | 4 | | | | 5 | | | | 3 | | | 5 | | | 5 | | | ÖÇ3 | 5 | | | | | | | 4 | | | | 4 | | | | 4 | | | 3 | | | 5 | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|