Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | OT141Y | Organik Hayvansal Üretimin Genel Prensipleri | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Organik hayvansal üretimi tanımlayabilmek, neden önerildiğini ve genel prensiplerini açıklayabilmek, ilgili mevzuatı yorumlayabilmektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Prof.Dr. Vecihi AKSAKAL |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Konvansiyonel ve organik yetiştiriciliğin farklılıklarını açıklayabilme | 2 | Organik yetiştiriciliğe geçiş aşamalarını tasarlayabilme | 3 | Organik yetiştiriciliğin hayvan refahı açısından önemini değerlendirebilme | 4 | Organik hayvancılık işletmesinde işlerin planlanması | 5 | Hayvanların organik olarak yetiştirilmesi ve beslemesini uygulayabilme ve bunların pratiğe aktarılması yeteneğini kazandırabilme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Hayvanların organik olarak yetiştirilmesi ve beslemesini uygulayabilmek ve bunların pratiğe aktarılması yeteneğini kazandırabilmektir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Organik hayvancılığa yönelme nedenleri | | | 2 | Organik hayvancılıktaki gelişmeler ve geliştirme olanakları | | | 3 | Türkiye’de Organik hayvansal üretim tanımı, kuralları ve değerlendirilmesi | | | 4 | Organik hayvan besleme | | | 5 | Organik hayvansal ürünler neden daha sağlıklıdır? | | | 6 | Organik hayvancılığın yapılması | | | 7 | Organik hayvansal üretimde yem temini ve hayvan besleme kuralları | | | 8 | Arasınav | | | 9 | Organik hayvansal üretimde hayvan sağlığı ve Veteriner Hekim müdahalesi kuralları | | | 10 | Organik hayvansal üretimde hayvan refahı, tür, ırk ve damızlık seçimi, kayıt tutma | | | 11 | Organik hayvansal üretimde yetiştiricilik uygulamaları, barınak ve bakım şartları, nakliye ve kesim | | | 12 | Organik hayvan gübresi kullanma, bulundurma ve koruma kuralları | | | 13 | Organik hayvansal üretim mevzuatı | | | 14 | Yarı Yıl Sonu Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Hayvansal Üretimin Genel Prensipleri ders notu |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı | 1 | 6 | 6 |
Quiz | 7 | 2 | 14 |
Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
Uygulama/Pratik | 4 | 1 | 4 |
Soru-Yanıt | 14 | 1 | 14 |
Makale Kritik Etme | 3 | 4 | 12 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Sözlü Sınav | 6 | 1 | 6 |
Ev Ödevi | 14 | 2 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | | | | | 4 | | | | 5 | | | | 4 | | | 4 | | | 4 | | | ÖÇ2 | 4 | | | | | | | 5 | | | | 4 | | | | 4 | | | 5 | | | 5 | | | ÖÇ3 | 5 | | | | | | | 5 | | | | 5 | | | | 5 | | | 4 | | | 4 | | | ÖÇ4 | 5 | | | | | | | 4 | | | | 4 | | | | 4 | | | 5 | | | 5 | | | ÖÇ5 | 5 | | | | | | | 5 | | | | 4 | | | | 4 | | | 5 | | | 4 | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|