BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
OT141YOrganik Hayvansal Üretimin Genel PrensipleriSeçmeli116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Organik hayvansal üretimi tanımlayabilmek, neden önerildiğini ve genel prensiplerini açıklayabilmek, ilgili mevzuatı yorumlayabilmektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof.Dr. Vecihi AKSAKAL
Öğrenme Çıktıları
1Konvansiyonel ve organik yetiştiriciliğin farklılıklarını açıklayabilme
2Organik yetiştiriciliğe geçiş aşamalarını tasarlayabilme
3Organik yetiştiriciliğin hayvan refahı açısından önemini değerlendirebilme
4 Organik hayvancılık işletmesinde işlerin planlanması
5 Hayvanların organik olarak yetiştirilmesi ve beslemesini uygulayabilme ve bunların pratiğe aktarılması yeteneğini kazandırabilme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Hayvanların organik olarak yetiştirilmesi ve beslemesini uygulayabilmek ve bunların pratiğe aktarılması yeteneğini kazandırabilmektir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Organik hayvancılığa yönelme nedenleri
2 Organik hayvancılıktaki gelişmeler ve geliştirme olanakları
3Türkiye’de Organik hayvansal üretim tanımı, kuralları ve değerlendirilmesi
4 Organik hayvan besleme
5 Organik hayvansal ürünler neden daha sağlıklıdır?
6 Organik hayvancılığın yapılması
7 Organik hayvansal üretimde yem temini ve hayvan besleme kuralları
8Arasınav
9 Organik hayvansal üretimde hayvan sağlığı ve Veteriner Hekim müdahalesi kuralları
10Organik hayvansal üretimde hayvan refahı, tür, ırk ve damızlık seçimi, kayıt tutma
11 Organik hayvansal üretimde yetiştiricilik uygulamaları, barınak ve bakım şartları, nakliye ve kesim
12 Organik hayvan gübresi kullanma, bulundurma ve koruma kuralları
13 Organik hayvansal üretim mevzuatı
14Yarı Yıl Sonu Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Hayvansal Üretimin Genel Prensipleri ders notu
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav155
Final Sınavı166
Quiz7214
Derse Katılım14114
Uygulama/Pratik414
Soru-Yanıt14114
Makale Kritik Etme3412
Bireysel Çalışma14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma7214
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14228
Sözlü Sınav616
Ev Ödevi14228
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)173
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24
ÖÇ15      4   5   4  4  4  
ÖÇ24      5   4   4  5  5  
ÖÇ35      5   5   5  4  4  
ÖÇ45      4   4   4  5  5  
ÖÇ55      5   4   4  5  4  
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek