|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | OT129 | Apiterapi | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans | Dersin Amacı | Bal arılarından elde edilen ürünler (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri), ürünlerin üretimi, işlenmesi ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi ayrıca bu ürünlerin destek ve/veya tedavi amaçlı olarak insan sağlığı ve belenmesi açısından öneminin öğretilmesi | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Doç.Dr. Yaşar ERDOĞAN | Öğrenme Çıktıları | 1 | Bal arıları ve bireylerinin tanıtılarak yaşamları ve aileleri hakkında bilgi edinilmesi | 2 | Bal arılarından elde edilen ürünler (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) Arı ürünlerinin | 3 | bilinmesi ve her birinin üretiminin öğretilmesi | 4 | Arı ürünlerinin işlenmesi ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi | 5 | Arı ürünlerinin insan sağlığı ve beslenmesi açısından önemi | 6 | Apiterapinin tanımı, önemi, ülkemizde ve dünyadaki gelişimi | 7 | Arı ürünlerinin destek ve/veya tedavi amaçlı kullanılması ve yöntemlerinin öğretilmesi |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | 1 Bal arısı kolonisinin ve bireylerinin tanıtılması
2 Bal arılarının morfolojik, fizyolojik ve anatomik yapıları
3 Bal arılarından elde edilen ürünler (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri)
4 Doğadaki bal arılarının faydalandığı bitkiler, polinasyon ve bitkisel üretime olan katkıları
5 Apiterapinin tanımı ve tarihçesi
6 Apiterapinin ülkemizde ve dünyadaki gelişimi ve günümüzdeki durumu Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
7 Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi
8 Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi
9 Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi
10 Ara sınav
11 Arı ürünlerinin işlenmesi ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
12 Arı ürünlerinin insan sağlığı ve beslenmesi açısından önemi
13 Arı ürünlerinin insan sağlığı açısıdan destek ürünü olarak kullanılması ve yöntemleri
14 Apiterapi konusunda ki son gelişmeler ve arı ürünlerinin tıbta kullanılması
15 Genel değerlendirme
16 Final Sınavı | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Bal arısı kolonisinin ve bireylerinin tanıtılması | Yok | Yok | 2 | Bal arılarının morfolojik, fizyolojik ve anatomik yapıları | Yok | Yok | 3 | Bal arılarından elde edilen ürünler (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) | Yok | Yok | 4 | Doğadaki bal arılarının faydalandığı bitkiler, polinasyon ve bitkisel üretime olan katkıları | Yok | Yok | 5 | Apiterapinin tanımı ve tarihçesi | Yok | Yok | 6 | Ara sınav | Yok | Yok | 7 | Apiterapinin ülkemizde ve dünyadaki gelişimi ve günümüzdeki durumu Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları | Yok | Yok | 8 | Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi | Yok | Yok | 9 | Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi | Yok | Yok | 10 | Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi | Yok | Yok | 11 | Arı ürünlerinin işlenmesi ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları | Yok | Yok | 12 | Arı ürünlerinin insan sağlığı ve beslenmesi açısından önemi | Yok | Yok | 13 | Arı ürünlerinin insan sağlığı açısıdan destek ürünü olarak kullanılması ve yöntemleri | Yok | Yok | 14 | Apiterapi konusunda ki son gelişmeler ve arı ürünlerinin tıbta kullanılması | Yok | Yok | 15 | Final Sınavı | Yok | Yok |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 2 | 70 | Alan Çalışması | 1 | 30 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 2 | 70 | Seminer | 1 | 30 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 30 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 70 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Derse Katılım | 14 | 1 | 14 | Soru-Yanıt | 7 | 1 | 7 | Alan Çalışması | 10 | 3 | 30 | Seminer | 7 | 9 | 63 | Bireysel Çalışma | 10 | 4 | 40 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 4 | 3 | 12 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 6 | 12 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 4 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 4 | 2 | 3 | 3 | | | 3 | 2 | | ÖÇ2 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | 2 | 3 | | ÖÇ3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 2 | | | 3 | 2 | | ÖÇ4 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | | | 3 | 3 | | ÖÇ5 | 2 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | 2 | 2 | | ÖÇ6 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | 3 | 3 | | ÖÇ7 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | 3 | 3 | |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
|
|