BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
OT129ApiterapiSeçmeli116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Bal arılarından elde edilen ürünler (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri), ürünlerin üretimi, işlenmesi ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi ayrıca bu ürünlerin destek ve/veya tedavi amaçlı olarak insan sağlığı ve belenmesi açısından öneminin öğretilmesi
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç.Dr. Yaşar ERDOĞAN
Öğrenme Çıktıları
1Bal arıları ve bireylerinin tanıtılarak yaşamları ve aileleri hakkında bilgi edinilmesi
2Bal arılarından elde edilen ürünler (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) Arı ürünlerinin
3bilinmesi ve her birinin üretiminin öğretilmesi
4Arı ürünlerinin işlenmesi ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi
5Arı ürünlerinin insan sağlığı ve beslenmesi açısından önemi
6Apiterapinin tanımı, önemi, ülkemizde ve dünyadaki gelişimi
7Arı ürünlerinin destek ve/veya tedavi amaçlı kullanılması ve yöntemlerinin öğretilmesi
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
1 Bal arısı kolonisinin ve bireylerinin tanıtılması 2 Bal arılarının morfolojik, fizyolojik ve anatomik yapıları 3 Bal arılarından elde edilen ürünler (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) 4 Doğadaki bal arılarının faydalandığı bitkiler, polinasyon ve bitkisel üretime olan katkıları 5 Apiterapinin tanımı ve tarihçesi 6 Apiterapinin ülkemizde ve dünyadaki gelişimi ve günümüzdeki durumu Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları 7 Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi 8 Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi 9 Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi 10 Ara sınav 11 Arı ürünlerinin işlenmesi ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları 12 Arı ürünlerinin insan sağlığı ve beslenmesi açısından önemi 13 Arı ürünlerinin insan sağlığı açısıdan destek ürünü olarak kullanılması ve yöntemleri 14 Apiterapi konusunda ki son gelişmeler ve arı ürünlerinin tıbta kullanılması 15 Genel değerlendirme 16 Final Sınavı
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Bal arısı kolonisinin ve bireylerinin tanıtılmasıYokYok
2Bal arılarının morfolojik, fizyolojik ve anatomik yapılarıYokYok
3Bal arılarından elde edilen ürünler (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri)YokYok
4Doğadaki bal arılarının faydalandığı bitkiler, polinasyon ve bitkisel üretime olan katkılarıYokYok
5Apiterapinin tanımı ve tarihçesiYokYok
6Ara sınavYokYok
7Apiterapinin ülkemizde ve dünyadaki gelişimi ve günümüzdeki durumu Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notlarıYokYok
8Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimiYokYok
9Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimiYokYok
10Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimiYokYok
11Arı ürünlerinin işlenmesi ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notlarıYokYok
12Arı ürünlerinin insan sağlığı ve beslenmesi açısından önemiYokYok
13Arı ürünlerinin insan sağlığı açısıdan destek ürünü olarak kullanılması ve yöntemleriYokYok
14Apiterapi konusunda ki son gelişmeler ve arı ürünlerinin tıbta kullanılmasıYokYok
15Final SınavıYokYok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav270
Alan Çalışması130
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı270
Seminer130
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri70
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14114
Soru-Yanıt717
Alan Çalışması10330
Seminer7963
Bireysel Çalışma10440
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma4312
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma2612
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)180
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24
ÖÇ14233333323222234233  32 
ÖÇ23323333333332333333  23 
ÖÇ32333333333333323332  32 
ÖÇ42333333233332333323  33 
ÖÇ52323333333323333333  22 
ÖÇ63233333333233333333  33 
ÖÇ73333333333333333333  33 
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek