BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
OT183Arı ve Arıcılık ÜrünleriSeçmeli116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Arıcılığın ülke ekonomisindeki yeri ve önemini anlatmak, arı biyolojisini tanımak, koloni ve koloni bireylerinin fonksiyonlarını öğretmek, arı ırklarını tanıtmak, arı ve bal üretimini öğretmek, diğer arı ürünlerini tanıtmak, mevsimlere göre arıcılık işlerini öğretmek,
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç.Dr.yaşar ERDOAĞAN
Öğrenme Çıktıları
1Balın fiziko-kimyasal ,reolojik ve duyusal özellikleri ve bu özelliklerin analizi öğrenir.
2Balların sınıflandırılması, tahşiş ve taklidinin belirlenmesi hakkında bilgi ve beceri kazandırma
3Balların sınıflandırılması, tağşiş ve taklidinin belirlenmesi hakkında bilgi ve beceri kazandırma Polen üretimi ve sağlığa faydalarını öğrenir.
4Propolis üretimi ve sağlığa faydalarını öğrenir.
5Arı sütü üretimi ve sağlığa faydalarını öğrenir.
6Bal mumu üretimi ve sağlığa faydalarını öğrenir
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
yok
Dersin İçeriği
Arıcılığın ekonomideki yeri ve önemi, bal arısı ve önemi, genel özellikleri, ırklar, kovan ve yapısı, aile yapısı, arıcılık şekilleri, göçer arıcılık, sonbahar bakımı, kış bakımı, bal ve diğer ürünler ve hasatları, ana arı yetiştirme, ürün pazarlama, hastalıklar ve sağlık koruma.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Türkiye’de ve Dünya’da arıcılık teknolojisine genel bir bakışyokyok
2Balın tanımı ve sınıflandırılması.yokyok
3Çeşitli balların fiziko-kimyasal, reolojik ve duyusal özellikleriyokyok
4Çeşitli balların fiziko-kimyasal, reolojik ve duyusal özellikleri.yokyok
5Bal üretimi Ballarda meydana gelen bozulmalar ve analiz yöntemleriyokyok
6Ara sınavYokYok
7Balda tağşiş ve taklidin tespit edilmesinde kullanılan yöntemleryokyok
8Bal mumunun kimyasal yapısı ve üretimi.yokyok
9Bal mumunun kimyasal yapısı ve üretimi.yokyok
10Polenin kimyasal yapısı, üretimi ve kullanım olanakları.yokyok
11Arı sütünün kimyasal yapısı,üretimi ve kullanım olanakları.yokyok
12Propolisin yapısı, üretimi ve kullanım yerleri.yokyok
13Polen, arı sütü ve Propolisin faydaları.yokyok
14Polen, arı sütü ve Propolisin faydalarıyokyok
15Polen, arı sütü ve Propolisin faydalarıyokyok
16final sınavıyokyok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav170
Alan Çalışması130
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı170
Seminer130
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri70
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav12020
Final Sınavı122
Derse Katılım12020
Alan Çalışması111
Seminer14242
Bireysel Çalışma14242
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11010
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14242
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)179
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24
ÖÇ12223222322222233223  32 
ÖÇ23232233233333333333  33 
ÖÇ32433333333333333333  33 
ÖÇ43333333332433243333  33 
ÖÇ53323332233323323323  33 
ÖÇ63333332343333333333  34 
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek