|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | OT180 | Polen Biyoteknolojisi | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans | Dersin Amacı | Polen Biyolojisi, polen çimlenmesi, polen kalitesi, polen-pistil etkileşimi, polen canlılığı, polen verimsizliği, mahsüllerin optimizasyonu, haploit tohumların ticari üretimi, faydalı genlerin tarım bitkilerine aktarılması, polenlerden haploit bitkilerin eldesi, polenlerin ilaç olarak kullanılması, polenlerin yiyecek kalitesini artırmadaki faydaları, polen allerjisi uygulamaları | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Prof.Dr.Ali Savaş BÜLBÜL | Öğrenme Çıktıları | 1 | Polen Biyolojisi, polen çimlenmesi, polen kalitesi, polen-pistil etkileşimi, polen canlılığı, polen verimsizliği, mahsüllerin optimizasyonu, haploit tohumların ticari üretimi, faydalı genlerin tarım bitkilerine aktarılması, polenlerden haploit bitkilerin eldesi, polenlerin ilaç olarak kullanılması, polenlerin yiyecek kalitesini artırmadaki faydaları, polen allerjisi uygulamaları |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | YOK | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | YOK | Dersin İçeriği | Polen Biyolojisi, polen çimlenmesi, polen kalitesi, polen-pistil etkileşimi, polen canlılığı, polen verimsizliği, mahsüllerin optimizasyonu, haploit tohumların ticari üretimi, faydalı genlerin tarım bitkilerine aktarılması, polenlerden haploit bitkilerin eldesi, polenlerin ilaç olarak kullanılması, polenlerin yiyecek kalitesini artırmadaki faydaları, polen allerjisi uygulamaları | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Polen Biyolojisi | - | - | 2 | Polen gelişimi | - | - | 3 | Polen çimlenmesi | - | - | 4 | Polen kalitesi | - | - | 5 | Polen-pistil etkileşimi | - | - | 6 | Polen canlılığı ve polen verimsizliği | - | - | 7 | Ürünlerin optimizasyonu | - | - | 8 | Tarım bitkilerine gen aktarılması | - | - | 9 | Polinatörlerin rolü | - | - | 10 | Polenlerden haploit bitkilerin eldesi | - | - | 11 | Polenlerin ilaç olarak kullanılması | - | - | 12 | Polenlerin yiyecek kalitesini artırmadaki faydaları | - | - | 13 | Polenlerin yiyecek kalitesini artırmadaki faydaları | - | - | 14 | Polen Alerjisi | - | - |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Shivanna, K. R. (2019). Pollen biology and biotechnology. CRC Press.
Knox, R. B. (2005). Pollen biotechnology for crop production and improvement. Cambridge University Press. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | YOK |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Makale Yazma | 5 | 5 | 25 | Makale Kritik Etme | 15 | 5 | 75 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 15 | 3 | 45 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 15 | 3 | 45 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | | * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
|
|