BAYBURT University Information Package / Course Catalogue

Home Information on the Institution Information on Degree Programmes General Information for Students
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ÜS1612.1BCateringSeçmeli472
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
It is aimed to have knowledge about personnel management in catering establishments, purchasing methods and menu planning methods in enterprises.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Miraç İlyas KIVANÇ
Öğrenme Çıktıları
1Knows personnel management in catering businesses.
2Knows the purchasing methods in catering businesses.
3Knows menu planning methods in catering businesses.
Öğrenim Türü
Second Education
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
None
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Food and beverage services in hospitality and service establishments, Organizational Structure of Food and Beverage Enterprises, Food and Beverage Cycle, Relations with Guest and Dealing with Complaints, Classification of Guests, First Impressions, Complaints.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Food and beverage services in hospitality and service establishments
2Classification of Food and Beverage Services
3Organizational Structure of Food and Beverage Enterprises
4Service Materials Used in Food and Beverage Service
5Hygiene-Sanitation and Occupational Safety in Food and Beverage Enterprises
6Mice En Place in Food and Beverage Management
7Customer Relations of Service Personnel
8MIDTERM
9Menu in Food and Beverage Management
10Menu Structure and Classical-Modern Menu Concepts
11Definition and Importance of Service (in terms of Guests, Staff and Business)
12Service Methods
13Food and Beverage Kitchen
14Guest Relations and Complaints
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
SÖKMEN, Alptekin, (2005). Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği Ankara: Detay Yayıncılık. YILMAZ, Özgür, YILMAZ, Özer ve YILMAZ, Yaşar, (2013). Yiyecek İçecek İşletmeciliği. Ankara: Detay Yayıncılık.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Midterm Examination1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Examination1100
TOPLAM100
Term (or Year) Learning Activities40
End Of Term (or Year) Learning Activities60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Turkish
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Midterm Examination111
Final Examination122
Attending Lectures14342
Report Preparation155
Individual Study for Mid term Examination155
Individual Study for Final Examination155
Homework5315
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)75
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7
ÖÇ1       
ÖÇ2       
ÖÇ3       
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek