BAYBURT University Information Package / Course Catalogue

Home Information on the Institution Information on Degree Programmes General Information for Students
Description of Individual Course Units
Course Unit CodeCourse Unit TitleType of Course UnitYear of StudySemesterNumber of ECTS Credits
MB-SDG.10Preparing Project in EducationElective484
Level of Course Unit
First Cycle
Objectives of the Course
Öğrencilere proje hazırlama tekniklerinin esaslarını ayrıntılarıyla öğreterek gıda proses projesi hazırlanması amaçlanmaktadır.
Name of Lecturer(s)
Dr. Öğretim Üyesi İZZET UÇAN
Learning Outcomes
1Proje hazırlamada dikkat edilen tüm konuları tanımlayabilir.
2Projelerin teknik, mali, ekonomik açıdan değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.
Mode of Delivery
Normal Education
Prerequisites and co-requisities
NO
Recommended Optional Programme Components
NO
Course Contents
Proje kavramları, gıda projeleri ve özellikleri, proje konusunun belirlenmesi ve proje kararı, projenin gerekçesi ve piyasa etüdü, proje ölçeği ve kuruluş yeri seçimi, projenin teknik yönü, proje giderleri ve gelirleri, projelerin teknik değerlendirilmesi, projelerin mali açıdan değerlendirilmesi, projelerin ekonomik açıdan değerlendirilmesi, AB proje çevrim yönetimi
Weekly Detailed Course Contents
WeekTheoreticalPracticeLaboratory
1Proje Hazırlama Tekniklerine giriş
2Proje kavramları
3Gıda projeleri ve özellikleri
4Proje konusunun belirlenmesi ve proje kararı
5Projenin gerekçesi ve piyasa etüdü
6Proje ölçeği ve kuruluş yeri seçimi
7Projenin teknik yönü
8Midterm
9Proje giderleri ve gelirleri
10Projelerin teknik değerlendirilmesi
11Projelerin mali açıdan değerlendirilmesi
12Projelerin ekonomik açıdan değerlendirilmesi
13AB proje çevrim yönetim
14Ödev ve tartışma
15Genel değerlendirme
16FINAL EXAM
Recommended or Required Reading
İnan, İ. H., 2000, Proje Hazırlama ve Değerlendirme Tekniği, Tekirdağ. •Cinemre, H. A., 2001, Proje Hazırlama ve Değerlendirme, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı, No: 41, Samsun.
Planned Learning Activities and Teaching Methods
Assessment Methods and Criteria
Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
Midterm Examination1100
SUM100
End Of Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
Final Examination1100
SUM100
Term (or Year) Learning Activities40
End Of Term (or Year) Learning Activities60
SUM100
Language of Instruction
Turkish
Work Placement(s)
NO
Workload Calculation
ActivitiesNumberTime (hours)Total Work Load (hours)
Midterm Examination16060
Final Examination16060
TOTAL WORKLOAD (hours)120
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
PO
1
PO
2
PO
3
PO
4
PO
5
PO
6
LO14     
LO25     
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High