BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Doktora Programları

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - Organik Tarım İşletmeciliği (Disiplinlerarası) - Organik Tarım İşletmeciliği Doktora



Program Tanımları
Kuruluş
Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Milli Eğitim Bakanlığının teklifi üzerine, 28/03/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30’uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 16/02/2016 tarih ve 2016/8555 sayılı kararname ile kurulmuştur. Yüksekokulumuzda 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi ile 2809 sayılı Kanun’un 3. maddesi uyarınca, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Organik Tarım İşletmeciliği bölümünün açılması 13.07.2016 tarihinde uygun görülmüştür. Akabinde 2020-2021 bahar döneminde Doktora programı kurulmuş ve ilk öğrenci kaydı bu dönemde alınmıştır.
Kazanılan Derece
Bölümün ya da ilişkili olan diğer bölümlerin lisansüstü programlarında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik (60 AKTS karşılığı) ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 2.50 ağırlıklı not ortalaması elde eden, seminer sunumu başarılı bulunan ve yeterlilik sınavını geçen, konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı ve savunması sonucunda seçilmiş bir jüri tarafından başarılı sayılan bir tezi olan öğrencilere ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ alanında doktora mezunu diploması ve alanında "Doktor" unvanı verilir.
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Doktora
Kabul ve Kayıt Koşulları
Enstitülerin Su Ürünleri Anabilim Dalı, Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, Çevre Bilimleri ve Teknolojileri Anabilim Dalı, Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı, Tarımsal Biyoteknoloji Anabilim Dalı, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Zootekni Anabilim Dalı, Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Anabilim Dalı, Tarım ve Doğa Bilimleri Anabilim Dalı, Veterinerlik Anabilim Dalı, Organik Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı, Kimya Anabilim Dalı, Biyoloji Anabilim Dalı, İşletme Anabilim Dalı, İktisat Anabilim Dalı, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı, Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı, Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı, Botanik Anabilim Dalı, Zooloji Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans mezunu olmak.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Kabul ve kayıt koşullarında belirtilmiş olan alanlardan yüksek lisans diploması, lisans üstü giriş sınavından (ALES) ve uygunluğu olan dil sınavlarından gerekli puanı almış olmak.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Organik Tarım İşletmeciliği alanında doktor unvanını elde edebilmek için öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; a) 21 kredilik (60 AKTS karşılığı) ders alıp, en az CC derecesiyle geçmiş olmak, b) 4.0 üzerinden en az 3.0 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak, c) Seminer başarısı elde etmek, d) Doktora yeterlilik sınavında başarılı olmak, c) Bir tezi hazırlayıp, jüri önünde sunarak başarılı olmak.
Program Profili
Organik Tarım İşletmeciliği doktora programında akademik ortamda, özgün ve bağımsız çalışmalar yürütebilecek ve alana gerçekleştirdiği araştırmalar ile önemli bilimsel katkılarda bulunabilecek nitelikte araştırmacı ve uygulayıcılar yetiştirmek, Organik Tarım İşletmeciliği Doktora Programı aracılığıyla, bilim dalında bilimsel araştırma gerçekleştirmek isteyen öğrenci, akademisyen ve yöneticilere akademik deneyim kazandırmak, Öğretim üyelerinin çalıştıkları alanda yeni araştırmacılarla bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları, böylece doktora öğrencilerinin nitelikli bilimsel araştırma yapabilme donanımı kazanmaları noktasında yardımcı olmak, Doktora öğrencilerinin aldıkları araştırma eğitimi sayesinde, Organik Tarım İşletmeciliği alanını doğrudan ilgilendiren konularda projeler geliştirmelerini sağlamaktır.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Bu programı bitirenler tarım işletmelerinde, devlete ait laboratuvar, ilgili sektörde yer alan işletmelerde, arazi gibi alanlarda görev yaparlar. Özel girişimcilerin seraları, işletmeleri, arazi ve bağ, bahçelerinde uzman olarak ve belediyeler ait kuruluşlarda iş imkânı bulabilirler. Ayrıca kendileri de bu işleri bağlı olmaksızın bilgi ve becerileriyle yapabilirler. Akademik kariyerlerine doktora programı ile devam edebilir, şartları yerine getirmesi durumunda üniversitelerin açacağı akademik kadrolara başvurabilir. Örnek olarak üniversitemiz bünyesinde Organik Tarım İşletmeciliği Yüksek Lisans programını bitirmiş ve aynı bölümde Doktora programına da başlamış olan Mustafa Bora Meşeli isimli öğrencimiz, üniversitenin belirlemiş olduğu diğer şartları da sağlaması ile fakültemiz bünyesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Mezun olmaya hak kazanan öğrenciler diğer şartları da yerine getirdikleri taktirde Doçentlik unvanı için başvurabilirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için, o dersin yarıyıl ortalamasının en az 70 olması gerekir. 100 puan üzerinden verilen notun harf notuna dönüştürülmesinde; ara sınav, yarıyıl içi çalışmalar ve yarıyıl sonu sınavının ağırlıkları dikkate alınır. Her ders için her yarıyılda en az bir ara sınav yapılır. Bir ara sınav yapılması halinde % 40’ı, birden fazla ara sınav ve yarıyıl çalışması yapılması halinde, bu sınavların ve yarıyıl çalışmalarının yüzdelik oranlarının toplamının harf notuna katkısı % 40 olacak şekilde dersin öğretim elemanı tarafından belirlenir. Yarıyıl sonu sınavının harf notuna katkısı %60’dır. Bütünleme sınavına katılan öğrencinin, ilgili derse ait başarı notu belirlenirken, yarıyıl sonu sınav notu yerine bütünleme sınav notu kullanılır. Yarıyıl sonu sınavları sonunda, yarıyıl not ortalaması 2.50 ve üzeri olduğu için (CC) harf notlu derslerden başarılı sayılırken, bunu takip eden bütünleme sınavı sonrasında yarıyıl ortalamasını 2.50’nin altına düşüren öğrenciler, başarılı sayıldıkları (DC) harf notlu derslerden de başarısız konumuna düşer.
Mezuniyet Koşulları
Programımızdaki müfredatta yer alan zorunlu ve seçmeli derslerini başarıyla tamamlayan, zorunlu seminer sunumunu gerçekleştiren, doktora yeterlilik sınavını geçen ve hazırlamış olduğu tezi başarılı bir şekilde savunan ve Bayburt Üniversitesi lisansüstü eğitim-öğretim yönetmeliğinde belirtilen şartları sağlayan öğrenciler doktor unvanı almaya hak kazanırlar.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Tuzcuzade Mahallesi Demirözü Caddesi Erzincan Yolu Üzeri 2.7 km İlahiyat Fakültesi 1. kat 69000 / Bayburt T.C. Bayburt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Bölüm Olanakları
A) Merkezi Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi (3000 M2) B) Gıda Mühendisliği Laboratuvarı (92,30 M2) C) Biyoloji Laboratuvarı (92,30 M2) D) Kimya Laboratuvarı (92,30 M2) E) Fizik Laboratuvarı (92,30 M2) F) Bilgisayar Laboratuvarları (71,8+71,8+106,0 M2)

Program Çıktıları
1Organik tarım bilimi hakkında bilgi edinir.
2Organik tarım işletmeciliği hakkında bilgi edinir.
3Organik tarım biliminin temel ilkeleri hakkında bilgi edinir.
4Organik bitkisel ürünlerin (Tarla bitkileri, Bahçe bitkileri) yetiştirilmesi depolanması ve pazarlanması hakkında bilgi edinir.
5Organik hayvansal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, depolanması ve pazarlanması hakkında bilgi edinir.
6Organik tarım işletmeciliği alanı ile ilgili kurumsal ve yönetim bilgileri edinir.
7Organik tarım işletmeciliği ile ilgili strateji, yöntem ve teknikleri hakkında ölçme ve değerlendirme konularında bilgi edinir
8Organik tarım işletmeciliği alanında sorunları tanımlar, analiz eder, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirme becerisi kazanır.
9Organik bitkisel ve hayvansal işletmelerde problemlerin çözülmesi için deney tasarımı, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi kazanır.
10Organik tarım işletmeciliği alanında bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi kazanır
11Organik tarım ve işletme displinlerarası etkin çalışabilme becereisi kazanır.
12Organik tarım işletmeciliği alanında bağımsız çalışabilme ve sorumluluk alabilme yetkinliği kazanır.
13Organik tarım işletmeciği alanında sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlama ve yönetebilme yetkinliği kazanır.
14Organik tarım ve işletmeciliği alanıyla ilgili plan, proje hazırlama, çalışmaları bağımsız yürütme, danışmanlık ve denetim yetkinliği kazanır
15Organik bitkisel ve hayvansal üretim alanıyla ilgili plan, proje hazırlama, çalışmaları bağımsız yürütme, danışmanlık ve denetim yetkinliği kazanır
16Organik tarım işletmeciliği alanında bağımsız çalışabilme ve Organik tarım işletmeciliği alanında edindiği bilgi ve beceri ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin tutum geliştirir.
17Organik bitkisel ve hayvansal üretim alanında edindiği bilgi ve beceri ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin tutum geliştirir.
18Organik bitkisel ve hayvansal üretim alanında ileri teknolojiyi (Tarımsal Mekanizasyon, Bilgisayar vb) kullanma yetkinliği kazanır.
19Sosyal hakların evrenseliği, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile cevre koruma, iş hukuku, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.
20Organik tarım işletmeciliği alanıyla ilgili mevzuata hakimdir ve uygun davranır
21Organik tarım işletmeciliği alanında bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun haraket eder

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
111111122223333333333
BİLGİ1
2
BECERİ1
2
3
4
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2
3

Müfredat
T : Teorik U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTİDSEÇ-1 Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler Grubu-1 Seçmeli - - - 18
2 OTDSEÇ1 Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler-1 Seçmeli - - - 18
3 OTİDZOR-1 Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler Grubu-1 Seçmeli - - - 6
4 OTDZOR1 Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler-1 Seçmeli - - - 6
5 OTDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 6
6 OTİDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 0
Toplam 24 0 0 54
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTDR-SEÇ-2 Organik Tarım İşletmeciliği Doktora Seçmeli Dersler-2 Seçmeli - - - 18
2 OTİDSEÇ-2 Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler Grubu-2 Seçmeli - - - 18
3 OTİDZOR-2 Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler Grubu-2 Seçmeli - - - 6
4 OTDZOR-2 Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler-2 Seçmeli - - - 6
5 OTDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 6
6 OTİDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 0
Toplam 24 0 0 54
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTİDTH Doktora Tezine Hazırlık Zorunlu 0 1 0 0
2 OTDDY Doktora Yeterlilik Zorunlu 0 0 0 18
3 OTDSEM Seminer Zorunlu 0 1 0 6
4 OTİDSEM Seminer Zorunlu 0 1 0 0
5 OTDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 6
6 OTİDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 0
Toplam 12 3 0 30
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTİDTÖ Doktora Tez Önerisi Zorunlu 0 1 0 0
2 OTİDDY Doktora Yeterlik Zorunlu 0 0 0 0
3 OTDDY Doktora Yeterlilik Zorunlu 0 0 0 18
4 OTDSEM Seminer Zorunlu 0 1 0 6
5 OTDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 6
6 OTİDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 0
Toplam 12 2 0 30
 
5. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTDTEZ Doktora Tezi Zorunlu 0 1 0 24
2 OTİDTEZ Tez Çalışması Zorunlu 0 1 0 0
3 OTDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 6
4 OTİDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 0
Toplam 12 2 0 30
 
6. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTDTEZ Doktora Tezi Zorunlu 0 1 0 24
2 OTİDTEZ Tez Çalışması Zorunlu 0 1 0 0
3 OTDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 6
4 OTİDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 0
Toplam 12 2 0 30
 
7. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTDTEZ Doktora Tezi Zorunlu 0 1 0 24
2 OTİDTEZ Tez Çalışması Zorunlu 0 1 0 0
3 OTDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 6
4 OTİDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 0
Toplam 12 2 0 30
 
8. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTDTEZ Doktora Tezi Zorunlu 0 1 0 24
2 OTİDTEZ Tez Çalışması Zorunlu 0 1 0 0
3 OTDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 6
4 OTİDUZM Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6 0 0 0
Toplam 12 2 0 30
 
Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler Grubu-1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTİD503 Organik Ürünlerin Ambalajlanması ve Muhafazası Seçmeli 3 0 0 0
2 OTİD505 Meyve ve Sebzelerin Döllenmesi Biyolojisi Seçmeli 3 0 0 0
3 OTİD507 İleri Bitki Islahı Seçmeli 3 0 0 6
4 OTİD509 Tarımsal Pazarlama Modelleri Seçmeli 3 0 0 6
5 OTİD511 İleri Uygulamalı Mikrobiyoloji Seçmeli 3 0 0 0
6 OTİD513 Tarımsal Pazarlama Modelleri Seçmeli 3 0 0 6
7 OTİD515 İyi Tarım Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
8 OTİD519 Biyolojik Aktivite Tayin Yöntemleri Seçmeli 3 0 0 0
9 OTİD521 Yeraltı ve Yüzey Sularında Hidrojeokimyasal Uygulamalar Seçmeli 3 0 0 0
10 OTİD523 İleri Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 0
11 OTİD525 Organik Tarım Örgütleri ve Toplumsal İlişkiler Seçmeli 3 0 0 6
12 OTİD527 İleri Fizyoloji I Seçmeli 3 0 0 6
13 OTİD529 Moleküler Endokrinoloji Seçmeli 3 0 0 6
Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler-1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTD503 Organik ürünlerin Ambalajlanması ve Muhafazası Seçmeli 3 0 0 6
2 OTD505 Meyve ve Sebzelerin Döllenmesi Biyolojisi Seçmeli 3 0 0 6
3 OTD507 İleri Bitki Islahı Seçmeli 3 0 0 6
4 OTD509 Tarımsal Pazarlama Modelleri Seçmeli 3 0 0 6
5 OTD511 İleri Uygulamalı Mikrobiyoloji Seçmeli 3 0 0 6
6 OTD513 Tarımsal Pazarlama Modelleri Seçmeli 3 0 0 6
7 OTD515 İyi Tarım Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
8 OTD519 Biyolojik Aktivite Tayin Yöntemleri Seçmeli 3 0 0 6
9 OTD521 Yeraltı ve Yüzey Sularında Hidrojeokimyasal Uygulamalar Seçmeli 3 0 0 6
10 OTD523 İleri Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
11 OTD525 Organik Tarım Örgütleri ve Toplumsal İlişkiler Seçmeli 3 0 0 6
12 OTD527 İleri Fizyoloji I Seçmeli 3 0 0 6
13 OTD529 Moleküler Endokrinoloji Seçmeli 3 0 0 6
Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler Grubu-1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTİD501Z Bilim Eğitim ve Etik Seçmeli 3 0 0 6
2 OTİDDNŞK Danışmanlık Seçmeli 0 1 0 0
Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler-1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTD501Z Bilim Eğitim ve Etik Seçmeli 3 0 0 6
2 OTDDK Danışmanlık Seçmeli 0 1 0 0
Organik Tarım İşletmeciliği Doktora Seçmeli Dersler-2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTD504 Organik Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 0 6
2 OTD506 Bitkisel Üretim ve İklim Değişikliği Seçmeli 3 0 0 6
3 OTD508 Bitki Islahında Biyoteknolojik Uygulamalar Seçmeli 3 0 0 6
4 OTD510 İstatistiksel Yorumlama Seçmeli 3 0 0 6
5 OTD512 Uluslararası Tarımsal İşletmecilik Seçmeli 3 0 0 6
6 OTD516 Tıbbi Aromatik Bitkilerde Enzim İnhibisyonu Seçmeli 3 0 0 6
7 OTD518 Yağ Bitkilerinde Kalite Özellikleri Seçmeli 3 0 0 6
8 OTD520 Bitki Fizyolojisi Seçmeli 3 0 0 6
9 OTD522 Bitki Coğrafyası Seçmeli 3 0 0 6
10 OTD524 Tarımda Yapay Zeka Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
11 OTD526 Nörofizyoloji Seçmeli 3 0 0 6
12 OTD528 İleri Fizyoloji II Seçmeli 3 0 0 6
13 OTD530 Tıbbi Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi Seçmeli 3 0 0 6
14 OTD532 Tarımda Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 6
Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler Grubu-2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTİD502 Organik Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği Seçmeli 3 0 0 0
2 OTİD504 Bitkisel Üretim ve İklim Değişikliği Seçmeli 3 0 0 0
3 OTİD506 Bitki Islahında Biyoteknolojik Uygulamalar Seçmeli 3 0 0 6
4 OTİD508 İstatistiksel Yorumlama Seçmeli 3 0 0 6
5 OTİD510 Uluslararası Tarımsal İşletmecilik Seçmeli 3 0 0 6
6 OTİD514 Tıbbi Aromatik Bitkilerde Enzim İnhibisyonu Seçmeli 3 0 0 0
7 OTİD516 Yağ Bitkilerinde Kalite Özellikleri Seçmeli 3 0 0 6
8 OTİD518 Bitki Fizyolojisi Seçmeli 3 0 0 0
9 OTİD520 Bitki Coğrafyası Seçmeli 3 0 0 0
10 OTİD522 Tarımda Yapay Zeka Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 0
11 OTİD524 Nörofizyoloji Seçmeli 3 0 0 6
12 OTİD526 İleri Fizyoloji II Seçmeli 3 0 0 6
13 OTİD528 Tarımda Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 0
14 OTİD530 Tıbbi Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi Seçmeli 3 0 0 6
Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler Grubu-2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTİD500Z Bilimsel Makale ve Proje Yazma Seçmeli 3 0 0 0
Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler-2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 OTD502Z Bilimsel Makale ve Proje Yazma Seçmeli 3 0 0 0
2 OTD506Z Bitkisel Üretim ve İklim Değişikliği Seçmeli 3 0 0 6
3 OTD520Z Bitki Fizyolojisi Seçmeli 3 0 0 0