|
|
|
Doktora Programları
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Organik Tarım İşletmeciliği (Disiplinlerarası)
- Organik Tarım İşletmeciliği Doktora
Program Tanımları
|
|
Kuruluş |
Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Milli Eğitim Bakanlığının teklifi üzerine, 28/03/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30’uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 16/02/2016 tarih ve 2016/8555 sayılı kararname ile kurulmuştur. Yüksekokulumuzda 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi ile 2809 sayılı Kanun’un 3. maddesi uyarınca, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Organik Tarım İşletmeciliği bölümünün açılması 13.07.2016 tarihinde uygun görülmüştür. Akabinde 2020-2021 bahar döneminde Doktora programı kurulmuş ve ilk öğrenci kaydı bu dönemde alınmıştır. | Kazanılan Derece | Bölümün ya da ilişkili olan diğer bölümlerin lisansüstü programlarında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik (60 AKTS karşılığı) ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 2.50 ağırlıklı not ortalaması elde eden, seminer sunumu başarılı bulunan ve yeterlilik sınavını geçen, konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı ve savunması sonucunda seçilmiş bir jüri tarafından başarılı sayılan bir tezi olan öğrencilere ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ alanında doktora mezunu diploması ve alanında "Doktor" unvanı verilir. | Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) | Doktora | Kabul ve Kayıt Koşulları | Enstitülerin Su Ürünleri Anabilim Dalı, Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, Çevre Bilimleri ve Teknolojileri Anabilim Dalı, Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı, Tarımsal Biyoteknoloji Anabilim Dalı, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Zootekni Anabilim Dalı, Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Anabilim Dalı, Tarım ve Doğa Bilimleri Anabilim Dalı,
Veterinerlik Anabilim Dalı, Organik Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı, Kimya Anabilim Dalı, Biyoloji Anabilim Dalı, İşletme Anabilim Dalı, İktisat Anabilim Dalı, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı, Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı, Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı, Botanik Anabilim Dalı, Zooloji Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans mezunu olmak. | Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar | Kabul ve kayıt koşullarında belirtilmiş olan alanlardan yüksek lisans diploması, lisans üstü giriş sınavından (ALES) ve uygunluğu olan dil sınavlarından gerekli puanı almış olmak. | Yeterlilik Koşulları ve Kuralları | Organik Tarım İşletmeciliği alanında doktor unvanını elde edebilmek için öğrencilerin sağlaması gereken şartlar;
a) 21 kredilik (60 AKTS karşılığı) ders alıp, en az CC derecesiyle geçmiş olmak,
b) 4.0 üzerinden en az 3.0 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak,
c) Seminer başarısı elde etmek,
d) Doktora yeterlilik sınavında başarılı olmak,
c) Bir tezi hazırlayıp, jüri önünde sunarak başarılı olmak. | Program Profili | Organik Tarım İşletmeciliği doktora programında akademik ortamda, özgün ve bağımsız çalışmalar yürütebilecek ve alana gerçekleştirdiği araştırmalar ile önemli bilimsel katkılarda bulunabilecek nitelikte araştırmacı ve uygulayıcılar yetiştirmek, Organik Tarım İşletmeciliği Doktora Programı aracılığıyla, bilim dalında bilimsel araştırma gerçekleştirmek isteyen öğrenci, akademisyen ve yöneticilere akademik deneyim kazandırmak, Öğretim üyelerinin çalıştıkları alanda yeni araştırmacılarla bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları, böylece doktora öğrencilerinin nitelikli bilimsel araştırma yapabilme donanımı kazanmaları noktasında yardımcı olmak, Doktora öğrencilerinin aldıkları araştırma eğitimi sayesinde, Organik Tarım İşletmeciliği alanını doğrudan ilgilendiren konularda projeler geliştirmelerini sağlamaktır. | Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle) | Bu programı bitirenler tarım işletmelerinde, devlete ait laboratuvar, ilgili sektörde yer alan işletmelerde, arazi gibi alanlarda görev yaparlar. Özel girişimcilerin seraları, işletmeleri, arazi ve bağ, bahçelerinde uzman olarak ve belediyeler ait kuruluşlarda iş imkânı bulabilirler. Ayrıca kendileri de bu işleri bağlı olmaksızın bilgi ve becerileriyle yapabilirler. Akademik kariyerlerine doktora programı ile devam edebilir, şartları yerine getirmesi durumunda üniversitelerin açacağı akademik kadrolara başvurabilir.
Örnek olarak üniversitemiz bünyesinde Organik Tarım İşletmeciliği Yüksek Lisans programını bitirmiş ve aynı bölümde Doktora programına da başlamış olan Mustafa Bora Meşeli isimli öğrencimiz, üniversitenin belirlemiş olduğu diğer şartları da sağlaması ile fakültemiz bünyesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. | Üst Derece Programlarına Geçiş | Mezun olmaya hak kazanan öğrenciler diğer şartları da yerine getirdikleri taktirde Doçentlik unvanı için başvurabilirler. | Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme | Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için, o dersin yarıyıl ortalamasının en az 70 olması gerekir. 100 puan üzerinden verilen notun harf notuna dönüştürülmesinde; ara sınav, yarıyıl içi çalışmalar ve yarıyıl sonu sınavının ağırlıkları dikkate alınır. Her ders için her yarıyılda en az bir ara sınav yapılır. Bir ara sınav yapılması halinde % 40’ı, birden fazla ara sınav ve yarıyıl çalışması yapılması halinde, bu sınavların ve yarıyıl çalışmalarının yüzdelik oranlarının toplamının harf notuna katkısı % 40 olacak şekilde dersin öğretim elemanı tarafından belirlenir. Yarıyıl sonu sınavının harf notuna katkısı %60’dır. Bütünleme sınavına katılan öğrencinin, ilgili derse ait başarı notu belirlenirken, yarıyıl sonu sınav notu yerine bütünleme sınav notu kullanılır. Yarıyıl sonu sınavları sonunda, yarıyıl not ortalaması 2.50 ve üzeri olduğu için (CC) harf notlu derslerden başarılı sayılırken, bunu takip eden bütünleme sınavı sonrasında yarıyıl ortalamasını 2.50’nin altına düşüren öğrenciler, başarılı sayıldıkları (DC) harf notlu derslerden de başarısız konumuna düşer. | Mezuniyet Koşulları |
Programımızdaki müfredatta yer alan zorunlu ve seçmeli derslerini başarıyla tamamlayan, zorunlu seminer sunumunu gerçekleştiren, doktora yeterlilik sınavını geçen ve hazırlamış olduğu tezi başarılı bir şekilde savunan ve Bayburt Üniversitesi lisansüstü eğitim-öğretim yönetmeliğinde belirtilen şartları sağlayan öğrenciler doktor unvanı almaya hak kazanırlar. | Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme ) | Tam Zamanlı | Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü) |
Tuzcuzade Mahallesi Demirözü Caddesi Erzincan Yolu Üzeri 2.7 km İlahiyat Fakültesi 1. kat 69000 / Bayburt T.C. Bayburt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü | Bölüm Olanakları | A) Merkezi Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi (3000 M2)
B) Gıda Mühendisliği Laboratuvarı (92,30 M2)
C) Biyoloji Laboratuvarı (92,30 M2)
D) Kimya Laboratuvarı (92,30 M2)
E) Fizik Laboratuvarı (92,30 M2)
F) Bilgisayar Laboratuvarları (71,8+71,8+106,0 M2) |
Program Çıktıları
|
|
1 | Organik tarım bilimi hakkında bilgi edinir. | 2 | Organik tarım işletmeciliği hakkında bilgi edinir. | 3 | Organik tarım biliminin temel ilkeleri hakkında bilgi edinir. | 4 | Organik bitkisel ürünlerin (Tarla bitkileri, Bahçe bitkileri) yetiştirilmesi depolanması ve pazarlanması hakkında bilgi edinir. | 5 | Organik hayvansal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, depolanması ve pazarlanması hakkında bilgi edinir. | 6 | Organik tarım işletmeciliği alanı ile ilgili kurumsal ve yönetim bilgileri edinir. | 7 | Organik tarım işletmeciliği ile ilgili strateji, yöntem ve teknikleri hakkında ölçme ve değerlendirme konularında bilgi edinir | 8 | Organik tarım işletmeciliği alanında sorunları tanımlar, analiz eder, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirme becerisi kazanır. | 9 | Organik bitkisel ve hayvansal işletmelerde problemlerin çözülmesi için deney tasarımı, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi kazanır. | 10 | Organik tarım işletmeciliği alanında bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi kazanır | 11 | Organik tarım ve işletme displinlerarası etkin çalışabilme becereisi kazanır. | 12 | Organik tarım işletmeciliği alanında bağımsız çalışabilme ve sorumluluk alabilme yetkinliği kazanır. | 13 | Organik tarım işletmeciği alanında sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlama ve yönetebilme yetkinliği kazanır. | 14 | Organik tarım ve işletmeciliği alanıyla ilgili plan, proje hazırlama, çalışmaları bağımsız yürütme, danışmanlık ve denetim yetkinliği kazanır | 15 | Organik bitkisel ve hayvansal üretim alanıyla ilgili plan, proje hazırlama, çalışmaları bağımsız yürütme, danışmanlık ve denetim yetkinliği kazanır | 16 | Organik tarım işletmeciliği alanında bağımsız çalışabilme ve Organik tarım işletmeciliği alanında edindiği bilgi ve beceri ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin tutum geliştirir. | 17 | Organik bitkisel ve hayvansal üretim alanında edindiği bilgi ve beceri ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin tutum geliştirir. | 18 | Organik bitkisel ve hayvansal üretim alanında ileri teknolojiyi (Tarımsal Mekanizasyon, Bilgisayar vb) kullanma yetkinliği kazanır. | 19 | Sosyal hakların evrenseliği, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile cevre koruma, iş hukuku, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir. | 20 | Organik tarım işletmeciliği alanıyla ilgili mevzuata hakimdir ve uygun davranır | 21 | Organik tarım işletmeciliği alanında bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun haraket eder |
Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
| TYYÇ | Program Çıktıları |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
| BİLGİ | 1 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 2 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| BECERİ | 1 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 2 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 3 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 4 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| YETKİNLİKLER
(Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği ) | 1 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 2 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 3 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| YETKİNLİKLER
(Öğrenme Yetkinliği ) | 1 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| YETKİNLİKLER
(İletişim ve Sosyal Yetkinlik ) | 1 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 2 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 3 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| YETKİNLİKLER
(Alana Özgü Yetkinlik) | 1 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 2 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 3 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Müfredat
|
|
T : Teorik U: Uygulama L: Laboratuvar
1
|
OTİDSEÇ-1
|
Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler Grubu-1
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
18
|
2
|
OTDSEÇ1
|
Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler-1
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
18
|
3
|
OTİDZOR-1
|
Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler Grubu-1
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
6
|
4
|
OTDZOR1
|
Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler-1
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
6
|
5
|
OTDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
6
|
6
|
OTİDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
0
|
Toplam |
24
|
0
|
0
|
54
|
|
|
1
|
OTDR-SEÇ-2
|
Organik Tarım İşletmeciliği Doktora Seçmeli Dersler-2
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
18
|
2
|
OTİDSEÇ-2
|
Organik Tarım İşletmeciliği Seçmeli Dersler Grubu-2
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
18
|
3
|
OTİDZOR-2
|
Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler Grubu-2
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
6
|
4
|
OTDZOR-2
|
Organik Tarım İşletmeciliği Zorunlu Dersler-2
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
6
|
5
|
OTDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
6
|
6
|
OTİDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
0
|
Toplam |
24
|
0
|
0
|
54
|
|
|
1
|
OTİDTH
|
Doktora Tezine Hazırlık
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
0
|
2
|
OTDDY
|
Doktora Yeterlilik
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
0
|
18
|
3
|
OTDSEM
|
Seminer
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
6
|
4
|
OTİDSEM
|
Seminer
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
0
|
5
|
OTDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
6
|
6
|
OTİDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
0
|
Toplam |
12
|
3
|
0
|
30
|
|
|
1
|
OTİDTÖ
|
Doktora Tez Önerisi
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
0
|
2
|
OTİDDY
|
Doktora Yeterlik
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
0
|
0
|
3
|
OTDDY
|
Doktora Yeterlilik
|
Zorunlu
|
0
|
0
|
0
|
18
|
4
|
OTDSEM
|
Seminer
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
6
|
5
|
OTDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
6
|
6
|
OTİDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
0
|
Toplam |
12
|
2
|
0
|
30
|
|
|
1
|
OTDTEZ
|
Doktora Tezi
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
24
|
2
|
OTİDTEZ
|
Tez Çalışması
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
0
|
3
|
OTDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
6
|
4
|
OTİDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
0
|
Toplam |
12
|
2
|
0
|
30
|
|
|
1
|
OTDTEZ
|
Doktora Tezi
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
24
|
2
|
OTİDTEZ
|
Tez Çalışması
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
0
|
3
|
OTDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
6
|
4
|
OTİDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
0
|
Toplam |
12
|
2
|
0
|
30
|
|
|
1
|
OTDTEZ
|
Doktora Tezi
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
24
|
2
|
OTİDTEZ
|
Tez Çalışması
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
0
|
3
|
OTDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
6
|
4
|
OTİDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
0
|
Toplam |
12
|
2
|
0
|
30
|
|
|
1
|
OTDTEZ
|
Doktora Tezi
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
24
|
2
|
OTİDTEZ
|
Tez Çalışması
|
Zorunlu
|
0
|
1
|
0
|
0
|
3
|
OTDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
6
|
4
|
OTİDUZM
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
Zorunlu
|
6
|
0
|
0
|
0
|
Toplam |
12
|
2
|
0
|
30
|
|
|
1
|
OTİD503
|
Organik Ürünlerin Ambalajlanması ve Muhafazası
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
2
|
OTİD505
|
Meyve ve Sebzelerin Döllenmesi Biyolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
3
|
OTİD507
|
İleri Bitki Islahı
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
4
|
OTİD509
|
Tarımsal Pazarlama Modelleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
5
|
OTİD511
|
İleri Uygulamalı Mikrobiyoloji
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
6
|
OTİD513
|
Tarımsal Pazarlama Modelleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
7
|
OTİD515
|
İyi Tarım Uygulamaları
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
8
|
OTİD519
|
Biyolojik Aktivite Tayin Yöntemleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
9
|
OTİD521
|
Yeraltı ve Yüzey Sularında Hidrojeokimyasal Uygulamalar
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
10
|
OTİD523
|
İleri Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
11
|
OTİD525
|
Organik Tarım Örgütleri ve Toplumsal İlişkiler
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
12
|
OTİD527
|
İleri Fizyoloji I
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
13
|
OTİD529
|
Moleküler Endokrinoloji
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
|
1
|
OTD503
|
Organik ürünlerin Ambalajlanması ve Muhafazası
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
2
|
OTD505
|
Meyve ve Sebzelerin Döllenmesi Biyolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
3
|
OTD507
|
İleri Bitki Islahı
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
4
|
OTD509
|
Tarımsal Pazarlama Modelleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
5
|
OTD511
|
İleri Uygulamalı Mikrobiyoloji
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
6
|
OTD513
|
Tarımsal Pazarlama Modelleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
7
|
OTD515
|
İyi Tarım Uygulamaları
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
8
|
OTD519
|
Biyolojik Aktivite Tayin Yöntemleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
9
|
OTD521
|
Yeraltı ve Yüzey Sularında Hidrojeokimyasal Uygulamalar
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
10
|
OTD523
|
İleri Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
11
|
OTD525
|
Organik Tarım Örgütleri ve Toplumsal İlişkiler
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
12
|
OTD527
|
İleri Fizyoloji I
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
13
|
OTD529
|
Moleküler Endokrinoloji
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
|
1
|
OTİD501Z
|
Bilim Eğitim ve Etik
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
2
|
OTİDDNŞK
|
Danışmanlık
|
Seçmeli
|
0
|
1
|
0
|
0
|
|
1
|
OTD501Z
|
Bilim Eğitim ve Etik
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
2
|
OTDDK
|
Danışmanlık
|
Seçmeli
|
0
|
1
|
0
|
0
|
|
1
|
OTD504
|
Organik Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
2
|
OTD506
|
Bitkisel Üretim ve İklim Değişikliği
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
3
|
OTD508
|
Bitki Islahında Biyoteknolojik Uygulamalar
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
4
|
OTD510
|
İstatistiksel Yorumlama
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
5
|
OTD512
|
Uluslararası Tarımsal İşletmecilik
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
6
|
OTD516
|
Tıbbi Aromatik Bitkilerde Enzim İnhibisyonu
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
7
|
OTD518
|
Yağ Bitkilerinde Kalite Özellikleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
8
|
OTD520
|
Bitki Fizyolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
9
|
OTD522
|
Bitki Coğrafyası
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
10
|
OTD524
|
Tarımda Yapay Zeka Uygulamaları
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
11
|
OTD526
|
Nörofizyoloji
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
12
|
OTD528
|
İleri Fizyoloji II
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
13
|
OTD530
|
Tıbbi Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
14
|
OTD532
|
Tarımda Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
|
1
|
OTİD502
|
Organik Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
2
|
OTİD504
|
Bitkisel Üretim ve İklim Değişikliği
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
3
|
OTİD506
|
Bitki Islahında Biyoteknolojik Uygulamalar
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
4
|
OTİD508
|
İstatistiksel Yorumlama
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
5
|
OTİD510
|
Uluslararası Tarımsal İşletmecilik
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
6
|
OTİD514
|
Tıbbi Aromatik Bitkilerde Enzim İnhibisyonu
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
7
|
OTİD516
|
Yağ Bitkilerinde Kalite Özellikleri
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
8
|
OTİD518
|
Bitki Fizyolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
9
|
OTİD520
|
Bitki Coğrafyası
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
10
|
OTİD522
|
Tarımda Yapay Zeka Uygulamaları
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
11
|
OTİD524
|
Nörofizyoloji
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
12
|
OTİD526
|
İleri Fizyoloji II
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
13
|
OTİD528
|
Tarımda Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
14
|
OTİD530
|
Tıbbi Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
|
1
|
OTİD500Z
|
Bilimsel Makale ve Proje Yazma
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
OTD502Z
|
Bilimsel Makale ve Proje Yazma
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
2
|
OTD506Z
|
Bitkisel Üretim ve İklim Değişikliği
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
6
|
3
|
OTD520Z
|
Bitki Fizyolojisi
|
Seçmeli
|
3
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|