BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Lisans Programları

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi - İktisat - İktisat İ.Ö.



Program Tanımları
Kuruluş
Resmî Gazete Sayı : 26892 31 Mayıs 2008 CUMARTESİ KANUN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLÂTI KANUNUNDA VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRETİM ELEMANLARININ KADROLARI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE GENEL KADRO VE USULÜ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEYE EKLİ CETVELLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5765 Kabul Tarihi: 22/5/2008 MADDE 1 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununa aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ EK MADDE 97 Bayburtta Bayburt Üniversitesi Rektörlüğe bağlı olarak kurulmuştur.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezun öğrenciler, İktisat alanında Lisans Diploması derecesi almaya hak kazanmaktadırlar
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Öğrenci kabulü (1) Üniversiteye bağlı birimlerde yürütülen ön lisans ve lisans programlarının birinci sınıflarına öğrenci kabulü; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sonuçlarına göre yapılır. (2) Özel yetenek gerektiren programların sınavları ile seçme ve yerleştirme işlemleri, YÖK kararları çerçevesinde Üniversitenin ilgili kurulları tarafından belirlenerek yapılır. Kayıt Koşulları (1) Üniversitenin eğitim-öğretim programlarına kabul edilen öğrencilerin ilk kayıt işlemleri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca ve Rektörlük onayı ile belirlenen günlerde yapılır. Kayıt için zamanında başvurmayan veya istenen belgeleri zamanında sağlamayan öğrenciler Üniversiteye kayıt haklarını kaybeder. (2) Öğrenci, kesin kaydını kendisi yaptırmak zorundadır. Ancak, mazeretleri sebebiyle bizzat başvuramayan adaylar, mazeretlerini belirtmek şartıyla belirledikleri vekilleri veya kanuni temsilcileri aracılığı ile kayıt yaptırabilir. (3) Üniversiteye kabul edilen ve bu maddede yer alan şartları yerine getirmiş olan öğrencilerin kesin kayıtlarının yapılması için, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca istenen belgeleri sağlamaları ve tespit edilen harç ve eğitim ücretlerini ödemeleri gerekir. (4) Belgelerinde noksanlık veya tahrifat olanların veya başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin cezası ile çıkarılmış olanların kesin kayıtları yapılmış olsa bile kayıtları iptal edilir. (5) Üniversiteye kayıt için öğrencinin açık öğretim fakültesi hariç başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olmaması gerekir.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar kısmından Türk Yüksek öğretim kurumlarında önceki öğrenmenin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Bayburt Üniversitesi’nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Bu nedenle Üniversitemizde bir önceki öğrenimde tanınması amacıyla sadece Yabancı dil muafiyet sınavları yapılmaktadır.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Öğencilerin mezun olabilmeleri için toplam 240 AKTS değerindeki dersten başarılı olması gerekmektedir.Mezuniyet genel not ortalaması 4.00 üzerinden hesaplanır, not döküm belgesi (transkript) de yüzlük karşılık olarak gösterilir. Lisans ve ön lisans diploması verilebilmesi için öğrencinin genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.
Program Profili
İktisat eğitiminin amacı ülke genelinde sosyal bilimler alanında yetişmiş, hem kamu hem de özel sektörde artan eleman ihtiyacının karşılanmasıdır. Derslerin geniş bir yelpazede sunulacağı lisans programında, öğrencilerin güçlü bir ekonomi bilgisi ile donatılmaları ve kendilerine ekonomik sorunları algılama ve çözümleme yeteneğinin kazandırılması ile birlikte Türkiye ekonomisinin kamu ve özel sektörlerinde uygulayıcı ve araştırmacı olarak çalışmayı planlayan kaliteli iktisatçıların yetiştirilmesi iktisat bölümünün temel amaçlarından birini oluşturmaktadır. Bölüm, kuramsal öğretimin yanı sıra öğrencilerin eğitimlerine yönelik yoğun sosyal ve kültürel etkinlikleri ile de ülkemiz ve dünya sorunlarına duyarlı, sorgulayan, sentez yapan kişilerin yetiştirilmesine çaba harcamayı hedefler. Bunlara ilaveten, etkileşimci bir yaklaşımla yerel ve ülke genelinde iş dünyasının ve toplumun ihtiyaçlarına karşılık verecek, kalkınma çabalarına kurumsal katkı sağlamaktır.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
İktisat öğrenimi gençlere ekonominin işleyişi, ekonomik olayların ayrıntıları ve karar süreci ile ilgili geniş bir bakış açısı kazandırır. Bu bağlamda, bölüm mezunları aldıkları eğitim programının çerçevesi gereği, her türlü Kamu ve Özel sektörde iş bulma olanağına sahiptirler. Kamu kurumlarında çalışmak isteyen mezunlarımız için ( KPSS A Grubu sınavına girme koşuluyla) Muhtelif Bakanlıkların bünyesindeki Uzmanlıklar, Uzman Yardımcılıkları, Kaymakamlık, Denetmenlikler, Kontrolörlükler, Bakanlık Müfettişliği ve İdari Yargı Hakimliği mesleklerine giriş mümkün olmakla beraber tercihini özel sektörden yana kullanacak olan mezunlarımız ise Yeminli Mali Müşavirlik, Serbest Mali Müşavirlik, Bankacılık, Turizm, Danışmanlık Kuruluşları, Denetim Şirketleri, Sigorta Şirketleri, Dış Ticaret Şirketleri, Ulaştırma Şirketleri vb özel sektör kuruluşlarında işe girebilirler. Ayrıca Bölüm mezunları Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Sermaye Piyasası Kurulu, Sanayi ve Ticaret Odaları gibi özlük hakları oldukça iyi kurumlarda da üst kademe pozisyonlarda istihdam edilebilirler..
Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans programını başarıyla tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli puanı almaları ve yeterli düzeyde ingilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Bir dersten her yarıyılda bir ara sınav mecburi olup, diğeri yarıyıl içi çalışmaları şeklinde yapılır. Ara sınavın harf notuna katkısı %40’ dir.Yarıyıl sonu sınavının yarıyıl notuna katkısı %60’dır. Yarıyıl sonu sınavında 100 puan üzerinden en az 45 puan alınması gerekir.Yarıyıl sonu sınavına girmeyen veya bu sınavdan en az 45 puan alamayan öğrencilerin, ara sınav ve yarıyıl içi çalışmaları değerlendirmeye katılmaz ve bu dersin notu (FF) harf notu ile değerlendirilir. Öğrencilerin yarıyıl ve bütünleme sınavlarından başarılı olmaları için, o ders için yarıyıl ortalamasının en az 50 olması gerekir. Fakat yarıyıl ve bütünleme sınavlarının bitiminden sonra ortalaması 2.00 üzerinde olan öğrenciler için (DC) harf notu o ders için başarılı kabul edilir.
Mezuniyet Koşulları
Yeterlilik koşulları ve kuralları bölümündeki koşullar yeterlidir
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Doçent Doktor Turgut Bayramoğlu Bölüm Başkanı Tel: (0 458) 211 11 53 / 1433 E-mail: tbayramoglu@bayburt.edu.tr Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü Bayburt İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dede Korkut Kampüsü 69000 BAYBURT
Bölüm Olanakları
İktisat bölümünde 1 Doçent Doktor, 6 Dr. Öğr. Üyesi , 1 öğretim görevlisi, ve 1 araştırma görevlisi yer almaktadır. 60 kişilik 2 adet bilgisayar laboratuar,148 kişilik 1 adet konferans salonu, 97 kişilik 1 adet amfi, 110 kişilik 10 adet, 98 kişilik 1 adet, 97 kişilik 2 adet ve 69 kişilik 1 adet derslik, 200 kişilik 1 adet kantin mevcuttur.

Program Çıktıları
1Yerel ve küresel ekonominin temel işleyişi ile ilgili bilgi sahibi olur.
2Toplumun ihtiyaçları konusunda yeterli sosyal sorumluluk bilincine sahip olur, bu kapsamda üniversitede edindiği birikimini bulunduğu toplumun kültürel ve tarihsel yapısıyla ilişkilendirebilecek aktivitelerde yer alır.
3İktisat alanına özgü temel kavramların, teorilerin, ilkelerin ve araştırma yöntemlerinin bilgisine sahip olur.
4İktisadi verileri toplar, uygun yöntemlerle işler ve ekonomi politikalarına yol gösterebilecek bilimsel araştırmaları yapar.
5Bireysel ve grup üyesi olarak mesleki ve etik sorumluluk bilincini geliştirir.
6Ekonominin alt dallarıyla ilgili soruları genel ekonomi teorilerini kullanarak inceler ve İktisada dair görüşlerini iktisat bilimi terminolojisini kullanarak açıklayabilir.
7Alanıyla ilgili asgari düzeyde en az 1 yabancı dil bilgisine sahip olurlar.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
1222333
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
5
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
T : Teorik U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İ103B Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2
2 İ103B Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2
3 İKT113B Hukukun Temel Kavramları Zorunlu 3 0 0 3
4 İKT113B2 Hukukun Temel Kavramları Zorunlu 3 0 0 4
5 İKT111B İktisada Giriş I Zorunlu 4 0 0 5
6 İKT111B2 İktisada Giriş I Zorunlu 3 0 0 5
7 İKT115B2 İktisat Metodolojisi Zorunlu 3 0 0 5
8 İKT115B İşletme Bilimlerine Giriş Zorunlu 3 0 0 5
9 İKT107B Matematik I Zorunlu 4 0 0 6
10 İKT107B2 Matematik I Zorunlu 3 0 0 5
11 İKT109B Muhasebe I Zorunlu 3 0 0 5
12 İKT109B2 Muhasebe I Zorunlu 3 0 0 5
13 İ101B Türk Dili I Zorunlu 2 0 0 2
14 İ101B Türk Dili I Zorunlu 2 0 0 2
15 İ105B Yabancı Dil I Zorunlu 2 0 0 2
16 İ105B Yabancı Dil I Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 44 0 0 60
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İ104B Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu 2 0 0 2
2 İ104B Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu 2 0 0 2
3 İKT116B Davranış Bilimleri Zorunlu 3 0 0 5
4 İKT112B İktisada Giriş II Zorunlu 4 0 0 5
5 İKT112B2 İktisada Giriş II Zorunlu 3 0 0 5
6 İKT116B2 İşletme Bilimlerine Giriş Zorunlu 3 0 0 5
7 İKT108B Matematik II Zorunlu 4 0 0 6
8 İKT108B2 Matematik II Zorunlu 3 0 0 5
9 İKT110B Muhasebe II Zorunlu 3 0 0 5
10 İKT110B2 Muhasebe II Zorunlu 3 0 0 5
11 İKT114B Temel Bilgi Teknolojileri Zorunlu 2 1 0 3
12 İKT114B2 Temel Bilgi Teknolojileri Zorunlu 2 1 0 4
13 İ102B Türk Dili II Zorunlu 2 0 0 2
14 İ102B Türk Dili II Zorunlu 2 0 0 2
15 İ106B Yabancı Dil II Zorunlu 2 0 0 2
16 İ106B Yabancı Dil II Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 42 2 0 60
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT207B Borçlar Hukuku Zorunlu 3 0 0 3
2 İKT207B2 Borçlar Hukuku Zorunlu 3 0 0 4
3 İKT209B2 İktisat Tarihi Zorunlu 2 0 0 3
4 İKT205B İstatistik I Zorunlu 3 0 0 5
5 İKT205B2 İstatistik I Zorunlu 3 0 0 4
6 İKT211B Kamu Maliyesi Zorunlu 3 0 0 4
7 İKT211B2 Kamu Maliyesi Zorunlu 3 0 0 4
8 İKT203B Makro İktisat I Zorunlu 4 0 0 5
9 İKT203B2 Makro İktisat I Zorunlu 3 0 0 5
10 İKT201B Mikro İktisat I Zorunlu 4 0 0 5
11 İKT201B2 Mikro İktisat I Zorunlu 3 0 0 5
12 İKT213B2 Seçmeli Ders Grubu I Seçmeli - - - 3
13 İKT213B Seçmeli Ders I Seçmeli - - - 3
14 İKT209B Türkiye İktisat Tarihi Zorunlu 2 0 0 3
15 ÜSD Üniversite Seçmeli Dersler Grubu Seçmeli - - - 2
16 ÜSD Üniversite Seçmeli Dersler Grubu Seçmeli - - - 2
Toplam 46 0 0 60
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT208B Çalışma Ekonomisi Zorunlu 3 0 0 4
2 İKT212B İdare Hukuku Zorunlu 2 0 0 3
3 İKT212B2 İdare Hukuku Zorunlu 2 0 0 3
4 İKT210B2 İktisadi Düşünceler Tarihi Zorunlu 3 0 0 4
5 İKT206B İstatistik II Zorunlu 3 0 0 5
6 İKT206B2 İstatistik II Zorunlu 3 0 0 4
7 İKT208B2 İşletme Finansmanı Zorunlu 3 0 0 4
8 İKT204B Makro İktisat II Zorunlu 4 0 0 5
9 İKT204B2 Makro İktisat II Zorunlu 3 0 0 5
10 İKT202B Mikro İktisat II Zorunlu 4 0 0 5
11 İKT202B2 Mikro İktisat II Zorunlu 3 0 0 5
12 İKT214B2 Seçmeli Ders Grubu II Seçmeli - - - 5
13 İKT214B Seçmeli Ders II Seçmeli - - - 5
14 İKT210B Vergi Hukuku Zorunlu 3 0 0 3
Toplam 42 0 0 60
 
5. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT305B Büyüme Teorileri Zorunlu 3 0 0 5
2 İKT305B2 Ekonometri I Zorunlu 3 0 0 5
3 İKT303B Para Teorisi ve Politikası Zorunlu 3 0 0 4
4 İKT303B2 Para Teorisi ve Politikası Zorunlu 3 0 0 5
5 İKT307B2 Seçmeli Ders Grubu III Seçmeli - - - 15
6 İKT307B Seçmeli Ders III Seçmeli - - - 15
7 İKT301B Uluslararası İktisat I Zorunlu 4 0 0 6
8 İKT301B2 Uluslararası İktisat I Zorunlu 3 0 0 5
Toplam 25 0 0 60
 
6. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT306B2 Davranış Bilimleri Zorunlu 3 0 0 5
2 İKT304B2 Ekonometri II Zorunlu 3 0 0 5
3 FS02 Fakülte Seçmeli Dersler Grubu Seçmeli - - - 3
4 FS02 Fakülte Seçmeli Dersler Grubu Seçmeli - - - 3
5 İKT308B2 Genel Pazarlama Zorunlu 2 0 0 2
6 İKT304B Kalkınma Ekonomisi Zorunlu 3 0 0 6
7 İKT310B2 Seçmeli Ders Grubu IV Seçmeli - - - 10
8 İKT310B Seçmeli Ders IV Seçmeli - - - 10
9 İKT302B Uluslararası İktisat II Zorunlu 4 0 0 6
10 İKT302B2 Uluslararası İktisat II Zorunlu 3 0 0 5
11 İKT306B Yönetim ve Organizasyon Zorunlu 3 0 0 5
Toplam 31 0 0 60
 
7. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT401B2 Büyüme Teorileri Zorunlu 3 0 0 5
2 İKT401B Ekonometri I Zorunlu 3 0 0 5
3 İKT407B E-Ticaret Zorunlu 3 0 0 5
4 İKT405B Maliye Politikası Zorunlu 3 0 0 5
5 İKT405B2 Maliye Politikası Zorunlu 3 0 0 5
6 İKT409B2 Seçmeli Ders Grubu V Seçmeli - - - 10
7 İKT409B Seçmeli Ders V Seçmeli - - - 10
8 İKT403B Ticaret Hukuku Zorunlu 3 0 0 5
9 İKT403B2 Ticaret Hukuku Zorunlu 3 0 0 5
10 İKT407B2 Türkiye Ekonomisi Zorunlu 3 0 0 5
Toplam 30 0 0 60
 
8. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT408B Bitirme Çalışması Zorunlu 0 6 0 5
2 İKT402B Ekonometri II Zorunlu 3 0 0 5
3 İKT406B İktisadi Düşünceler Tarihi Zorunlu 3 0 0 5
4 İKT402B2 Kalkınma Ekonomisi Zorunlu 3 0 0 5
5 İKT404B2 Küreselleşme ve Dünya Ekonomisi Zorunlu 3 0 0 5
6 İKT408B2 Seçmeli Ders Grubu VI Seçmeli - - - 15
7 İKT410B Seçmeli Ders VI Seçmeli - - - 10
8 İKT404B Türkiye Ekonomisi Zorunlu 3 0 0 5
9 İKT406B2 Vergi Hukuku Zorunlu 3 0 0 5
Toplam 24 6 0 60
 
Seçmeli Ders Grubu I
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT213.11B2 Anayasa Hukuku Seçmeli 3 0 0 3
Seçmeli Ders I
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT213.1B İktisadi Planlama Seçmeli 3 0 0 3
Üniversite Seçmeli Dersler Grubu
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 ÜS0201.8 Temel Ekonomi (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
2 ÜS0201.9 Güncel İktisadi Konular (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
3 ÜS0202.4 Bireysel Yatırımcılık (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
4 ÜS0202.5 Kariyer Planlama (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
5 ÜS0204.3 Vergiye Giriş (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
6 ÜS0206.1 Kent ve Çevre Hakları (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
7 ÜS0401.25 Hz. Peygamberin Evrensel Mesajları (İlahiyat Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
8 ÜS0401.26 Kur'an'ın Temel Kavramları (İlahiyat Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
9 ÜS0401.27 Fıkıh ve Toplum (İlahiyat Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
10 ÜS0501.4 Türk Kültür Tarihi (İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
11 ÜS0903.02 Temel Afet Bilinci (Uygulamalı Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
12 ÜS1207.4B Çocuk Hakları (Sağlık Hizmetleri MYO) Seçmeli 2 0 0 0
13 ÜS1704.1B2 Halkla İlişkiler (Teknik Bilimler MYO) Seçmeli 2 0 0 2
Üniversite Seçmeli Dersler Grubu
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 ÜS0201.8 Temel Ekonomi (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
2 ÜS0201.9 Güncel İktisadi Konular (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
3 ÜS0202.4 Bireysel Yatırımcılık (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
4 ÜS0202.5 Kariyer Planlama (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
5 ÜS0204.3 Vergiye Giriş (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
6 ÜS0206.1 Kent ve Çevre Hakları (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
7 ÜS0401.25 Hz. Peygamberin Evrensel Mesajları (İlahiyat Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
8 ÜS0401.26 Kur'an'ın Temel Kavramları (İlahiyat Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
9 ÜS0401.27 Fıkıh ve Toplum (İlahiyat Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
10 ÜS0501.4 Türk Kültür Tarihi (İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
11 ÜS0903.02 Temel Afet Bilinci (Uygulamalı Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
12 ÜS1207.4B Çocuk Hakları (Sağlık Hizmetleri MYO) Seçmeli 2 0 0 0
13 ÜS1704.1B2 Halkla İlişkiler (Teknik Bilimler MYO) Seçmeli 2 0 0 2
Seçmeli Ders Grubu II
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT214.11B2 Çalışma Ekonomisi Seçmeli 3 0 0 5
2 İKT214.2B2 Bankacılık İşlemleri Seçmeli 3 0 0 5
Seçmeli Ders II
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT214.2B Bankacılık İşlemleri Seçmeli 3 0 0 5
Seçmeli Ders Grubu III
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT307.1B2 Matematiksel İktisat I Seçmeli 3 0 0 5
2 İKT307.2B2 Dış Ticaret Uygulamaları Seçmeli 3 0 0 5
3 İKT307.8B2 Türk İktisat Tarihi Seçmeli 3 0 0 5
Seçmeli Ders III
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT307.1B Matematiksel İktisat I Seçmeli 3 0 0 5
2 İKT307.2B Dış Ticaret Uygulamaları I Seçmeli 3 0 0 5
3 İKT307.7B Uluslararası Finansal Krizler Seçmeli 3 0 0 5
Fakülte Seçmeli Dersler Grubu
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 FS0201.1B Mesleki Yabancı Dil Seçmeli 2 0 0 3
Fakülte Seçmeli Dersler Grubu
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 FS0201.1B Mesleki Yabancı Dil Seçmeli 2 0 0 3
Seçmeli Ders Grubu IV
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT310.4B2 Araştırma Yöntemleri Seçmeli 3 0 0 5
2 İKT310.6B2 Yatırım Projeleri Analizi Seçmeli 3 0 0 5
3 İKT310.7B2 İktisadi Planlama Seçmeli 3 0 0 5
Seçmeli Ders IV
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT310.5B Araştırma Yöntemleri Seçmeli 3 0 0 5
2 İKT310.7B Yatırım Projeleri Analizi Seçmeli 3 0 0 5
Seçmeli Ders Grubu V
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT409.3B2 Uluslararası İktisadi Birleşmeler Seçmeli 3 0 0 5
2 İKT409.4B2 İktisadi Sistemler Seçmeli 3 0 0 5
Seçmeli Ders V
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT409.3B Uluslararası İktisadi Birleşmeler Seçmeli 3 0 0 5
2 İKT409.4B İktisadi Sistemler Seçmeli 3 0 0 5
Seçmeli Ders Grubu VI
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT408.6B2 Avrupa Birliği Seçmeli 3 0 0 5
2 İKT408.7B2 Mali Analiz Teknikleri Seçmeli 3 0 0 5
3 İKT408.8B2 Uluslararası Finansal Krizler Seçmeli 3 0 0 5
Seçmeli Ders VI
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 İKT410.7B Avrupa Birliği Seçmeli 3 0 0 5
2 İKT410.8B Mali Analiz Teknikleri Seçmeli 3 0 0 5