BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Önlisans Programları

Aydıntepe Meslek Yüksekokulu - Gıda İşleme Bölümü - Gıda Teknolojisi



Program Tanımları
Kuruluş
Gıda İşleme Bölümü'nde, 2015 yılında açılan Gıda Teknolojisi programı bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
Mezunlar "Gıda Teknikeri" ünvanını kazanmaktadır.
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)
Ön Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Lise veya dengi okul diploması -Yurt genelinde düzenlenen yüksek öğrenime geçiş sınavı (YGS) ile veya sınavsız olarak meslek liselerinin ilgili bölümlerinden
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Öğrenciler daha önceki öğrenim görmüş olduğu yükseköğretim kurumunda aldığı derslerden AKTS/Kredi ve ders içerikleri tutan derslere muafiyet verilmektedir. Yine bölümlerin zorunlu müfredatlarında yer alan İngilizce dersi için güz dönemi başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu dersten kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınava girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf sayılırlar.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayarak 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak ve 30 iş günü yaz stajını başarı ile tamamlamış olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Program Profili
Gıda Teknolojisi Programın amacı, gıda hammaddeleri ve gıdaların bileşimi, gıda işleme, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olan, bu bilgi birikimi ile gıda sanayiinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında “Gıda Teknikeri” ünvanı ile çalışabilecek insan gücünü yetiştirmektir.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Gıda İşleme Bölümü mezunları, gıda sanayi ile ilgili kamu ve özel sektör kuruluşlarında (meyve ve sebze ürünleri, et ve süt ürünleri, bitkisel yağ ve tahıl ürünleri ve fermente ürünlerin üretildiği işletmeler, hazır yemek sanayi ve özel laboratuvarlar ve bunların AR-GE ve kalite kontrol laboratuvarları) tekniker olarak çalışabilmektedirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Bölümümüz mezunları, ÖSYM'nin yaptığı DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile, üniversitelerin Ziraat Fakültesi bazı bölümlerine, Gıda Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik, Kimya ve Tarımsal Biyoteknolojisi Bölümleri gibi 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu final sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu final sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten başarısız olan bir öğrenciye, dersten başarılı olabilmesi için final sınavı yerine ikinci kez sınava girebilmesi bütünleme sınavına tabi tutulur. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC notu şartlı başarılı notdur. Öğrencinin DC aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.
Mezuniyet Koşulları
Gıda İşleme Bölümünden ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Program Koordinatörü: Doç. Dr. Volkan GÜL, Bayburt Üniversitesi, Aydıntepe Meslek Yüksekokulu, Bayburt/Aydıntepe, tel: 0458 311 44 26, fax: 0458 311 44 66
Bölüm Olanakları
Gıda Teknolojisi Programı, teorik bilginin yanısıra uygulamalı eğitim de vermektedir. Derslerin uygulamaları, Gıda Mühendisliği bünyesinde bulunan ve gerekli alet, ekipman ve sarf malzemelri ile donanımlı laboratuvarlarda yürütülmektedir.

Program Çıktıları
1Matematik, fen ve temel gıda bilimleri konusunda mesleki yeterliliği sağlayacak bilgi seviyesine sahip olma
2Gıda Kodeksi ve Standarlarına uygun olarak, çevresel ve sosyal etkileri dikkate alarak, gıda güvenliği, ekonomisi ve verimliliği değerlendirerek gıda proseslerinin dizaynı için yeterli bilgiye sahip olmak
3Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama
4Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin bilincinde olmak
5Gıda endüstrisinin ihtiyaç ve mevcut problemlerinin takip ederek, ülkenin öz kaynaklarından güvenli, kaliteli ve ekonomik ürünler elde etmek için yeni teknolojiler geliştirmek ve bunu ilgili kurum ve sektörle paylaşmak

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
22222
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
T : Teorik U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 Y103B Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2
2 AY103B2 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2
3 GT117B Beslenme ve Diyetetik Zorunlu 3 0 0 4
4 GT117B2 Beslenme ve Diyetetik Zorunlu 2 0 0 4
5 GT113B Genel Kimya I Zorunlu 3 0 0 4
6 GT113B2 Genel Kimya I Zorunlu 3 0 0 4
7 GT109B Genel Mikrobiyoloji Zorunlu 2 1 0 4
8 GT109B2 Genel Mikrobiyoloji Zorunlu 2 1 0 4
9 GT115B Gıda Kimyası I Zorunlu 3 0 0 4
10 GT115B2 Gıda Kimyası I Zorunlu 2 0 0 4
11 GT107B Gıdalarda Temel İşlemler I Zorunlu 3 0 0 4
12 GT107B2 Gıdalarda Temel İşlemler I Zorunlu 3 0 0 4
13 GT111B Matematik Zorunlu 3 0 0 4
14 GT111B2 Matematik Zorunlu 3 0 0 4
15 Y101B Türk Dili I Zorunlu 2 0 0 2
16 AY101B2 Türk Dili I Zorunlu 2 0 0 2
17 Y105B Yabancı Dil I Zorunlu 2 0 0 2
18 AY105B2 Yabancı Dil I Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 44 2 0 60
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 Y104B Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu 2 0 0 2
2 AY104B2 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu 2 0 0 2
3 GT108B2 Bilişim Teknolojileri Zorunlu 2 0 0 3
4 GT114B Genel Kimya II Zorunlu 3 0 0 5
5 GT116B2 Genel Kimya II Zorunlu 3 0 0 5
6 GT108B Gıda Mikrobiyoloji Zorunlu 2 0 0 3
7 GT112B2 Gıda Mikrobiyoloji Zorunlu 2 1 0 3
8 GT116B Gıda Teknolojisi Seçmeli Ders Grubu II Seçmeli - - - 6
9 GT110B Gıdalarda Temel İşlemler II Zorunlu 3 0 0 4
10 GT110B2 Gıdalarda Temel İşlemler II Zorunlu 3 0 0 4
11 GT112B Laboratuvar Tekniği Zorunlu 2 0 0 3
12 GT114B2 Laboratuvar Tekniği Zorunlu 2 1 0 3
13 BMYOSEÇ MYO Seçmeli Dersler Grubu Seçmeli - - - 3
14 AYMYOSEÇ MYO Seçmeli Dersler Grubu Seçmeli - - - 3
15 GT118B2 Seçmeli Ders Grubu I Seçmeli - - - 3
16 Y102B Türk Dili II Zorunlu 2 0 0 2
17 AY102B2 Türk Dili II Zorunlu 2 0 0 2
18 Y106B Yabancı Dil II Zorunlu 2 0 0 2
19 AY106B2 Yabancı Dil II Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 42 4 0 60
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 GT201B Et ve Ürünleri Teknolojisi I Zorunlu 2 1 0 5
2 GT201B2 Et ve Ürünleri Teknolojisi I Zorunlu 2 1 0 5
3 GT209B Gıda Biyoteknolojisi Zorunlu 2 1 0 4
4 GT209B2 Gıda Biyoteknolojisi Zorunlu 3 0 0 3
5 GT211B Gıda Teknolojisi Seçmeli Ders Grubu III Seçmeli - - - 6
6 GT203B Meyve ve Sebze Teknolojisi Zorunlu 2 1 0 4
7 GT203B2 Meyve ve Sebze Teknolojisi Zorunlu 2 1 0 4
8 GT211B2 Seçmeli Ders Grubu II Seçmeli - - - 8
9 GT205B Süt Teknolojisi I Zorunlu 2 1 0 5
10 GT205B2 Süt Teknolojisi I Zorunlu 2 1 0 4
11 GT207B2 Tahıl Teknolojisi Zorunlu 2 1 0 4
12 GT207B Tahıl Teknolojisi I Zorunlu 2 1 0 4
13 ÜSD Üniversite Seçmeli Dersler Grubu Seçmeli - - - 2
14 ÜSD Üniversite Seçmeli Dersler Grubu Seçmeli - - - 2
Toplam 31 9 0 60
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 GT202B Et ve Ürünleri Teknolojisi II Zorunlu 2 1 0 5
2 GT202B2 Et ve Ürünleri Teknolojisi II Zorunlu 2 1 0 5
3 GT210B Gıda Teknolojisi Seçmeli Ders Grubu IV Seçmeli - - - 8
4 GT204B Meyve ve Sebze Teknolojisi II Zorunlu 2 1 0 3
5 GT204B2 Meyve ve Sebze Teknolojisi II Zorunlu 2 1 0 3
6 GT210B2 Seçmeli Ders Grubu III Seçmeli - - - 8
7 STJ STAJ Zorunlu 0 2 0 8
8 GTSTAJB2 Staj Zorunlu 0 4 0 8
9 GT206B Süt Teknolojisi II Zorunlu 2 1 0 3
10 GT206B2 Süt Teknolojisi II Zorunlu 2 1 0 3
11 GT208B Tahıl Teknolojisi II Zorunlu 2 1 0 3
12 GT208B2 Tahıl Teknolojisi II Zorunlu 2 1 0 3
Toplam 20 14 0 60
 
Gıda Teknolojisi Seçmeli Ders Grubu II
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 GT116.1B Meslek Etiği Seçmeli 2 1 0 3
2 GT116.2B Gıda Sanayi Makinaları Seçmeli 2 1 0 3
MYO Seçmeli Dersler Grubu
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 MS1301.1B Bilgi ve İletişim Teknolojileri Seçmeli 2 1 0 3
2 MS1301.3B2 Bilimsel Proje Hazırlama Teknikleri Seçmeli 2 0 0 3
3 MS1301.4B Girişimcilik Seçmeli 2 1 0 3
4 MS1301.5B İletişim Seçmeli 2 1 0 0
5 MS1302.1B Bilgi ve İletişim Teknolojileri Seçmeli 3 0 0 0
6 MS1302.4B Girişimcilik Seçmeli 3 0 0 0
7 MS1302.4B2 Girişimcilik Seçmeli 2 0 0 0
8 MS1302.5B İletişim Seçmeli 3 0 0 0
9 MS1302.5B2 İletişim Seçmeli 2 0 0 0
10 MS1302.7B2 Meslek Etiği Seçmeli 2 0 0 0
MYO Seçmeli Dersler Grubu
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 MS1301.3B2 Bilimsel Proje Hazırlama Teknikleri Seçmeli 2 0 0 3
2 MS1303.2B2 Hidrografik Ölçmeleri Seçmeli 2 0 0 0
3 MS1304.2B İnsan Kaynakları Yönetimi Seçmeli 2 0 0 0
4 MS1304.3B Girişimcilik Seçmeli 2 0 0 0
Seçmeli Ders Grubu I
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 GT118.1B2 Gıda Katkı Maddeleri Seçmeli 2 0 0 3
Gıda Teknolojisi Seçmeli Ders Grubu III
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 GT211.1B Apiterapi Seçmeli 3 0 0 3
2 GT211.2B Gıda Katkı Maddeleri Seçmeli 3 0 0 3
3 GT211.3B Fermantasyon Teknolojisi Seçmeli 3 0 0 3
4 GT211.4B Mesleki İngilizce I Seçmeli 3 0 0 3
5 GT211.5B Hijyen ve Sanitasyon Seçmeli 3 0 0 3
6 GT211.6B Organik Gıda ve Tarım Seçmeli 3 0 0 3
Seçmeli Ders Grubu II
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 GT211.1B2 Apiterapi Seçmeli 3 0 0 4
2 GT211.5B2 Organik Gıda ve Tarım Seçmeli 3 0 0 4
Üniversite Seçmeli Dersler Grubu
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 ÜS0101.3B2 Çevre ve Toplum (Mühendislik Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
2 ÜS0103.1B3 Tarihi Yapılar (Mühendislik Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
3 ÜS0103.2B3 Gıda Güvenliği (Mühendislik Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
4 ÜS0103.3B3 Popüler Bilim (Mühendislik Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
5 ÜS0104.2 Stratejik Yönetim Uygulamaları (Mühendislik Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
6 ÜS0201.8 Temel Ekonomi (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
7 ÜS0201.9 Güncel İktisadi Konular (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
8 ÜS0202.4 Bireysel Yatırımcılık (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
9 ÜS0202.5 Kariyer Planlama (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
10 ÜS0204.3 Vergiye Giriş (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
11 ÜS0206.1 Kent ve Çevre Hakları (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
12 ÜS0305.2 Akademik Türkçe (Eğitim Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
13 ÜS0401.25 Hz. Peygamberin Evrensel Mesajları (İlahiyat Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
14 ÜS0401.26 Kur'an'ın Temel Kavramları (İlahiyat Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
15 ÜS0401.27 Fıkıh ve Toplum (İlahiyat Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
16 ÜS0501.4 Türk Kültür Tarihi (İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
17 ÜS0502.2 Metin İncelemesi/Roman ve Hikaye Teorisi (İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
18 ÜS0503.2 Sosyal Hareketler (İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
19 ÜS0701.12 Herkes İçin Spor (Spor Bilimleri Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
20 ÜS0701.13 Basketbol (Spor Bilimleri Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
21 ÜS0701.14 Futbol (Spor Bilimleri Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
22 ÜS0701.15 Dart (Spor Bilimleri Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
23 ÜS0701.16 Bisiklet (Spor Bilimleri Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
24 ÜS0701.17 Gönüllülük Çalışması (Spor Bilimleri Fakültesi) Seçmeli 1 2 0 2
25 ÜS0901.02 Organik Tarım Uygulamaları (Uygulamalı Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
26 ÜS0902.02 Liderlik ve Motivasyon (Uygulamalı Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
27 ÜS0903.02 Temel Afet Bilinci (Uygulamalı Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
28 ÜS1001.1B Renklerin Dili (Sanat ve Tasarım Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 2
29 ÜS1202.2B2 Temel Halk Sağlığı (Sağlık Hizmetleri MYO) Seçmeli 2 0 0 2
30 ÜS1202.3B2 İlk Yardımda Temel Uygulamalar (Sağlık Hizmetleri MYO) Seçmeli 2 0 0 2
31 ÜS1207.2B Dijital Sağlık (Sağlık Hizmetleri MYO) Seçmeli 2 0 0 2
32 ÜS1207.4B Çocuk Hakları (Sağlık Hizmetleri MYO) Seçmeli 2 0 0 0
33 ÜS1301.1B2 İletişim (Aydıntepe MYO) Seçmeli 2 0 0 2
34 ÜS1301.2B2 Girişimcilik (Aydıntepe MYO) Seçmeli 2 0 0 2
35 ÜS1302.2B İş Hukuku(Aydıntepe MYO) Seçmeli 2 0 0 2
36 ÜS1401.1B2 Kişisel Gelişim ve Motivasyon (Demirözü MYO) Seçmeli 2 0 0 2
37 ÜS1402.1B3 Evcil Hayvan Yetiştiriciliği ve Hayvan Hakları (Demirözü MYO) Seçmeli 2 0 0 2
38 ÜS1404B Doğa Koruma (Demirözü MYO) Seçmeli 2 0 0 2
39 ÜS1405.B2 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (Demirözü MYO) Seçmeli 2 0 0 2
40 ÜS1501.1B2 İnsan Hakları Hukuku (Adalet MYO) Seçmeli 2 0 0 2
41 ÜS1603.2B2 Para ve Banka (Sosyal Bilimler MYO) Seçmeli 2 0 0 2
42 ÜS1604.2B2 Ekonomi Okuryazarlığı (Sosyal Bilimler MYO) Seçmeli 2 0 0 2
43 ÜS1608.2B2 Uygulamalı Dış Ticaret (Sosyal Bilimler MYO) Seçmeli 0 0 0 2
44 ÜS1610.3B Reklamcılık (Sosyal Bilimler MYO) Seçmeli 2 0 0 2
45 ÜS1612.1B Catering (Sosyal Bilimler MYO) Seçmeli 2 0 0 2
46 ÜS1701.2B3 Algoritma ve Programlama Mantığı (Teknik Bilimler MYO) Seçmeli 2 0 0 2
47 ÜS1702.2B3 Elektrik Enerjisinin Tarihi (Teknik Bilimler MYO) Seçmeli 2 0 0 2
48 ÜS1702.3B3 Matematik ve Yaşam (Teknik Bilimler MYO) Seçmeli 2 0 0 2
49 ÜS1704.1B2 Halkla İlişkiler (Teknik Bilimler MYO) Seçmeli 2 0 0 2
50 ÜS1713.2B Sosyal Medya Okumaları (Teknik Bilimler MYO) Seçmeli 2 0 0 2
Üniversite Seçmeli Dersler Grubu
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 ÜS0401.25 Hz. Peygamberin Evrensel Mesajları (İlahiyat Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
2 ÜS0401.26 Kur'an'ın Temel Kavramları (İlahiyat Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
3 ÜS0401.27 Fıkıh ve Toplum (İlahiyat Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
4 ÜS0501.4 Türk Kültür Tarihi (İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
5 ÜS0903.02 Temel Afet Bilinci (Uygulamalı Bilimler Fakültesi) Seçmeli 2 0 0 0
6 ÜS1207.4B Çocuk Hakları (Sağlık Hizmetleri MYO) Seçmeli 2 0 0 0
7 ÜS1301.1B2 İletişim (Aydıntepe MYO) Seçmeli 2 0 0 2
8 ÜS1301.2B2 Girişimcilik (Aydıntepe MYO) Seçmeli 2 0 0 2
9 ÜS1302.2B İş Hukuku(Aydıntepe MYO) Seçmeli 2 0 0 2
Gıda Teknolojisi Seçmeli Ders Grubu IV
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 GT210.1B Bitkisel Yağ Teknolojisi Seçmeli 2 0 0 2
2 GT210.2B Özel Gıdalar Seçmeli 2 0 0 2
3 GT210.3B İçecek Teknolojisi Seçmeli 2 0 0 2
4 GT210.4B Gıda Ambalajlama İlkeleri Seçmeli 2 0 0 2
5 GT210.5B Mesleki İngilizce II Seçmeli 2 0 0 2
6 GT210.6B Gıda Zararlıları Seçmeli 2 0 0 2
Seçmeli Ders Grubu III
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1 GT210.1B2 Bitkisel Yağ Teknolojisi Seçmeli 2 0 0 2
2 GT210.2B2 Özel Gıdalar Seçmeli 2 0 0 2
3 GT210.3B2 İçecek Teknolojisi Seçmeli 2 0 0 2
4 GT210.4B2 Gıda Ambalajlama İlkeleri Seçmeli 2 0 0 2