Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | OTİD515 | İyi Tarım Uygulamaları | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Doktora |
Dersin Amacı |
Çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile güvenilir gıda arzının sağlanmasıdır |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç. Dr. Volkan GÜL |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Tarımsal sistemler ve çevrede bozulmaların anlaşıldı | 2 | Tarımı tehdit eden faktörler ve çevreyi tehdit eden tarımsal uygulamalar anlaşıldı | 3 | İyi Tarım uygulamalılarının avantajları kavrandı | 4 | İyi Tarım uygulamalarının temelleri öğrenildi | 5 | Dünyadaki benzer uygulamalar ve eşdeğerlilik anlaşıldı, iyi Tarım uygulamalılarının avantajları kavrandı |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
YOK |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
YOK |
Dersin İçeriği |
Konu ve Kapsamı, Gıda Güvenliği, İzlenebilirlik, Sürdürülebilirlik, Yönetmelikler, Sertifikalandırma, EUREP-GAP, Bitki Koruma Açısından İyi Tarım Uygulamaları, İyi Tarım Uygulama Tavsiye ve Örnekleri |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Giriş, tanımlar ve hukuki temeller | | | 2 | İyi Tarım Uygulamalarının genel kuralları | | | 3 | Kontrol ve sertifikasyon sistemi | | | 4 | İyi tarım uygulamaları komitesinin oluşumu, çalışma usul ve esasları ve görevleri | | | 5 | Üreticilerin hak ve yükümlülükleri | | | 6 | Üretici örgütlerinin ve Müteşebbislerin hak ve yükümlülükleri | | | 7 | Kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarında aranan şartlar | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarının çalışma usul ve esasları, Kontrolör, sertifikalar ve İç kontrolörde aranacak şartlar ile çalışma usul ve esasları | | | 10 | Denetimler, Yaptırımlar ve Yaptırımların Uygulanması | | | 11 | Kontrol noktaları ve uygunluk kriterleri | | | 12 | Kontrol noktaları ve uygunluk kriterleri | | | 13 | Global GAP | | | 14 | Entegre ürün Yönetimi | | | 15 | FİNAL SINAVI | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
İyi Tarım Uygulamaları-Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Yönetmelikler |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 30 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 70 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | YOK |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 13 | 3 | 39 |
Soru-Yanıt | 13 | 3 | 39 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Ev Ödevi | 2 | 15 | 30 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | ÖÇ2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | ÖÇ3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | ÖÇ4 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | ÖÇ5 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|