|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | OTİD516 | Yağ Bitkilerinde Kalite Özellikleri | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Doktora | Dersin Amacı | Yağ Bitkilerini öğrencilere tanıtmak ve bunların tarihçesi kullanım alanları, yetiştiriciliği ve bakımları konusunda bilgi vermek | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Doç. Dr. Volkan GÜL | Öğrenme Çıktıları | 1 | Dersi alan ve öğrenen başaran öğrenciler yağ bitkileri tanırlar. | 2 | Bu bitkilerin üretim pratikleri ve bakımları hususunda bilgi sahibi olurlar. | 3 | Sıcaklık, yağış, toprak, besin maddeleri, zararlılar, hastalıklar ve yabancı otlar gibi bitki üretimini sınırlayan faktörleri bilirler ve bu hususta değerlendirmeler yapabilirler, Üretimde kullanılan yeni tekniklere aşina olurlar. |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | yok | Dersin İçeriği | Dünya ve Türkiye tarımında yağ bitkilerinin durumu ve yağ bitkileri ve bitkisel yağlar ticareti, yağ bitkilerinin sınıflandırılması, ayçiçeği, soya, kolza, aspir, susam, yerfıstığı gibi yağ bitkilerinin iklim ve toprak istekleri, büyüme ve gelişme fizyolojisi, yetiştirme teknikleri ve ıslahı. | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Yağ bitkilerine giriş, bitkisel yağlar ve önemi, ülkemizde ve dünyada yağ bitkilerinin ekiliş alanları ve üretim durumları | | | 2 | Susam; tarihçesi, orijini, önemi, kullanım alanları, botanik özellikleri, adaptasyonu, | | | 3 | Susam; tarımı, hastalık ve zararlılar, hasat ve depolama | | | 4 | Haşhaş; tarihçesi, orijini, önemi, kullanım alanları, botanik özellikleri, adaptasyonu, tarımı, hastalık ve zararlılar, hasat ve depolama | | | 5 | Ayçiçeği; tarihçesi, orijini, önemi, kullanım alanları, botanik özellikleri, adaptasyonu, tarımı, hastalık ve zararlılar, hasat ve depolama | | | 6 | Yerfıstığı; tarihçesi, orijini, önemi, kullanım alanları, botanik özellikleri, adaptasyonu | | | 7 | Yerfıstığı; tarımı, hastalık ve zararlılar, hasat ve depolama | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Soya; tarihçesi, orijini, önemi, kullanım alanları, botanik özellikleri, adaptasyonu, Soya; tarımı, hastalık ve zararlılar, hasat ve depolama | | | 10 | Kolza; tarihçesi, orijini, önemi, kullanım alanları, botanik özellikleri, adaptasyonu | | | 11 | Kolza; tarımı, hastalık ve zararlılar, hasat ve depolama | | | 12 | Aspir; tarihçesi, orijini, önemi, kullanım alanları, botanik özellikleri, adaptasyonu, tarımı, hastalık ve zararlılar, hasat ve depolama | | | 13 | Yağ Şalgamı ve Hardal; tarihçesi, orijini, önemi, kullanım alanları, botanik özellikleri, adaptasyonu, tarımı, hastalık ve zararlılar, hasat ve depolama | | | 14 | Hintyağı, Izgın, pelemir, Ketencik; tarihçesi, orijini, önemi, kullanım alanları, botanik özellikleri, adaptasyonu, tarımı, hastalık ve zararlılar, hasat ve depolama | | | 15 | FİNAL SINAVI | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | BAYDAR, H., ERBAŞ, S., 2014. Yağ Bitkileri Bilimi ve Teknolojisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Yayın No: 97 , Isparta, OZER H. 2010. Yağ Bitkileri Ders Notları. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 | Soru-Yanıt | 14 | 2 | 28 | Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 | Ev Ödevi | 2 | 15 | 30 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 3 | | | | | | | 4 | | | | 3 | | | | 4 | | | 3 | 3 | | ÖÇ2 | 3 | | | | | | | 3 | | | | 4 | | | | 3 | | | 4 | 2 | | ÖÇ3 | 2 | | | | | | | 2 | | | | 3 | | | | 2 | | | 3 | 3 | |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
|
|