Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | OTD519 | Biyolojik Aktivite Tayin Yöntemleri | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Doktora |
Dersin Amacı |
Bitki ürünlerde biyolojik aktivite belirlenmesinin öğrenilmesi |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç.Dr. Zehra CAN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Bitkilerin içerikleri nelerdir? | 2 | Sekonder bileşikleride bulunan bileşenler | 3 | Bitkilerin biyolojik aktiviteleri nasıl belirlenir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
- |
Dersin İçeriği |
Bitkilerin antioksidan aktivite, Enzim inhibsyonu enzim kinetiği, |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Bitkiler hakkında genel bilgi | | | 2 | Sekonder metabolitler hakkında bilgi | | | 3 | Bitkilerin biyolojik aktivite belirlenmesi için ekstraksiyon koşulları | | | 4 | | | Ekstraksiyon hazırlama | 5 | | | Ekstraksiyon hazırlama | 6 | Antioksidan aktivite tayini | | | 7 | Sınav | | | 8 | | | Antioksidan aktivite tayini | 9 | | | antioksidan aktivite tayini | 10 | Enzim İnhibisyonu belirleme | | | 11 | Enzim İnhibisyonu belirleme | | | 12 | | | Enzim inhibisyon belirleme | 13 | | | Enzim inhibisyonu belirleme ve hesaplama | 14 | Genel Tekrar | | | 15 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
- |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 3 | 14 | 42 |
Uygulama/Pratik | 3 | 13 | 39 |
Laboratuvar | 4 | 14 | 56 |
Deney | 2 | 14 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | | | | | 4 | | | | 5 | | | | 4 | | | 5 | 4 | | ÖÇ2 | 5 | | | | | | | 4 | | | | 4 | | | | 5 | | | 5 | 4 | | ÖÇ3 | 4 | | | | | | | 5 | | | | 5 | | | | 5 | | | 5 | 5 | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|