Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | OTD511 | İleri Uygulamalı Mikrobiyoloji | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Doktora |
Dersin Amacı |
Mikrobiyoloji Bilimin Başlangıçtan Günümüze Gelişimi, Mikroorganizmaların Sınıflandırılması, Bakteri, Küf, Maya ve Virüslerin Genel Özellikleri, Bakterilerin Üremelerine Etki eden Faktörler, Mikrobiyoloji Laboratuarında Kullanılan Araç ve Gereçler, Besiyeri Hazırlama ve Mikroskobik İnceleme Yapma konularının öğretilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Prof.Dr.Ali Savaş BÜLBÜL |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Mikrobiyoloji bilimin tarihsel gelişimini öğrenir. | 2 | Mikroorganizmaların sınıflandırılmasını öğrenir. | 3 | Bakteri, küf, maya ve virüslerin genel özelliklerini öğrenir. | 4 | Bakterilerin üremelerine etkili faktörleri öğrenir. | 5 | Mikrobiyoloji laboratuarında kullanılan temel araç ve gereçleri öğrenir. | 6 | Besiyeri hazırlamasını öğrenir. | 7 | Mikroskobik inceleme yapmasını öğrenir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
YOK |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
YOK |
Dersin İçeriği |
YOK |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Mikrobiyolojinin Başlangıçtan Günümüze gelişimi | YOK | YOK | 2 | Mikroorganizmaların sınıflandırılması | YOK | YOK | 3 | Bakterilerin Morfolojileri | YOK | YOK | 4 | Koloni morfolojisi | YOK | YOK | 5 | Bakterilerin anatomik yapıları (Dış yapı) | YOK | YOK | 6 | Bakterilerin anatomik yapıları (İç yapı) | YOK | YOK | 7 | Ara sınav | YOK | YOK | 8 | Bakterilerin kimyasal yapıları | | | 9 | Mikroorganizmaların Beslenmesi | YOK | YOK | 10 | Sıvı ortamda Üreme, Katı ortamda Üreme, Üremenin Ölçülmesi | YOK | YOK | 11 | Bakterilerin Üremelerine Etkili Faktörler | | | 12 | Küflerin Genel Karakterleri | | | 13 | Mayaların Genel Karakterleri | | | 14 | Virüslerin Genel Karakterleri | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1- Temel Mikrobiyoloji, 2. Baskı Prof. Dr. Mustafa Arda. Medisan Yayın Serisi no 46. (2000). Medisan Yayınevi, Ankara
2- Genel Mikrobiyoloji, 4. Baskı. Prof. Dr. Mehmet Öner. Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova İzmir (2001).
3- Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri. Prof. A. Temiz. (2008) Hatiboğlu Yayınevi, Ankara.
4- Biology of Microorganisms (7th Edition), Brock,Thomas D.; Michael T. Madigan; John M. Martinko; and Jack Parker (1994) Prentice Hall.
5- Fundamentals of Microbiology. 4th Edition. I. Edward Alcamo. Benjamin Cummings (1994)
6- Biology of the Prokaryotes. J. Lengeler, G. Drews, H. Schlegel (1999) Blackwell Science.
7- Bacillus subtilis and Its Closest Relatives: from Genes to Cells Abraham L. Sonenshein, James A. Hoch, and Richard M. Losick (1999) ASM Press. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 2 | 40 | TOPLAM | 40 | |
Final Sınavı | 1 | 60 | Makale Yazma | 1 | 40 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | YOK |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı | 1 | 60 | 60 |
Makale Yazma | 1 | 30 | 30 |
Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | | | | | | | 5 | | | | 3 | | | | 4 | | | 3 | 4 | | ÖÇ2 | 4 | | | | | | | 4 | | | | 5 | | | | 4 | | | 4 | 5 | | ÖÇ3 | 5 | | | | | | | 3 | | | | 4 | | | | 4 | | | 4 | 4 | | ÖÇ4 | 4 | | | | | | | 4 | | | | 5 | | | | 4 | | | 4 | 4 | | ÖÇ5 | 5 | | | | | | | 4 | | | | 5 | | | | 4 | | | 5 | 4 | | ÖÇ6 | 4 | | | | | | | 4 | | | | 4 | | | | 4 | | | 4 | 4 | | ÖÇ7 | 4 | | | | | | | 5 | | | | 4 | | | | 5 | | | 5 | 4 | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|