Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | KTY107 | Antioksidan Tayin Yöntemleri | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Doğal ürünlerde antioksidan tayin testlerini belirlemek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç.Dr. Zehra CAN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Antioksidan ve Serbest radikaller | 2 | Antioksidan Testler |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Fenolik açısından zengin olan bitki ve doğal ürünlerde antioksidan kapasiteyi belirlemek |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Antioksidan Serbest radikal tanımı | | | 2 | Fenolik Bileşikler | | | 3 | Toplam polifenol testi | | | 4 | | | Toplam polifenol Testi | 5 | toplam flavonoid testi | | | 6 | | | toplam flavonoid test | 7 | Toplam polifenol ve toplam flavonoid testi hesaplanması | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | DPPH Testi | | | 10 | | | DPPH Testi | 11 | ABTS testi | | | 12 | | | ABTS testi | 13 | FRAP testi | | | 14 | | | FRAP testi | 15 | CUPRAC testi | | | 16 | final sınav | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Antioksidan Tayin Kitabı Editörler
Prof. Dr. Sevgi KOLAYLI
Doç. Dr. Hüseyin ŞAHIN |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 4 | 15 | 60 |
Laboratuvar | 7 | 8 | 56 |
Deney | 8 | 8 | 64 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|