BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GM256AGıdalarda Mikrobiyolojik Kalite KontrolüSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Gıdalarda mikrobiyolojik kalite kontrolünün önemi ve amacı ile analizlerin yürütülmesi ve sonuçların değerlendirilmesi hakkında detaylı bilgiler vermektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Mikrobiyolojik kalite kontrolünün önemini açıklar
2Örnek almanın önemini anlar ve uygulayabilir
3Patojen mikroorganizmaların aranması/sayımını yapabilir
4Gıdalardaki mikrobiyolojik kriterleri bilir
5Mikrobiyolojik standartları yorumlayabilir
6Gıdalarda bozulmaya neden olan mikroorganizmaların etkilerini açıklar
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Gıdalarda mikrobiyolojik kalite kontrolünün önemi ve amacı, mikrobiyolojik analizler ve sonuçların değerlendirmesi ile mikrobiyolojik standartlara yöneliktir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Mikrobiyolojik kalite kontrolünün önemi ve amacı
2Gıdalardan örnek alma
3C. botulinum’ un aranması
4L.monocytogenes aranması ve sayımı
5S.aureus aranması ve sayımı
6V.parahaemolyticus aranması ve sayımı
7Salmonella aranması
8Et ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler ve ilgili standartlar
9Balık ve diğer su ürünlerinde mikrobiyolojik analizler ve ilgili standartlar
10Hazır çorbalar ve baharatta mikrobiyolojik analizler ve ilgili standartlar
11Süt ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler ve ilgili standartlar
12Tahıl ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler ve ilgili standartlar
13Meyve ve sebzelerde mikrobiyolojik analizler ve ilgili standartlar
14Konservelerde mikrobiyolojik analizler ve ilgili standartlar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Spencer, J.F.T., Spencer, A.L.R.,2001. Food microbiology protocols. Humana press.USA
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav30100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı70100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri70
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Takım/Grup Çalışması5630
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11818
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11919
Okuma14342
Performans14456
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)168
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4
ÖÇ14   
ÖÇ24   
ÖÇ35   
ÖÇ45   
ÖÇ54   
ÖÇ64   
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek