Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GM268A | Et Endüstrisinde Fonksiyonel Kültürler | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Et endüstrisinde fonksiyonel kültürlerin kullanımına yönelik detaylı bilgiler kazandırmak |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
- |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Mikroorganizmaların et endüstrisinde kullanım alanlarını belirler Et sanayi açısından önem arz eden kültürlerin özelliklerini tanımlar Amaca uygun fonksiyonel starter kültür seçer Fonksiyonel starter kültürlerle ilgili gelişmeleri değerlendirir Fonksiyonel starter kültürlerin özellikleri hakkında değerlendirilmelerde bulunur |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
- |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Fonksiyonel kültürlerin tanımı | | | 2 | Fermente et ürünleri ve mikroorganizmalar | | | 3 | Mikrobiyal kaynaklı lipolitik enzimler | | | 4 | Mikrobiyal kaynaklı proteolitik enzimler | | | 5 | Fonksiyonel kültürlerin antioksidan özellikleri | | | 6 | Lezzet oluşumu | | | 7 | Amino asit katabolizması | | | 8 | Bakteriyosin üretimi | | | 9 | Diğer antimikrobiyallerin üretimi | | | 10 | Antagonistik özellikleri | | | 11 | Fonksiyonel starter kültürlerin teknolojik avantajları | | | 12 | Probiyotik kültürler | | | 13 | Nutrasötik ve mikrobesin üretimi | | | 14 | Fermente et ürünlerinde arzu edilmeyen bileşiklerin azaltılması | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
-Toldra, F., 2007. Handbook of Fermented Meat and Poultry, Blackwell Publishing. -Campbell-Platt, G. and Cook, P.E., 1995. Fermented Meats. Blackie Academic &Professional, |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 30 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 70 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 30 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 70 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | - |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Takım/Grup Çalışması | 5 | 6 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 18 | 18 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 19 | 19 |
Okuma | 14 | 3 | 42 |
Performans | 14 | 4 | 56 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|