BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GM268AEt Endüstrisinde Fonksiyonel KültürlerSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Et endüstrisinde fonksiyonel kültürlerin kullanımına yönelik detaylı bilgiler kazandırmak
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
-
Öğrenme Çıktıları
1Mikroorganizmaların et endüstrisinde kullanım alanlarını belirler Et sanayi açısından önem arz eden kültürlerin özelliklerini tanımlar Amaca uygun fonksiyonel starter kültür seçer Fonksiyonel starter kültürlerle ilgili gelişmeleri değerlendirir Fonksiyonel starter kültürlerin özellikleri hakkında değerlendirilmelerde bulunur
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
-
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Fonksiyonel kültürlerin tanımı
2Fermente et ürünleri ve mikroorganizmalar
3Mikrobiyal kaynaklı lipolitik enzimler
4Mikrobiyal kaynaklı proteolitik enzimler
5Fonksiyonel kültürlerin antioksidan özellikleri
6Lezzet oluşumu
7Amino asit katabolizması
8Bakteriyosin üretimi
9Diğer antimikrobiyallerin üretimi
10Antagonistik özellikleri
11Fonksiyonel starter kültürlerin teknolojik avantajları
12Probiyotik kültürler
13Nutrasötik ve mikrobesin üretimi
14Fermente et ürünlerinde arzu edilmeyen bileşiklerin azaltılması
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
-Toldra, F., 2007. Handbook of Fermented Meat and Poultry, Blackwell Publishing. -Campbell-Platt, G. and Cook, P.E., 1995. Fermented Meats. Blackie Academic &Professional,
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav30100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı70100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri70
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
-
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Takım/Grup Çalışması5630
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11818
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11919
Okuma14342
Performans14456
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)168
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4
ÖÇ14   
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek