BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GM197ATereyağı Üretim Ve İşleme TeknolojisiSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Tereyağı üretim ve işleme teknolojisi hakkında bilgi sahibi olmak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
11- Akademik düşünme becerilerini içselleştirir.
22- Bilimsel araştırma sürecini açıklar
33- Öğrenciler bir tezde bulunması gereken genel özellikleri tanır.
44- Konusuyla ilgili bilimsel ve akademik çalışmaları izler
55- Yaptığı araştırmaya dayalı bir bilimsel raporu istenilen formatta ile hazırlar
66- Akademik bir sunum yapma becerisi kazanır.
7Laboratuvar güvenliği hakkında bilgi edinir
8Laboratuvar deneyimi kazanır
9Temel gıda analizlerini uygular
10Temel gıda analiz tekniklerini öğrenir
11Elde ettiği sonuçları yorumlayabilir
12
13
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Süt lipidleri • Süt yağının emülsiyon stabilitesi • Tereyağı üretimi • Hammadde özellikleri • Nötralizasyon • Kremanın pastörizasyou • Kremanın olgunlaştırılması • Süt yağı globül membran yapısı • Yayıklama • Kristalizasyon • Tereyağının yıkanması • Tereyağının tuzlanması • Malakse işlemi • Tereyağında katkı maddeleri • Tereyağı bozuklukları • Depolama süresince tereyağında ortaya çıkan bozukluklar
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Süt lipidleri
2Süt yağının emülsiyon stabilitesi
3Tereyağı üretimi
4Hammadde özellikleri
5Nötralizasyon
6Kremanın pastörizasyou
7Kremanın olgunlaştırılması
8Süt yağı globül membran yapısı
9Yayıklama
10Kristalizasyon
11 Tereyağının yıkanması
12 Tereyağının tuzlanması
13Malakse işlemi
14Tereyağında katkı maddeleri
15Tereyağı bozuklukları
16Depolama süresince tereyağında ortaya çıkan bozukluklar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ders notları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav30100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı70100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri70
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
İngilizce
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Takım/Grup Çalışması5630
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11818
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11919
Okuma14342
Performans14456
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)168
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4
ÖÇ15   
ÖÇ255  
ÖÇ35 5 
ÖÇ45  5
ÖÇ55   
ÖÇ64   
ÖÇ74   
ÖÇ84   
ÖÇ95   
ÖÇ105   
ÖÇ115   
ÖÇ125   
ÖÇ135   
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek