Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GM205 | Süt Yan Ürünleri Teknolojisi | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı; süt ürünleri üretiminde, geride kalan artıkların değerlendirilmesi hakkında bilgiler vermektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Emine MACİT |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Sütçülük artıkları nelerdir? Önemi ve değerlendirilmesi hakkında genel bilgiler öğretilmesi | 2 | Çevre açısından sütçülük artıklarının önemi konusunda bilgi verilmesi | 3 | Süt yan ürünlerinin genel bileşimi hakkında bilgi verilmesi | 4 | Peynir suyunu değerlendirme yöntemlerinin öğretilmesi | 5 | Peynir suyunun modern teknolojik yöntemlerle işlenmesi hakkında bilgiler öğretilmesi | 6 | Lor üretimi, peynir altı suyu tozu üretimi, kazein üretimi vs. öğretilmesi |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
1. Giriş,
2. Tereyağı endüstrisi yan ürünleri,
3. Peynir endüstrisi yan ürünleri,
4. Peynir altı suyunun bileşenleri,
5. Peynir altı suyunun çeşitli alanlarda kullanılması
6. Modern teknolojik yöntemlerle peynir altı suyunun işlenmesi
7. Lor üretimi, peynir altı suyu tozu üretimi, kazein üretimi, laktoz üretimi, peynir altı suyundan alkol üretimi
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Giriş | | | 2 | Tereyağı Endüstrisi Yan Ürünleri | | | 3 | Peynir Endüstrisi Yan Ürünleri | | | 4 | Peynir Altı Suyu Tipleri | | | 5 | Peynir Altı Suyu Bileşenleri | | | 6 | Çevre Açısından Peynir Altı Suyunun Önemi | | | 7 | Vize Sınavı | | | 8 | Peynir Altı Suyunun Çeşitli Alanlarda Kullanılması | | | 9 | Modern Teknolojik Yöntemlerle Peynir Altı Suyunun İşlenmesi | | | 10 | Peynir Altı Suyu Tozu Üretimi | | | 11 | Lor Üretimi, Kazein Üretimi | | | 12 | Laktoz Üretimi | | | 13 | Peynir Altı Suyundan Alkol Üretimi | | | 14 | Genel Tekrar | | | 15 | Final Sınavı | | | 16 | Giriş | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Çeşitli makaleler |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 18 | 18 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 19 | 19 |
Okuma | 14 | 3 | 42 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | 5 | ÖÇ2 | 5 | | | 5 | ÖÇ3 | 5 | | | | ÖÇ4 | 5 | | | | ÖÇ5 | 5 | | | | ÖÇ6 | 5 | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|