BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GM119Süt MikrobiyolojisiSeçmeli116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Süt ve Ürünleri Teknolojisi Dersi, memeli canlıların doğumundan itibaren vazgeçilmez besin maddesi olan sütün taze, sağlıklı ve hijyenik şekilde tüketiciye ulaştırılması sütün peynir, yoğurt, tereyağı vb. diğer süt ürünlerine ve süt yan ürünlerine işlenebilmesinin sağlanması için gerekli bilgilerin aktarılmasını amaçlamaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
11- Akademik düşünme becerilerini içselleştirir.
22- Bilimsel araştırma sürecini açıklar
33- Öğrenciler bir tezde bulunması gereken genel özellikleri tanır.
44- Konusuyla ilgili bilimsel ve akademik çalışmaları izler
55- Yaptığı araştırmaya dayalı bir bilimsel raporu istenilen formatta ile hazırlar
66- Akademik bir sunum yapma becerisi kazanır.
7Laboratuvar güvenliği hakkında bilgi edinir
8Laboratuvar deneyimi kazanır
9Temel gıda analizlerini uygular
10Temel gıda analiz tekniklerini öğrenir
11Elde ettiği sonuçları yorumlayabilir
12
13
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Süt ürünlerinde bulunan veya bulaşan zararlı veya zararsız bütün mikroorganizmalar hakkında bilgilendirmek
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Süt ile ilgili genel bilgiler
2 Süt ve Süt Ürünlerinin Kalite Kontrolü
3 Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri
4 Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri
5 Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri
6 Süt Endüstrisinde Yararlı Mikroorganizmalar
7 Süt Endüstrisinde Bozulmalara Neden Olan ve Patojen Mikroorganizmalar
8 Ara Sınav
9 Süt Ürünlerinde Fiziksel Analizler
10 Süt Ürünlerinde Kimyasal Analizler
11Süt Ürünlerinde Duyusal Analizler
12Süt Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler
13 Süt ve Ürünlerinde Yasal Düzenlemeler
14 Genel Değerlendirme
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Prof.Dr.Mustafa METİN,S,ÜT TEKNOLOJİSİ,lV. Baskı,E.Ü.Mühen.Fak.,İzmir,2001 2 Prof.Dr.Ergün ÖZALP,Doç.Dr. Şerif KAYMAZ,Süt Ürünleri ve Teknolojisi,A.Ü.Veteriner Fak.,ANKARA,,1988 3 Prof.Dr.Atilla KONAR,Süt Teknolojisi,Ç.Ü.Ziraat Fak.,ADANA,1998 4 Prof.Dr.Nezihe TUNAİL,Prof.Dr.Ömer KÖŞKER,Süt Mikrobiyolojisi,A.Ü.Ziraat Fak.,ANKARA,1989
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav30100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı70100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri70
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
İngilizce
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Takım/Grup Çalışması5630
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11818
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11919
Okuma14342
Performans14456
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)168
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4
ÖÇ15   
ÖÇ255  
ÖÇ35 5 
ÖÇ45  5
ÖÇ55   
ÖÇ65   
ÖÇ75   
ÖÇ85   
ÖÇ95   
ÖÇ105   
ÖÇ115   
ÖÇ125   
ÖÇ135   
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek