Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GM119 | Süt Mikrobiyolojisi | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Süt ve Ürünleri Teknolojisi Dersi, memeli canlıların doğumundan itibaren vazgeçilmez besin maddesi olan sütün taze, sağlıklı ve hijyenik şekilde tüketiciye ulaştırılması sütün peynir, yoğurt, tereyağı vb. diğer süt ürünlerine ve süt yan ürünlerine işlenebilmesinin sağlanması için gerekli bilgilerin aktarılmasını amaçlamaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | 1- Akademik düşünme becerilerini içselleştirir. | 2 | 2- Bilimsel araştırma sürecini açıklar | 3 | 3- Öğrenciler bir tezde bulunması gereken genel özellikleri tanır. | 4 | 4- Konusuyla ilgili bilimsel ve akademik çalışmaları izler | 5 | 5- Yaptığı araştırmaya dayalı bir bilimsel raporu istenilen formatta ile hazırlar | 6 | 6- Akademik bir sunum yapma becerisi kazanır. | 7 | Laboratuvar güvenliği hakkında bilgi edinir | 8 | Laboratuvar deneyimi kazanır | 9 | Temel gıda analizlerini uygular | 10 | Temel gıda analiz tekniklerini öğrenir | 11 | Elde ettiği sonuçları yorumlayabilir | 12 | | 13 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Süt ürünlerinde bulunan veya bulaşan zararlı veya zararsız bütün mikroorganizmalar hakkında bilgilendirmek |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Süt ile ilgili genel bilgiler | | | 2 | Süt ve Süt Ürünlerinin Kalite Kontrolü | | | 3 | Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri | | | 4 | Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri | | | 5 | Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri | | | 6 | Süt Endüstrisinde Yararlı Mikroorganizmalar | | | 7 | Süt Endüstrisinde Bozulmalara Neden Olan ve Patojen Mikroorganizmalar | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Süt Ürünlerinde Fiziksel Analizler | | | 10 | Süt Ürünlerinde Kimyasal Analizler | | | 11 | Süt Ürünlerinde Duyusal Analizler | | | 12 | Süt Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler | | | 13 | Süt ve Ürünlerinde Yasal Düzenlemeler | | | 14 | Genel Değerlendirme | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Prof.Dr.Mustafa METİN,S,ÜT TEKNOLOJİSİ,lV. Baskı,E.Ü.Mühen.Fak.,İzmir,2001
2 Prof.Dr.Ergün ÖZALP,Doç.Dr. Şerif KAYMAZ,Süt Ürünleri ve Teknolojisi,A.Ü.Veteriner Fak.,ANKARA,,1988
3 Prof.Dr.Atilla KONAR,Süt Teknolojisi,Ç.Ü.Ziraat Fak.,ADANA,1998
4 Prof.Dr.Nezihe TUNAİL,Prof.Dr.Ömer KÖŞKER,Süt Mikrobiyolojisi,A.Ü.Ziraat Fak.,ANKARA,1989 |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 30 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 70 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 30 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 70 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | İngilizce | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Takım/Grup Çalışması | 5 | 6 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 18 | 18 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 19 | 19 |
Okuma | 14 | 3 | 42 |
Performans | 14 | 4 | 56 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | | ÖÇ2 | 5 | 5 | | | ÖÇ3 | 5 | | 5 | | ÖÇ4 | 5 | | | 5 | ÖÇ5 | 5 | | | | ÖÇ6 | 5 | | | | ÖÇ7 | 5 | | | | ÖÇ8 | 5 | | | | ÖÇ9 | 5 | | | | ÖÇ10 | 5 | | | | ÖÇ11 | 5 | | | | ÖÇ12 | 5 | | | | ÖÇ13 | 5 | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|