Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GM181 | Süt Esaslı Ürünler Teknolojisi | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencileri Takviyeli sütler, recombine süt ürünleri, imitasyon ve ikame süt ürünleri, bebek mamaları, süt protein ürünleri, üretim şekilleri ve kalite özellikleri konusunda bilgilendirmektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Süt teknolojisinde ürün çeşitliliğinin önemini kavrama, | 2 | Alışılagelen süt ürünleri dışındaki ürünler ve prosesleri hakkında bilgi sahibi olma, | 3 | Süt endüstrisinde farklı ürün prosesleri tanıma ve tasarlama için ön bilgiye sahip olma | 4 | | 5 | | 6 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Besleyici amaçla takviye edilen sütler, Sunum amacıyla takviye edilen sütler, Sağlık nedeniyle takviye edilen sütler, Rekombinasyon işleminde kullanılan hammaddeler, ekipmanlar, Rekombinant ürün çeşitleri, İmitasyon süt ürünlerinin yapısında bulunan maddeler, İmitasyon ve ikame süt ürün çeşitleri, Bebek mamaları ve mama tipleri, Mama formülasyonu, Süt protein ürünleri, Süt proteinlerinin işlevsel özellikleri, Süt proteinlerinin kullanım alanı, Kazein ve kazeinatların kullanım alanları, Serum proteinlerinin kullanım alanları.. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Besleyici amaçla takviye edilen sütler | Konu anlatımı | | 2 | Sunum amacıyla takviye edilen sütler | Konu anlatımı | | 3 | Sağlık nedeniyle takviye edilen sütler, | Konu anlatımı | | 4 | Rekombinasyon işleminde kullanılan hammaddeler | Konu anlatımı | | 5 | Rekombinant ürün çeşitleri | Konu anlatımı | | 6 | İmitasyon süt ürünlerinin yapısında bulunan maddeler | Konu anlatımı | | 7 | İmitasyon ve ikame süt ürün çeşitleri | Konu anlatımı | | 8 | Bebek mamaları ve mama tipleri, | Konu anlatımı | | 9 | Mama formülasyonu | Konu anlatımı | | 10 | Süt protein ürünleri | Konu anlatımı | | 11 | Süt proteinlerinin işlevsel özellikleri, | Konu anlatımı | | 12 | Süt proteinlerinin kullanım alanı, | Konu anlatımı | | 13 | Kazein ve kazeinatların kullanım alanları, | Konu anlatımı | | 14 | Serum proteinlerinin kullanım alanları | Konu anlatımı | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Ders Kitabı:
Süt Esaslı ürünler teknolojis, Prof. Dr. Asuman GÜRSEL, Ankara Üniversitesi Basımevi
Yardımcı Kitaplar:
-
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 30 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 70 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 30 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 70 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Gösterme | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 18 | 18 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 19 | 19 |
Okuma | 14 | 3 | 42 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | | ÖÇ2 | 5 | 5 | | | ÖÇ3 | 5 | | 5 | | ÖÇ4 | | | | 5 | ÖÇ5 | | | | | ÖÇ6 | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|