BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GM181Süt Esaslı Ürünler TeknolojisiSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Öğrencileri Takviyeli sütler, recombine süt ürünleri, imitasyon ve ikame süt ürünleri, bebek mamaları, süt protein ürünleri, üretim şekilleri ve kalite özellikleri konusunda bilgilendirmektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Süt teknolojisinde ürün çeşitliliğinin önemini kavrama,
2Alışılagelen süt ürünleri dışındaki ürünler ve prosesleri hakkında bilgi sahibi olma,
3Süt endüstrisinde farklı ürün prosesleri tanıma ve tasarlama için ön bilgiye sahip olma
4
5
6
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Besleyici amaçla takviye edilen sütler, Sunum amacıyla takviye edilen sütler, Sağlık nedeniyle takviye edilen sütler, Rekombinasyon işleminde kullanılan hammaddeler, ekipmanlar, Rekombinant ürün çeşitleri, İmitasyon süt ürünlerinin yapısında bulunan maddeler, İmitasyon ve ikame süt ürün çeşitleri, Bebek mamaları ve mama tipleri, Mama formülasyonu, Süt protein ürünleri, Süt proteinlerinin işlevsel özellikleri, Süt proteinlerinin kullanım alanı, Kazein ve kazeinatların kullanım alanları, Serum proteinlerinin kullanım alanları..
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Besleyici amaçla takviye edilen sütlerKonu anlatımı
2Sunum amacıyla takviye edilen sütlerKonu anlatımı
3Sağlık nedeniyle takviye edilen sütler,Konu anlatımı
4Rekombinasyon işleminde kullanılan hammaddelerKonu anlatımı
5Rekombinant ürün çeşitleriKonu anlatımı
6İmitasyon süt ürünlerinin yapısında bulunan maddelerKonu anlatımı
7İmitasyon ve ikame süt ürün çeşitleriKonu anlatımı
8Bebek mamaları ve mama tipleri, Konu anlatımı
9Mama formülasyonuKonu anlatımı
10Süt protein ürünleriKonu anlatımı
11Süt proteinlerinin işlevsel özellikleri,Konu anlatımı
12Süt proteinlerinin kullanım alanı,Konu anlatımı
13Kazein ve kazeinatların kullanım alanları,Konu anlatımı
14Serum proteinlerinin kullanım alanlarıKonu anlatımı
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ders Kitabı: Süt Esaslı ürünler teknolojis, Prof. Dr. Asuman GÜRSEL, Ankara Üniversitesi Basımevi Yardımcı Kitaplar: -
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav30100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı70100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri70
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Gösterme14342
Bireysel Çalışma14456
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11818
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11919
Okuma14342
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)180
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4
ÖÇ15   
ÖÇ255  
ÖÇ35 5 
ÖÇ4   5
ÖÇ5    
ÖÇ6    
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek