BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GM131AKoyulaştırılmış Ve Kurutulmuş Süt Ürünleri TeknolojisiSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Çeşitli teknolojik yöntemler kullanılarak öğrencilere koyulaştırılmış ve kurutulmuş süt ürünleri ve bu ürünlerin değerlendirilmesi konusunda bilgi sunmaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
11- Akademik düşünme becerilerini içselleştirir.
22- Bilimsel araştırma sürecini açıklar
33- Öğrenciler bir tezde bulunması gereken genel özellikleri tanır.
44- Konusuyla ilgili bilimsel ve akademik çalışmaları izler
55- Yaptığı araştırmaya dayalı bir bilimsel raporu istenilen formatta ile hazırlar
66- Akademik bir sunum yapma becerisi kazanır.
7Laboratuvar güvenliği hakkında bilgi edinir
8Laboratuvar deneyimi kazanır
9Temel gıda analizlerini uygular
10Temel gıda analiz tekniklerini öğrenir
11Elde ettiği sonuçları yorumlayabilir
12
13
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Bu ders, farklı ekipman ve yöntemler kullanılarak kondanse edilen veya kurutulan süt ürünlerinin üretimi ve nitelikleri hakkında bilimsel bilgiler verir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
11- Giriş
22- Koyulaştırılmış ve kurutulmuş süt ürünlerinin sınıflandırılması
33- Koyulaştırılmış ve kurutulmuş süt ürünleri üretiminde temel akım şemaları
44- Üretimde kullanılan ekipman ve özellikleri
55- Şekersiz koyulaştırılmış sütlerin bileşimi ve genel özellikleri
66- Şekerli koyulaştırılmış sütlerin bileşimi ve genel özellikleri
77- Süt tozunun bileşimi ve genel özellikleri
88- Vals metoduyla süt tozu üretimi
99- Valsli kurutucuların dizaynı ve çalışma prensipleri
1010- Püskürtme metoduyla süt tozu üretimi
11 11- Püskürtmeli kurutucuların dizaynı ve çalışma prensipleri
1212- Püskürtmeli kurutucuların dizaynı ve çalışma prensipleri
1313- Süt tozlarının ambalajlanması, depolanması ve taşınması
1414- Koyulaştırılmış ve kurutulmuş süt ürünlerinde kalite kontrolü
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ders kitabı Üçüncü, M.2002. Süt Teknolojisi. Ege üniversitesi Mühendislik Fak. Yayınları:32 Ege Üniversitesi, Bornova/İzmir. Yardımcı Kaynaklar Spreer, E. 1998. Milk and Dairy Product Technology,pp. 367-404, Marcel Dekker Inc., New York.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav30100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı70100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri70
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
İngilizce
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Takım/Grup Çalışması5630
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11818
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11919
Okuma14342
Performans14456
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)168
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4
ÖÇ15   
ÖÇ25   
ÖÇ35   
ÖÇ45   
ÖÇ55   
ÖÇ65   
ÖÇ75   
ÖÇ85   
ÖÇ95   
ÖÇ105   
ÖÇ115   
ÖÇ12    
ÖÇ13    
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek