BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GM111Gıda Sanayiinde Isıl Olmayan ProseslerSeçmeli116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Öğrenciye bu ders ile gıda teknolojisinde ısıl olmayan proseslerin temel mekanizmalarının ve esasının tanıtılması hedeflenmektedir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
11- Akademik düşünme becerilerini içselleştirir.
22- Bilimsel araştırma sürecini açıklar
33- Öğrenciler bir tezde bulunması gereken genel özellikleri tanır.
44- Konusuyla ilgili bilimsel ve akademik çalışmaları izler
55- Yaptığı araştırmaya dayalı bir bilimsel raporu istenilen formatta ile hazırlar
66- Akademik bir sunum yapma becerisi kazanır.
7Laboratuvar güvenliği hakkında bilgi edinir
8Laboratuvar deneyimi kazanır
9Temel gıda analizlerini uygular
10Temel gıda analiz tekniklerini öğrenir
11Elde ettiği sonuçları yorumlayabilir
12
13
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Bu ders vurgulu elektriksel alan, vurgulu ışık, Ultraviyole, Yüksek hidrostatik basınç, Ultrases, Işınlama, Radyo frekanslı elektriksel alan, Soğuk plazma gibi ısıl olmayan prosesleri kapsamaktadır.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
11- Isıl olmayan proseslerin gıda teknolojisindeki önemi ve uygulamaları
22- Vurgulu elektriksel alan ve uygulamaları
33- Vurgulu elektriksel alan ve uygulamaları
44- Vurgulu ışık ve uygulamaları
55- Ultraviyole ve uygulamaları
66- Ultraviyole ve uygulamaları
77- Yüksek hidrostatik basınç ve uygulamaları
88- Ultrases ve uygulamaları
99- Ultrases ve uygulamaları
1010- Işınlama ve uygulamaları
1111- Işınlama ve uygulamaları
1212- Radyo frekanslı elektriksel alan ve uygulamaları
1313- Soğuk plazma ve uygulamaları
1414- Isıl olmayan proseslerin genel değerlendirilmesi
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ders kitabı Isıl Olmayan Prosesler, ders notları Yardımcı Kaynaklar Nonthermal Processing Technologies for Food, Howard Q. Zhang, Gustavo V. Barbosa-Canovas, V.M. Balasubramaniam, C. Patrick Dunne, Daniel F. Farkas, James T.C. Yuan
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav30100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı70100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri70
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
İngilizce
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Takım/Grup Çalışması5630
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11818
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11919
Okuma14342
Performans14456
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)168
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4
ÖÇ13   
ÖÇ235  
ÖÇ33 5 
ÖÇ43  5
ÖÇ53   
ÖÇ63   
ÖÇ73   
ÖÇ83   
ÖÇ93   
ÖÇ103   
ÖÇ113   
ÖÇ125   
ÖÇ135   
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek