BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GM223AGıda Kaynaklı AntioksidanlarSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Değişen ve gelişen dünyada son yıllarda ilgi odağı haline gelen ve sağlık üzerine olumlu etkileri ile dikkatleri üzerine çekerek her geçen gün önemini artıran akdioksidanlar hakkında bilgiler sunmak
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
11- Akademik düşünme becerilerini içselleştirir.
22- Bilimsel araştırma sürecini açıklar
33- Öğrenciler bir tezde bulunması gereken genel özellikleri tanır.
44- Konusuyla ilgili bilimsel ve akademik çalışmaları izler
55- Yaptığı araştırmaya dayalı bir bilimsel raporu istenilen formatta ile hazırlar
66- Akademik bir sunum yapma becerisi kazanır.
7Laboratuvar güvenliği hakkında bilgi edinir
8Laboratuvar deneyimi kazanır
9Temel gıda analizlerini uygular
10Temel gıda analiz tekniklerini öğrenir
11Elde ettiği sonuçları yorumlayabilir
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Gıdalarda doğal olarak bulunan antioksidan maddeler ve özellikleri, bu maddelerin gıda sanayiinde kullanım imkanları, sağlık üzerindeki etkileri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gıdalarda bulunan antioksidanlar ve etki mekanizmaları
2Antioksidanların taşıması gereken özellikler ve antioksidan kaynakları
3Serbest radikal kaynakları
4Antioksidan vitaminler, tokoferoller, tokoferollerin antioksidan etki mekanizmaları
5C vitamini ve türevleri
6Karotenoidler (lukopen, lutein, beta karoten vd. ) sağlık üzerindeki etkileri
7Sağlık ve antioksidan ilişkisi
8Arasınav
9Fenolik bileşikler ve analiz metodları
10Flavonoidler, antiosiyaninler
11Flavanoller, flavonlar
12Flavanonlar, kateşinler
13İzoflavonoidler
14Sentetik ve doğal antioksidanların gıda ve ileç sanayiinde kullanımı
15Gıdalardaki antioksidan içeriklerinin belirlenmesi
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Edited by Jan Pokorny, Nedyalka Yanishlieva, Michael Gordon 2001; Antioxidants in food, Woodhead pubishing, USA Gulcin I. Antioxidant activity of Food constituents: an overwiew. Arch.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav30100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı70100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri70
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
İngilizce
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Takım/Grup Çalışması5630
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11818
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11919
Okuma14342
Performans14456
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)168
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4
ÖÇ14   
ÖÇ24   
ÖÇ34   
ÖÇ44   
ÖÇ53   
ÖÇ63   
ÖÇ75   
ÖÇ85   
ÖÇ92   
ÖÇ103   
ÖÇ114   
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek