BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
F404AL3MikrobiyolojiSeçmeli485
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Mikrobiyoloji dersinin amacı; temel mikrobiyolojik kavramların öğrenilmesi ile gıda mikrobiyolojisi dersi için gerekli alt yapının oluşturulmasını sağlamaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Öğrenci gıda mikrobiyolojisi dersinin temel kavramlarını bilir.
2Öğrenci mikroorganizmaların isimlendirilmesi ve sınıflandırılması hakkında bilgi sahibi olur.
3Öğrenci mikroorganizmaların hücre yapısı ve fonksiyonları hakkında bilgi sahibi olur.
4Öğrenci mikrobiyal üreme ve metabolizma kavramlarını bilir.
5Öğrenci fiziksel ve kimyasal yöntemlerle mikrobiyal üremenin engellenmesi hakkında bilgi sahibi olur.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Mikrobiyolojiye giriş, Terminoloji, Sınıflandırma, Mikroorganizma gruplarının genel özellikleri ve bu mikroorganizma gruplarının gıda mikrobiyolojisi açısından önemi, Mikrobiyal metabolizma, Mikrobiyal üreme, Mikroorganizmaların kontrolü, Bağışıklık, genetik yapı ve mutasyon
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Mikrobiyolojiye giriş
2Mikroorganizmaların adlandırılması ve sınıflandırılması
3Mikroorganizmaların tanımlanmasında kullanılan yöntemler
4Mikroorganizma gruplarının genel özellikleri
5Mikroorganizma gruplarının genel özellikleri
6Mikroorganizma gruplarının genel özellikleri
7Mikroorganizma gruplarının genel özellikleri
8ara sınav
9Mikrobiyal üreme ve üremeye etki eden faktörler
10Mikrobiyal üreme ve üremeye etki eden faktörler
11Mikrobiyal üreme ve üremeye etki eden faktörler
12Mikrobiyal üreme ve üremeye etki eden faktörler
13Mikrobiyal bulaşma kaynakları ve mikroorganizmaların kontrolü
14Mikrobiyal bulaşma kaynakları ve mikroorganizmaların kontrolü
15Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Madigan, M.T., Martinko, J.M., Parker, J., “Biology of Microorganisms”, Prentice- Hall, 10th ed., 2003., Boyd, R.F., “General Microbiology”, Times Mirror/ Mosby College Publ. 2nd ed., 1988. ICMSF, “Microorganisms in Foods 6; Food Commodities”, Blackie Academic Professional, 1998 Jay, J. M., “ Modern Food Microbiology”, Chapman & Hall, New York, 1992.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Bireysel Çalışma236
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma5735
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma81080
Okuma3515
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)139
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12
ÖÇ1 4          
ÖÇ2            
ÖÇ3            
ÖÇ45           
ÖÇ5            
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek