BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
G412.3B2Gıda Müh. Yeni TekniklerSeçmeli483
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilere, bazı özel gıdaların üretimleri hakkında bilgi aktarılmasıdır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1
2
3
4
5
6Öğrenci bazı özel gıdaların üretim teknikleri hakkında bilgi olur.
7Öğrenci gıdaların işlenmesinde kullanılan yenilikçi yaklaşımlar konusunda bilgi sahibi olur.
8Öğrenci yeni ürünler geliştirme kavramını bilir.
9Öğrenci gıda endüstrisinde uygulanan yeni metodları bilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Şeker ve Şekerli Ürünler, Nişasta, Çay, Kahve, Zeytin, Snack gıdaların üretim yöntemleri ve Hazır yemek sektörü (Catering) ile ilgili bilgiler Gıdaların işlenmesinde uygulanan yeni teknikler
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Tanıtım
2Şeker ve Şekerli Ürünler
3Şeker ve Şekerli Ürünler
4Nişasta
5Çay
6Kahve
7Zeytin
8Snack gıdalar
9Snack gıdalar
10Hazır yemek sektörü (Catering)
11Hazır yemek sektörü (Catering)
12Gıdaların işlenmesinde kullanılan yeni teknikler
13Gıdaların işlenmesinde kullanılan yeni teknikler
14Gıdaların işlenmesinde kullanılan yeni teknikler
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
BeMiller, J.N. and Whistler, R.L., 2009, (Editor) Starch: Chemistry and technology, Academic Press; 3 edition Kinton, R., 1999, The Theory of Catering, Hodder Arnold H&S; 9th Revised edition edition Sun, D., 2005, Emerging Technologies for Food Processing, Academic Press Clarke, R.J., Macrae, R., 1985. Coffee. Elsevier Applied Science Publishers ; New York, NY, USA Minifie, B.W., 1980. Chocolate, cocoa, and confectionery: science and technology. Avi Pub. Co., Westport, Conn.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Uygulama/Pratik13226
Tartışma13226
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma12020
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12020
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)96
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1      
ÖÇ2      
ÖÇ3      
ÖÇ4      
ÖÇ5      
ÖÇ6      
ÖÇ7 5    
ÖÇ8  5   
ÖÇ9    5 
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek