Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | G412.3B2 | Gıda Müh. Yeni Teknikler | Seçmeli | 4 | 8 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilere, bazı özel gıdaların üretimleri hakkında bilgi aktarılmasıdır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | | 2 | | 3 | | 4 | | 5 | | 6 | Öğrenci bazı özel gıdaların üretim teknikleri hakkında bilgi olur. | 7 | Öğrenci gıdaların işlenmesinde kullanılan yenilikçi yaklaşımlar konusunda bilgi sahibi olur. | 8 | Öğrenci yeni ürünler geliştirme kavramını bilir. | 9 | Öğrenci gıda endüstrisinde uygulanan yeni metodları bilir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Şeker ve Şekerli Ürünler, Nişasta, Çay, Kahve, Zeytin, Snack gıdaların üretim yöntemleri ve Hazır yemek sektörü (Catering) ile ilgili bilgiler Gıdaların işlenmesinde uygulanan yeni teknikler |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Tanıtım | | | 2 | Şeker ve Şekerli Ürünler | | | 3 | Şeker ve Şekerli Ürünler | | | 4 | Nişasta | | | 5 | Çay | | | 6 | Kahve | | | 7 | Zeytin | | | 8 | Snack gıdalar | | | 9 | Snack gıdalar | | | 10 | Hazır yemek sektörü (Catering) | | | 11 | Hazır yemek sektörü (Catering) | | | 12 | Gıdaların işlenmesinde kullanılan yeni teknikler | | | 13 | Gıdaların işlenmesinde kullanılan yeni teknikler | | | 14 | Gıdaların işlenmesinde kullanılan yeni teknikler | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
BeMiller, J.N. and Whistler, R.L., 2009, (Editor) Starch: Chemistry and technology, Academic Press; 3 edition
Kinton, R., 1999, The Theory of Catering, Hodder Arnold H&S; 9th Revised edition edition
Sun, D., 2005, Emerging Technologies for Food Processing, Academic Press
Clarke, R.J., Macrae, R., 1985. Coffee. Elsevier Applied Science Publishers ; New York, NY, USA
Minifie, B.W., 1980. Chocolate, cocoa, and confectionery: science and technology. Avi Pub. Co., Westport, Conn. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Uygulama/Pratik | 13 | 2 | 26 |
Tartışma | 13 | 2 | 26 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | | | | ÖÇ2 | | | | | | | ÖÇ3 | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | | | ÖÇ7 | | 5 | | | | | ÖÇ8 | | | 5 | | | | ÖÇ9 | | | | | 5 | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|