BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
G412.2B2Gıda Sanayinde Nanoteknoloji Uyg.Seçmeli483
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, nanoteknoloji ve gıdalardaki uygulamaları hakkında temel bilgilerin, prensiplerin ve yeni gelişmelerin öğretilmesidir. Ayrıca gıda sanayindeki nanoteknolojik gelişmeler ve bunların insan sağlığı ve çevre üzerine etkileri açıklanacaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Öğrenciler, nanoteknoloji ile ilgili temel bilgileri öğrenir.
2Öğrenciler, gıda sanayiindeki nanoteknoloji uygulamalarını öğrenir.
3Öğrenciler, nanoteknolojik gelişmelerin insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkileri hakkında bilgi sahibi olur
4
5
6
7
8
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Nanoteknolojinin, insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkileri, Nanokompozitler ve nanoyapılar, nano malzemelerin gıdalar üzerindeki etkileri ve potansiyeli.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Nanoteknolojiye giriş
2Nanoteknolojinin, insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkileri
3Nanokompozitler ve nanoyapılar
4Nanokompozitlerin gıda ambalajlamadaki uygulamaları
5Nanoemülsiyonlar ve uygulamaları
6Gıdalarda nano teknikler: membrane emülsifikasyonu, atomizasyon
7Nanofiltrasyon
8Nanoenkapsülasyon
9Yenilebilir nanokaplamalar
10Antimikrobiyal nanomateryaller ve uygulamaları
11Gıdalardaki nanosensörler
12Biyopolimerik nanopartiküller ve uygulamaları
13 Biyonanoteknoloji ve gıdalardaki uygulamaları
14Gıdalardaki nanoteknoloji uygulamalarında gelecek trendleri
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Huang, Q. 2012. Nanotechnology in the Food, Beverage and Nutraceutical Industries. Woodhead Publishing, 480p. Pray, L., Yaktine, A. 2009. Nanotechnology in Food Products: Workshop Summary. National Academies Press, 146 p. Ramsden, J. 2009. Essentials of Nanotechnology. Jeremy Ramsden & Ventus Publishing, 126 p.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım13113
Tartışma21326
Soru-Yanıt13113
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma12020
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12020
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)96
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1    5 
ÖÇ2      
ÖÇ3      
ÖÇ4      
ÖÇ5      
ÖÇ6      
ÖÇ7      
ÖÇ8      
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek