Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | G411.3B2 | Yumuşak Buğday Ürünleri | Seçmeli | 4 | 7 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Yumuşak buğdayın özellikleri, öğütülmesi, ürünleri ve üretim yöntemleri hakkında bilgi vermek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Aybike KAMİLOĞLU |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Yumuşak buğday unu üretimini tanımlayabilme; | 2 | Bisküvi üretim teknolojisini tanımlayabilme ; | 3 | Bisküvi üretimindeki sorunları tanımlayabilme ve çözebilme ; | 4 | Kraker üretim teknolojisini tanımlayabilme ; | 5 | Kraker üretimindeki sorunları tanımlayabilme ve çözebilme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Bisküvi hammaddeleri, Bisküvinin ambalajlanması ve depolanması ve kalite kriterleri, Kraker hammaddeleri, Gofret hammaddeleri ve üretimi |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Bisküvilik un üretimi | | | 2 | Bisküvilik unun kalite kriterleri | | | 3 | Bisküvi hammaddeleri | | | 4 | Bisküvi hammaddeleri | | | 5 | Bisküvi üretim teknolojisi | | | 6 | Bisküvi üretim teknolojisi | | | 7 | Bisküvinin ambalajlanması ve depolanması ve kalite kriterleri | | | 8 | Arasınav ve ders tekrarı | | | 9 | Gofret Üretimi | | | 10 | Kraker hammaddeleri | | | 11 | Kraker üretimi | | | 12 | Krakerin kalite kriterleri | | | 13 | Kek üretimi | | | 14 | Kekin kalite kriterleri | | | 15 | KONULARIN TEKRAR EDİLMESİ | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1.D. Manley, 1991. Technology of Biscuits, Crackers and Cookies. Ellis Horwood, England, pp 472. 2. E.S.Posner, A.N.Hibbs. 1999. Wheat Flour Milling. AACC, Inc. Second Printing, St. Paul,USA, pp 341 3.Özkaya, H. Ve Özkaya, B. 2005. Öğütme Teknolojisi. Sim Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, 718 sayfa 4. E.J. Payler, 1988. Baking Sci. and Tech. Sosland Pub. Com., USA, 979-1021p. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 13 | 1 | 13 |
Tartışma | 12 | 1 | 12 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Okuma | 13 | 2 | 26 |
Performans | 13 | 2 | 26 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 3 | 4 | 4 | 5 | 4 | ÖÇ4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|