BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
G411.3B2Yumuşak Buğday ÜrünleriSeçmeli474
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Yumuşak buğdayın özellikleri, öğütülmesi, ürünleri ve üretim yöntemleri hakkında bilgi vermek
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Aybike KAMİLOĞLU
Öğrenme Çıktıları
1Yumuşak buğday unu üretimini tanımlayabilme;
2Bisküvi üretim teknolojisini tanımlayabilme ;
3Bisküvi üretimindeki sorunları tanımlayabilme ve çözebilme ;
4Kraker üretim teknolojisini tanımlayabilme ;
5Kraker üretimindeki sorunları tanımlayabilme ve çözebilme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Bisküvi hammaddeleri, Bisküvinin ambalajlanması ve depolanması ve kalite kriterleri, Kraker hammaddeleri, Gofret hammaddeleri ve üretimi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Bisküvilik un üretimi
2Bisküvilik unun kalite kriterleri
3Bisküvi hammaddeleri
4Bisküvi hammaddeleri
5Bisküvi üretim teknolojisi
6Bisküvi üretim teknolojisi
7Bisküvinin ambalajlanması ve depolanması ve kalite kriterleri
8Arasınav ve ders tekrarı
9Gofret Üretimi
10Kraker hammaddeleri
11Kraker üretimi
12Krakerin kalite kriterleri
13Kek üretimi
14Kekin kalite kriterleri
15KONULARIN TEKRAR EDİLMESİ
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.D. Manley, 1991. Technology of Biscuits, Crackers and Cookies. Ellis Horwood, England, pp 472. 2. E.S.Posner, A.N.Hibbs. 1999. Wheat Flour Milling. AACC, Inc. Second Printing, St. Paul,USA, pp 341 3.Özkaya, H. Ve Özkaya, B. 2005. Öğütme Teknolojisi. Sim Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, 718 sayfa 4. E.J. Payler, 1988. Baking Sci. and Tech. Sosland Pub. Com., USA, 979-1021p.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım13113
Tartışma12112
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma12020
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12020
Okuma13226
Performans13226
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1444544
ÖÇ2444445
ÖÇ3534454
ÖÇ4454444
ÖÇ5444454
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek