BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
G409.3B2Enzim Bilimi ve TeknolojisiSeçmeli474
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Enzimlerin yapısı, çeşitleri, sistematiği ve gıda endüstrisinde enzimlerin kullanımı konusunda bilgi verilmesi
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Öğrenci enzimlerin sistematiğini, isimlendirilmesini bilir.
2Öğrenci enzim kinetiği ve enzim hızına etki eden faktörleri öğrenir.
3Öğrenci ticari olarak hayvansal, bitkisel ve mikrobiyal enzim üretimi ve enzimlerin izolasyonu ve saflaştırılması hakkında bilgi sahibi olur.
4Öğrenci enzimlerin sınıflandırılmasını bilir.
5Öğrenci gıda endüstrisinde kullanılan enzimleri ve onların kullanım amaçlarını bilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Enzimlerin kimyasal yapısı, enzim aktivitesini etkileyen faktörler
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Enzim kimyası ile ilgili bilgiler
2Enzimlerin sistematiği, isimlendirilmesi ve sınıflandırılması ile ilgili bilgiler
3Enzim kinetiği
4Enzim hızına etki eden faktörler
5Ticari enzim üretimi ve enzimlerin izolasyonu
6Enzim saflaştırılması ve gıda sanayinde enzimlerin kullanımı
7Nişasta ve şeker sanayinde enzim kullanımı
8Arasınav
9Ekmekçilikte enzim uygulamaları hakkında bilgiler
10İçecek sanayinde enzim kullanımını ve uygulamaları hakkında bilgiler
11Süt sanayinde enzimlerin kullanılması ve süt kalitesinin belirlenmesinde enzimlerin rolü hakkında bilgiler
12Yağ endüstrisinde enzim kullanımı ve yağlı tohumlardan yağ elde edilmesinde enzimlerin rolü hakkında bilgiler
13Gıda sanayiinde enzim uygulamaları
14Mikrobiyal enzim üretimi
15Ekmekçilikte enzim uygulamaları hakkında bilgiler
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Gıda Kimyası: İ. Saldamlı (ed.) Hacettepe Ü. Gıda Kimyası: M. Demirci, Namık Kemal Ü. Enzim Bilimi: T. Palmer, İstanbul Ü. Enzimoloji Ders Notları: A. Özata, Anadolu Ü. Enzim Teknolojisinde Temel Konular ve Uygulamalar: MAM, Tübitak
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım13113
Tartışma12112
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma12020
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12020
Okuma13226
Performans13226
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1554544
ÖÇ2545454
ÖÇ3343345
ÖÇ4355434
ÖÇ5445455
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek