BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
G407.3B2Süt Yan Ürünleri TeknolojisiSeçmeli474
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Süt ve Yan Ürünleri Teknolojisi Dersi, memeli canlıların doğumundan itibaren vazgeçilmez besin maddesi olan sütün taze, sağlıklı ve hijyenik şekilde tüketiciye ulaştırılması sütün peynir, yoğurt, tereyağı vb. diğer süt ürünlerine ve süt yan ürünlerine işlenebilmesinin sağlanması için gerekli bilgilerin aktarılmasını amaçlamaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Emin MERCAN
Öğrenme Çıktıları
1Öğrenciler peyniraltı suyunun değerlendirilme alanlarını öğreneceklerdir.
2Peyniraltı suyundan laktozun saflaştırılmasını öğrendiler.
3Kazein ve kazeinatların üretim tekniğini öğrendiler.
4Yağsız sütten ko-presipitat üretimini öğrendiler.
5Süt proteinlerinin özelliklerini öğrendiler
6Süt proteinlerinin beslenmedeki önemini öğrendiler.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Süt ile ilgili genel bilgiler, Süt ve Süt Ürünlerinin Kalite Kontrolü, Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri, Süt Endüstrisinde Yararlı Mikroorganizmalar, Süt Endüstrisinde Bozulmalara Neden Olan ve Patojen Mikroorganizmalar, Süt Ürünlerinde Fiziksel Analizler, Süt Ürünlerinde Kimyasal Analizler,Süt Ürünlerinde Duyusal AnalizlerSüt Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler, Süt ve Ürünlerinde Yasal Düzenlemeler
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1 Süt ile ilgili genel bilgiler
2 Süt ve Süt Ürünlerinin Kalite Kontrolü
3 Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri
4 Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri
5 Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri
6 Süt Endüstrisinde Yararlı Mikroorganizmalar
7 Süt Endüstrisinde Bozulmalara Neden Olan ve Patojen Mikroorganizmalar
8Ara Sınav
9Süt Ürünlerinde Fiziksel Analizler
10 Süt Ürünlerinde Kimyasal Analizler
11 Süt Ürünlerinde Duyusal Analizler
12 Süt Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler
13 Teknik Gezi
14 Süt ve Ürünlerinde Yasal Düzenlemeler
15 Genel Değerlendirme
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Süt Teknolojisi-Prof.Dr.Mustafa Metin
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma188
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11212
Okuma14228
Ev Ödevi10440
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)119
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1454554
ÖÇ2344354
ÖÇ3545345
ÖÇ4545535
ÖÇ5453454
ÖÇ6555544
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek