BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
G407.2B2Yeni Ürün GeliştirmeSeçmeli474
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Gıda sektöründe ürün geliştirmenin önemini kavramak, ürün geliştirme aşamalarında dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenmek ve geliştirilen ürünü sunma becerisini kazanmaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç.Dr. Ayla ARSLANER
Öğrenme Çıktıları
1Gıda sektöründe ürün gelişmelerin önemini kavrar.
2Yeni ürün geliştirme konusunda bilgi sahibi olur.
3Ürün geliştirme sürecini öğrenir.
4Başarılı ve başarısız ürün geliştirme hakkında değerlendirme yapar.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Yeni ürün kavramı, yeni gıda ürünleri çeşitleri, yeni ürün geliştirme prosesi, ürün geliştirmede proje yönetimi, yeni ürün geliştirme prensipleri, tüketici davranışları ve talebi etkileyen faktörler, yeni ürün geliştirmede göz önünde bulundurulacak hususlar, yeni ambalajlama teknikleri, yeni ürün sunumu, yeni ürün sergisi.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Yeni ürün kavramı
2Yeni gıda ürünleri çeşitleri
3Yeni ürün geliştirme prosesi
4Ürün geliştirmede proje yönetimi
5Yeni ürün geliştirme prensipleri
6Tüketici davranışları ve talebi etkileyen faktörler
7Yeni ürün geliştirmede göz önünde bulundurulacak hususlar
8ara sınav
9Yeni ürün sunumu
10Yeni ürün sunumu
11Yeni ürün sunumu
12Yeni ürün sunumu
13Yeni ürün sunumu
14Yeni ürün sergisi
15Konuların tekrar edimesi
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
• 1. Accelerating New Food Product Design and Development (Edited by J. H. Beckley, M. M. Foley, E. J. Topp, J. C. Huang, W. Prinyawiwatkul) 2. New Food Product Development: from concept to marketplace (Edited by G.W. Fuller) 3. Food Product Development: from concept to marketplace (Edited by E. Graf, I.S. Saguy) 4. Developing New Food Products for a Changing Marketplace (Edited by A. L. Brody, J.B. Lord)
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım818
Tartışma818
Soru-Yanıt818
Takım/Grup Çalışması616
Örnek Vaka İncelemesi14114
Proje Hazırlama14228
Proje Sunma6212
Proje Tasarımı /Yönetimi6212
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11010
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)119
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1454444
ÖÇ2344454
ÖÇ3444354
ÖÇ4445543
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek