BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
G407.1B2Proses TasarımıSeçmeli474
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilerin gıda sanayisindeki üretim hatları hakkında bilgilendirilmesi ve daha önce aldıkları derslerle ilgili bilgilerini de kullanarak tasarım becerilerini geliştirmeleri ve meslek uygulamalarına hazırlanmaları amaçlanmıştır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. Aybike KAMİLOĞLU
Öğrenme Çıktıları
1Yeni problemlerle karşılaşıldığında öğrenilmiş bilgileri kullanarak ve yeni kaynakları araştırarak probleme çözüm getirilebilmesi;
2Endüstrinin ihtiyaçlarını tanımlayabilme, matematik, temel bilimler ve mühendislik bilgilerinin uygulayabilme ve bu ihtiyaçları karşılayabilme becerisinin kazandırılması;
3Bir sorun karsışında alternatif çözümler üretebilme, yeni yaklaşımlar sunabilme ve endüstrideki bazı özel örneklerden yararlanarak proje yönetimi yapabilme becerisinin kazandırılması;
4Sınıfta öğrenilenlerin sanayiye uygulanabilirliğinin olduğunun fark edilmesi;
5Mühendislik etiğine uygun davranışların ve prensiplerin öğrenilmesi
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Öğrencilerin hedeflerinin, beklentilerinin ve dersin içeriğinin açıklanması, Mühendislik tasarımı, mühendislik tasarımının aşamaları, Tasarımın geliştirilmesi, fizibilite araştırması, işlem geliştirme.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Öğrencilerin hedeflerinin, beklentilerinin ve dersin içeriğinin açıklanması
2Mühendislik tasarımı, mühendislik tasarımının aşamaları
3Tasarımın geliştirilmesi, fizibilite araştırması, işlem geliştirme
4Tasarımın geliştirilmesi, fizibilite araştırması, işlem geliştirme
5Fabrika tasarımında göz önünde bulundurulması gereken konular, fabrika yeri seçimi
6Meyve ve sebze suyu işleme hattı
7Hazır çorba işleme hattı
8Patates cipsi işleme hattı
9Süt tozu işleme hattı
10Sıcak salça işleme ve soğuk salça işleme hatları
11Marmelat ve jöle işleme hattı
12Hazır kahve işleme hattı
13Sofralık zeytin işleme hattı
14 Konu tekrarı
15Konu tekrarı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
• Ozan GÜRBÜZ, “Proses Tasarımı”, basılmamış ders notları. • Rakesh Kumar Singh, 1995. Process Design and Evaluation, Technomic Publishing Company, Inc. ISBN No.1-56676-230-8, pp 257.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım13226
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma12020
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12020
Okuma13226
Performans13226
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)121
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1445444
ÖÇ2545545
ÖÇ3454454
ÖÇ4345544
ÖÇ5554345
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek