BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GM407.1BEt Tesisi Kuruluş ve OrganizasyonuSeçmeli474
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Et bilimi, et üretimi, etlerin sınıflandırılması ve karkas parçalama sistemleri, etin histolojik özellikleri, etin fiziksel ve fiziko-kimyasal özellikleri, etin mikrobiyolojik özelliklerinin öğrenilmesi amaçlanmıştır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç.Dr. Aybike KAMİLOĞLU
Öğrenme Çıktıları
1Et işletmeleri ile ilgili temel kavramları açıklayabilir.
2Et tesislerinin ülkemizdeki durumunu açıklayabilir
3Kesimhane, et muhafaza ve işleme ünitelerinin tasarımlarını yapabilir ve planları çizebilir.
4Mezbaha, kombina, mamul madde üretim ve muhafaza tesislerinde kullanılan alet ve ekipmanlarda bulunması gereken teknik özellikleri açıklayabilir
5Et ürünleri işleme üniteleri ile ilgili temel kavram ve ifadeleri açıklayabilir
6Kırmızı ve kanatlı et ve et ürünleri üretim tesislerinin çalışma ve denetleme usul ve esaslarını açıklayabilir
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Et üretim ve tüketim paramereleri,Et Biliminin önemi, Etin histolojik özellikleri, Etin fiziksel ve kimyasal özellikleri, Kesimden sonra ette meydana gelen değişiklikler, Et endüstrisinde kullanılan temel işlemler.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Et üretim ve tüketim paramereleri
2 Et Bilimine giriş
3Etin histolojik özellikleri
4Etin fiziksel ve kimyasal özellikleri
5Etin fiziksel ve kimyasal özellikleri
6Etin mikrobiyolojik özellikleri
7Etin mikrobiyolojik özellikleri
8Arasınav
9Kesimden sonra ette meydana gelen değişiklikler
10Kesimden sonra ette meydana gelen değişiklikler
11Et endüstrisinde kullanılan temel işlemler
12Et endüstrisinde kullanılan temel işlemler
13Et endüstrisinde kullanılan temel işlemler
14Dersin kısaca genel tekrarı ve tartışma
15Dersin kısaca genel tekrarı ve tartışma
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Aydın Öztan,2003. Et Bilimi ve Teknolojisi 4. baskı, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yayınları Kitaplar Serisi Yayın no 1., Ankara
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Bireysel Çalışma14114
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma31030
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma41040
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)115
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1122121
ÖÇ2211212
ÖÇ3211212
ÖÇ4112121
ÖÇ5121112
ÖÇ6121111
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek