Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ÜS1612.1B | Catering (Sosyal Bilimler MYO) | Seçmeli | 3 | 5 | 2 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Catering işletmelerinde personel yönetimi, işletmelerde satın alma yöntemleri ve mönü planlama yöntemleri konularında bilgi sahibi olmaları amaçlanır.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Miraç İlyas KIVANÇ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Catering işletmelerinde personel yönetimini bilir. | 2 | Catering işletmelerinde satın alma yöntemlerini bilir. | 3 | Catering işletmelerinde mönü planlama yöntemlerini bilir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Ağırlama ve hizmet işletmelerinde yiyecek ve içecek hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmelerinin Organizasyon Yapısı, Yiyecek İçecek Döngüsü, Konuk İle İlişkiler ve Şikayetlerle İlgilenme, Konukların Sınıflandırılması, İlk İzlenimler, Şikayetler.
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Ağırlama ve hizmet işletmelerinde yiyecek ve içecek hizmetleri | | | 2 | Yiyecek İçecek Hizmetinin Verildiği İşletmelerin Sınıflandırılması | | | 3 | Yiyecek İçecek İşletmelerinin Organizasyon Yapısı | | | 4 | Yiyecek İçecek Servisinde Kullanılan Servis Malzemeleri | | | 5 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hijyen-Sanitasyon ve İş Güvenliği | | | 6 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mice En Place | | | 7 | Servis Personelinin Müşteri İlişkileri | | | 8 | ARA SINAV | | | 9 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mönü | | | 10 | Mönüde Yapı ve Klasik-Modern Mönü Kavramları | | | 11 | Servisin Tanımı ve Önemi (Konuklar, Personel ve İşletme Açısından) | | | 12 | Servis Yöntemleri | | | 13 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak | | | 14 | Konuk İle İlişkiler ve Şikayetlerle İlgilenme | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
SÖKMEN, Alptekin, (2005). Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği Ankara: Detay Yayıncılık.
YILMAZ, Özgür, YILMAZ, Özer ve YILMAZ, Yaşar, (2013). Yiyecek İçecek İşletmeciliği. Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Rapor Hazırlama | 1 | 5 | 5 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Ev Ödevi | 5 | 3 | 15 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|