Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ANTBSB2.18 | Dağcılık | Seçmeli | 3 | 5 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Dağcılık çeşitleri ve sportif tırmanışın temel bilgilerinin verilmesi |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Dağcılık,Dağcı ve Dağcılık çeşitlerinin öğrenilmesi | 2 | Subjektif dağ kazalarının nedenleri ve korunma uygulamalarının öğrenilmesi | 3 | Objektif dağ kazalarının nedenleri ve korunma uygulamalarının öğrenilmesi | 4 | Kamp yeri seçiminin öğrenilmesi | 5 | Kamp malzemeleri ve kullanımlarının öğrenilmesi | 6 | Dağcılıkta kullanılan teknik malzemelerin kullanımının öğrenilmesi | 7 | Dağcı mutfağı ve beslenmenin öneminin öğrenilmesi | 8 | Dağcılıkta kullanılan ip ve düğümlerin öğrenilmesi | 9 | Kaya tırmanma tekniklerinin öğrenilmesi ve uygulaması | 10 | kış dağcılığı ve yüksek irtifa dağcılığının öğrenilmesi |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Dağda yürüyüş esasları ve dikkat edilmesi gereken kuralların öğretilerek uygulamalar yapılması. Kamp kurma kamp malzemelerinin kullanımı dağda yaşam ve kamp mutfağının öğretilmesi. Dağda karşılaşılabilecek objektif ve subjektif dağ kazalarının anlatılarak bu kazaları önleme yöntemlerinin anlatılması. Dağcılıkta kullanılan malzemelerin tanıtılması. Kaya tırmanış ilkelerinin öğretilerek uygulamalar yapılması. Kış dağcılığı, malzemeleri ve kullanımı ile dağcılık uygulamalarının yapılması. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Dağcılık ve Dağcı
| | | 2 | Dağcılık çeşitleri | | | 3 | Subjektif dağ kazaları | | | 4 | Objektif dağ kazaları | | | 5 | Kamp yeri seçimi | | | 6 | Kamp malzemeleri | | | 7 | vize sınavı | | | 8 | Dağcılık Malzemeleri
| | | 9 | Dağcılıkta kullanılan teknik malzemeler | | | 10 | Çadırlar çadır çeşitleri ve uygulamaları | | | 11 | Dağcı mutfağı ve beslenme | | | 12 | İpler ve Düğümler
| | | 13 | Kaya tırmanışında kullanılan teknik malzemeler ve kullanımları | | | 14 | Kaya tırmanış kuralları | | | 15 | Kaya tırmanışı | | | 16 | final sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
“Dağcılık-Anılar Belgeler” , Dr. Bozkurt Ergör, Hasat Yayınları, 2001 "Kampta Yemek Pişirmek", Cliff Jacobson, Bilge Kültür Sanat Yayınları, 2004 |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 5 | 70 |
Bireysel Çalışma | 14 | 5 | 70 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | | | | | ÖÇ2 | | | | | | | | ÖÇ3 | | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | | | | ÖÇ7 | | | | | | | | ÖÇ8 | | | | | | | | ÖÇ9 | | | | | | | | ÖÇ10 | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|