BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
RSM307B.1Sanat Yazılarına Eleştirel BakışSeçmeli354
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Sanat eleştirisi kavramı üzerinde durularak, sanat yapıtı üzerinde söz sahibi olma yeteneğini kazandırmak
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜRBÜZ
Öğrenme Çıktıları
1Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
2Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
3Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
4Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
5Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
6Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
7Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
8Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
9Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
10Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
11Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
12Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
13Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
14Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
15Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
16Yaratıcı sanatsal düşünceyi algılamayı öğrenecektir. Sanat eleştirisi hakkında ve sanat akımlarında kullanılan "dil'i öğrenecektir. Sanat yazısı ve 'sanatsal tavır' arasında bir bağ kurulacaktır. Ele alınan sanat yazılarının kendi genel bilgisi ile algılanabilirliği sağlanacaktır.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
yok
Dersin İçeriği
Ulusal ve Uluslararası sanatsal kitap ve makalelerin seçilip belli yöntemlerle okunup değerlendirilmesi, sonuç ve yorumlara ulaşılması, okuma, tartışma ve çözümlemeler yapılması.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Sanat Yazısı Kavramı Üzerinde durulacaktır.Sanat Yazısı Kavramı Üzerinde durulacaktır.Sanat Yazısı Kavramı Üzerinde durulacaktır.
2Sanat yazısının dili hakkında kısa bilgi verilecektir.Sanat yazısının dili hakkında kısa bilgi verilecektir.Sanat yazısının dili hakkında kısa bilgi verilecektir.
3Farklı kuramcıların fikirleri kıyaslanarak sanatsal kavramlar tartışılacaktır.Farklı kuramcıların fikirleri kıyaslanarak sanatsal kavramlar tartışılacaktır.Farklı kuramcıların fikirleri kıyaslanarak sanatsal kavramlar tartışılacaktır.
4Sanat yapıtında estetik ve eleştirel estetik kavramları tartışılacaktır.Sanat yapıtında estetik ve eleştirel estetik kavramları tartışılacaktır.Sanat yapıtında estetik ve eleştirel estetik kavramları tartışılacaktır.
5Çözümleme yöntemleri kullanılarak önemli sanat eleştirisi örnekleri ile birlikte bir yapıtın çözümlenmesi sağlanacaktır.Çözümleme yöntemleri kullanılarak önemli sanat eleştirisi örnekleri ile birlikte bir yapıtın çözümlenmesi sağlanacaktır.Çözümleme yöntemleri kullanılarak önemli sanat eleştirisi örnekleri ile birlikte bir yapıtın çözümlenmesi sağlanacaktır.
6Çözümleme yöntemleri kullanılarak önemli sanat eleştirisi örnekleri ile birlikte bir yapıtın çözümlenmesi sağlanacaktır.Çözümleme yöntemleri kullanılarak önemli sanat eleştirisi örnekleri ile birlikte bir yapıtın çözümlenmesi sağlanacaktır.Çözümleme yöntemleri kullanılarak önemli sanat eleştirisi örnekleri ile birlikte bir yapıtın çözümlenmesi sağlanacaktır.
7Sanatın, sanat eleştirisi ve estetik kavramlar üzerinden yazınsal dil ile incelemesi yapılacaktır.Sanatın, sanat eleştirisi ve estetik kavramlar üzerinden yazınsal dil ile incelemesi yapılacaktır.Sanatın, sanat eleştirisi ve estetik kavramlar üzerinden yazınsal dil ile incelemesi yapılacaktır.
8Sanatın, sanat eleştirisi ve estetik kavramlar üzerinden yazınsal dil ile incelemesi yapılacaktır.Sanatın, sanat eleştirisi ve estetik kavramlar üzerinden yazınsal dil ile incelemesi yapılacaktır.Sanatın, sanat eleştirisi ve estetik kavramlar üzerinden yazınsal dil ile incelemesi yapılacaktır.
99 Arasınav9 Arasınav9 Arasınav
10Sanatın, sanat eleştirisi ve estetik kavramlar üzerinden yazınsal dil ile incelenmesi sağlanacaktır.Sanatın, sanat eleştirisi ve estetik kavramlar üzerinden yazınsal dil ile incelenmesi sağlanacaktır.Sanatın, sanat eleştirisi ve estetik kavramlar üzerinden yazınsal dil ile incelenmesi sağlanacaktır.
11Çözümleme yöntemi üzerinden 'sanat yazıları' incelenecektir.Çözümleme yöntemi üzerinden 'sanat yazıları' incelenecektir.Çözümleme yöntemi üzerinden 'sanat yazıları' incelenecektir.
12Sanat Yazılarının incelenmesi, açıklanması ve bir yapıt üzerinden çözümlenmesiSanat Yazılarının incelenmesi, açıklanması ve bir yapıt üzerinden çözümlenmesiSanat Yazılarının incelenmesi, açıklanması ve bir yapıt üzerinden çözümlenmesi
13'Sanat Yazıları' üzerinde öğrenilen yöntemler aracılığıyla incelemelerin yapılması sağlanacaktır.'Sanat Yazıları' üzerinde öğrenilen yöntemler aracılığıyla incelemelerin yapılması sağlanacaktır.'Sanat Yazıları' üzerinde öğrenilen yöntemler aracılığıyla incelemelerin yapılması sağlanacaktır.
14Makale okuma, tartışma ve çözümlemeMakale okuma, tartışma ve çözümlemeMakale okuma, tartışma ve çözümleme
15TekrarTekrarTekrar
1616 Dönem sonu Sınavı16 Dönem sonu Sınavı16 Dönem sonu Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Dersin Kitabi / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar [1] Ali Akay, Metinlerarasılık, Göstergelerarasılık, Kanguru Yayınları, 2011. [2] Tahsin Yücel, Yapısalcılık, Can yayınları, 2005. [3] Gilles Deleuze, Proust ve Göstergeler, Kabalcı Yayınevi, 2004.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav150
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma150
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı150
Final Sınavı için Bireysel Çalışma150
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri50
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Beyin Fırtınası10660
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma4624
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma4624
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)110
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1      
ÖÇ2      
ÖÇ3      
ÖÇ4      
ÖÇ5      
ÖÇ6      
ÖÇ7      
ÖÇ8      
ÖÇ9      
ÖÇ10      
ÖÇ11      
ÖÇ12      
ÖÇ13      
ÖÇ14      
ÖÇ15      
ÖÇ16      
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek