Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ORG412.2 | Et ve Et Ürünleri İşletme Teknolojisi | Seçmeli | 4 | 8 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Gıda Kodeksi ve TS standartları kapsamında organik taze et ürünleri, kesimhane yan ürünleri, kanatlı eti ürünleri ve su ürünleri yapma yeterliliklerini kazandırmak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doc. Dr. Emre TEKCE |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Taze et ürünleri üretimini kavrar. | 2 | Kanatlı eti ürünleri üretimini bilir. | 3 | Et ve et ürünleri teknolojisini uygular. | 4 | Et ürünleri üretiminde kullanılan katkı maddelerini bilir. | 5 | Et ve su ürünleri muhafaza yöntemlerini bilir ve uygular. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Taze Et Ürünleri Üretimi | | | 2 | Taze Et Ürünleri Üretimi | | | 3 | Taze Et Ürünleri Üretimi | | | 4 | Taze Et Ürünleri Üretimi | | | 5 | Dondurulmuş Et Ürünleri | | | 6 | Dondurulmuş Et Ürünleri | | | 7 | Kesimhane Yan Ürünleri | | | 8 | ARA SINAV | | | 9 | Kesimhane Yan Ürünleri | | | 10 | Kanatlı Eti Ürünleri | | | 11 | Kanatlı Eti Ürünleri | | | 12 | Su Ürünleri Üretimi | | | 13 | Su Ürünleri Üretimi | | | 14 | Et ürünleri üretiminde kullanılan katkı maddeleri | | | 15 | FİNAL SINAVI | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
• Anar, Ş. 2010; Et Ve Et Ürünleri Teknolojisi
• Gökalp, H.Y., Kaya, M. 1999; Et Ürünlerinde Kalite Kontrol ve Laboratuar Uygulama Kılavuzu
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 80 | Ev Ödevi | 1 | 20 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | İngilizce | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 5 | 5 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 0 | 0 | 0 |
Soru-Yanıt | 14 | 3 | 42 |
Alan Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Bireysel Çalışma | 10 | 2 | 20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Ev Ödevi | 1 | 4 | 4 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | | | | | | | | | | | | | 5 | | ÖÇ2 | | | | | | | | | | 5 | 4 | | | | | | | ÖÇ3 | | | | 4 | | | | | | | | | | | | | 5 | ÖÇ4 | | 4 | | | | 5 | | 5 | | | | 5 | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | | | | | 4 | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|