BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ORG412.2Et ve Et Ürünleri İşletme TeknolojisiSeçmeli484
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Gıda Kodeksi ve TS standartları kapsamında organik taze et ürünleri, kesimhane yan ürünleri, kanatlı eti ürünleri ve su ürünleri yapma yeterliliklerini kazandırmak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd. Doc. Dr. Emre TEKCE
Öğrenme Çıktıları
1Taze et ürünleri üretimini kavrar.
2Kanatlı eti ürünleri üretimini bilir.
3Et ve et ürünleri teknolojisini uygular.
4Et ürünleri üretiminde kullanılan katkı maddelerini bilir.
5Et ve su ürünleri muhafaza yöntemlerini bilir ve uygular.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Taze Et Ürünleri Üretimi
2Taze Et Ürünleri Üretimi
3Taze Et Ürünleri Üretimi
4Taze Et Ürünleri Üretimi
5Dondurulmuş Et Ürünleri
6Dondurulmuş Et Ürünleri
7Kesimhane Yan Ürünleri
8ARA SINAV
9Kesimhane Yan Ürünleri
10Kanatlı Eti Ürünleri
11Kanatlı Eti Ürünleri
12Su Ürünleri Üretimi
13Su Ürünleri Üretimi
14Et ürünleri üretiminde kullanılan katkı maddeleri
15FİNAL SINAVI
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
• Anar, Ş. 2010; Et Ve Et Ürünleri Teknolojisi • Gökalp, H.Y., Kaya, M. 1999; Et Ürünlerinde Kalite Kontrol ve Laboratuar Uygulama Kılavuzu
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav180
Ev Ödevi120
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
İngilizce
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı155
Derse Katılım14228
Uygulama/Pratik000
Soru-Yanıt14342
Alan Çalışması000
Bireysel Çalışma10220
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma166
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma166
Ev Ödevi144
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)112
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17
ÖÇ15              5 
ÖÇ2         54      
ÖÇ3   4            5
ÖÇ4 4   5 5   5     
ÖÇ5             4   
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek