Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ORG410.2 | Tarım Tarihi ve Deontolojisi | Seçmeli | 4 | 8 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Tarım tarihi ve deontolojisi hakkında bilgi sahibi olmak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Volkan GÜL |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Organik tarım işletmeciliğinin genel sınırları öğrenilir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Genel bilgiler | | | 2 | Tarım tarihine giriş | | | 3 | Tarım tarihi | | | 4 | Tarım tarihi | | | 5 | Gıda maddelerinin tarihsel gelişimi | | | 6 | Gıda Teknolojisinin tarihsel gelişimi | | | 7 | Ülkemizde bulunan tarım kuruluşları tarihi | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Tarım eğitimi veren kuruluşların tarihi | | | 10 | Deontoloji | | | 11 | Diğer meslek kuruluşları ile ilişkiler | | | 12 | Mevzuat | | | 13 | Mesleki oda birliklerinin incelenmesi | | | 14 | Genel tekrar | | | 15 | FİNAL SINAVI | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Tarım tarihi ve deontoloji. Mithat Direk., Mikrobun keşfi. TÜBİTAK Yayınları.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 80 | Ev Ödevi | 1 | 20 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | İngilizce | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 4 | 4 |
Derse Katılım | 11 | 3 | 33 |
Soru-Yanıt | 12 | 3 | 36 |
Bireysel Çalışma | 10 | 3 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|