BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BD214.1BBesin Hijyeni ve Teknolojisi Seçmeli243
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Gıda endüstrisinde sanitasyon, gıda hijyeni konuları hakkında temel bilgiler vermek. Gıda üretim süreçleri hakkında bilgilendirme yapmak. Farklı gıdaların üretim teknolojilerini öğretmek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğretim Üyesi Fatma CEBECİ
Öğrenme Çıktıları
1Gıda endüstrisi açısından sanitasyon ve hijyen kavramlarını öğrenir.
2Farklı gıdaların (et ürünleri, süt ürünleri vb.) üretim teknolojileri hakkında bilgi edinir.
3Farklı gıdaların üretim süreçlerinde insan sağlığı tehdit edebilecek riskler hakkında bilgi edinir.
4Gıda üretimi yapan işletmelerin sahip olması gereken altyapı ve hijyenik koşullar hakkında bilgi edinir ve farkındalık geliştirir.
Öğrenim Türü
İkinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Gıda endüstrilerinde sanitasyon, gıda hijyeni Konserve gıda teknolojisi Süt Teknolojisi Et ürünleri Teknolojisi Tahıl Teknolojisi Yağ Teknolojisi Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gıda endüstrisinde sanitasyon
2Gıda Hijyeni-I
3Gıda Hijyeni-II
4Konserve Gıda Teknolojisi
5Süt Ürünleri Teknolojisi-I
6Süt ürünleri Teknolojisi -II
7Et ürünleri Teknolojisi-I
8ARA SINAV
9Et ürünleri Teknolojisi-II
10Tahıl Teknolojisi
11Yağ Teknolojisi
12Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi-I
13Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi-II
14Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi-III
15Genel Tekrar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1- Principles of Food Sanitation (Marriott, Norman G., Gravani, Robert B. 2006) 2- Erol İ. Gıda Hijyeni ve Teknolojisi. Birinci Baskı, Ankara, Pozitif Matbaacılık, 2007.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Soru-Yanıt14114
Bireysel Çalışma13226
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma166
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma177
Okuma111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)85
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1142443144444444
ÖÇ2142443144444444
ÖÇ3142443144444444
ÖÇ4142443144444444
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek