BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ÇKB210.5BÖzel GıdalarSeçmeli244
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Balın ve yumurtanın fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri, Kahve teknolojisi, Çay ve şeker teknolojisi, kakao ve çikolata, çeşitli pekmez, pestil, köme üretimi, tahin helvası ve bebek maması üretimi, değinilen gıdaların besin değerleri ve depolanmaları konularında bilgi ve beceriler kazandırmak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Arzu ÇİMEN
Öğrenme Çıktıları
1Bal ve yumurtanın fiziksel ve kimyasal özelliklerini, meydana gelen bozulmaları açıklayabilir
2Kahvenin, çayın ve şekerin üretim metodlarını açıklayabilir
3Bebek maması üretiminde kullanılan hammaddeleri ve üretim metodlarını açıklayabilir
4Tahin helvası üretiminde kullanılan hammaddeleri ve üretim metodunu açıklayabilir
5Değinilen gıdaların besin değerlerini, depolanmalarını açıklayabilir
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Bal ve yumurtanın, fiziksel, kimyasal özellikleri ve depolanmaları, kahve, çay, şeker, kakao ve çikolata, pekmez, pestil, köme, tahin helvası ve bebek maması,cips konularını içerir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Bal üretimi ve balların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
2Bal üretimi ve balların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
3Yumurtanın fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
4Kahve Teknolojisi
5ÇayTeknolojisi
6Şeker Teknolojisi
7Şeker Teknolojisi
8Ara sınav
9Şekerleme Teknolojisi
10Kakao ve çikolata üretimi
11Bebek maması üretimi
12Tahin helvası bileşenleri ve üretimi
13Pestil ve köme üretimi
14Çeşitli pekmezlerin bileşenleri ve üretimi
15Cips üretimi
16Yıl Sonu Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ali ALTAN (1997) Özel Gıdalar Semih ÖTLEŞ (1995) Bal ve Bal Teknolojisi MEGEP Yayınları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Takım/Grup Çalışması326
Bireysel Çalışma14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma5210
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14342
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)116
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11
ÖÇ111111112222
ÖÇ211111112221
ÖÇ311111112221
ÖÇ411111112221
ÖÇ511111112222
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek