Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ÇKB210.5B | Özel Gıdalar | Seçmeli | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Balın ve yumurtanın fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri, Kahve teknolojisi, Çay ve şeker teknolojisi, kakao ve çikolata, çeşitli pekmez, pestil, köme üretimi, tahin helvası ve bebek maması üretimi, değinilen gıdaların besin değerleri ve depolanmaları konularında bilgi ve beceriler kazandırmak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Arzu ÇİMEN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Bal ve yumurtanın fiziksel ve kimyasal özelliklerini, meydana gelen bozulmaları açıklayabilir | 2 | Kahvenin, çayın ve şekerin üretim metodlarını açıklayabilir | 3 | Bebek maması üretiminde kullanılan hammaddeleri ve üretim metodlarını açıklayabilir | 4 | Tahin helvası üretiminde kullanılan hammaddeleri ve üretim metodunu açıklayabilir | 5 | Değinilen gıdaların besin değerlerini, depolanmalarını açıklayabilir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Bal ve yumurtanın, fiziksel, kimyasal özellikleri ve depolanmaları, kahve, çay, şeker, kakao ve çikolata, pekmez, pestil, köme, tahin helvası ve bebek maması,cips konularını içerir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Bal üretimi ve balların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
| | | 2 | Bal üretimi ve balların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
| | | 3 | Yumurtanın fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
| | | 4 | Kahve Teknolojisi
| | | 5 | ÇayTeknolojisi
| | | 6 | Şeker Teknolojisi
| | | 7 | Şeker Teknolojisi
| | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Şekerleme Teknolojisi
| | | 10 | Kakao ve çikolata üretimi
| | | 11 | Bebek maması üretimi
| | | 12 | Tahin helvası bileşenleri ve üretimi
| | | 13 | Pestil ve köme üretimi
| | | 14 | Çeşitli pekmezlerin bileşenleri ve üretimi
| | | 15 | Cips üretimi
| | | 16 | Yıl Sonu Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Ali ALTAN (1997) Özel Gıdalar
Semih ÖTLEŞ (1995) Bal ve Bal Teknolojisi
MEGEP Yayınları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Takım/Grup Çalışması | 3 | 2 | 6 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 2 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | ÖÇ2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 1 | ÖÇ3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 1 | ÖÇ4 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 1 | ÖÇ5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|