BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GT211.6BOrganik Gıda ve TarımSeçmeli233
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Organik tarım, organik tarımda kontrol mekanizması, organik tarıma başlama esasları, organik bitkisel üretim, organik hayvansal üretim, organik arıcılık ve su ürünleri üretimini öğretmek
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. Volkan GÜL
Öğrenme Çıktıları
1Organik tarımın ilkeleri, amaçları, süreçleri, sertifikasyon ve yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olur
2Organik gıda güvenliği hakkında bilgi sahibi olur
3Bitkisel ve hayvansal organik gıdaların işlenmesi hakkında bilgi sahibi olur
4Organik gıdaların işlenmesinde kullanılacak katkılar ve hijyen uygulamalarını öğrenir
5Organik gıdaların pazarlanması hakkında bilgi sahibi olur
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Organik tarım, organik tarımda kontrol mekanizması, organik tarıma başlama esasları, organik bitkisel üretim, organik hayvansal üretim, organik arıcılık ve su ürünleri üretimi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Organik tarımın ilkeleri, amaçları ve kuralları
2Organik tarımın süreçleri, kontrol, sertifikasyon ve yasal düzenlemeleri
3Organik gıda ve gıda güvenliği
4Organik gıdaların beslenme açısından önemi
5Organik gıdaların beslenme açısından önemi
6Organik gıdaların işlenmesi ve kullanılan katkı maddeleri
7Organik gıda üretiminde hijyen
8Ara sınav
9Organik meyve ve sebze üretimi ve işlenmesi
10Organik tahıl üretimi ve işlenmesi
11Organik süt ürünleri üretimi ve işlenmesi
12Organik et ürünleri üretimi ve işlenmesi
13Organik su ürünleri yetiştiriciliği ve işlenmesi
14Organik arı ürünleri
15Organik gıdaların ambalajlanması, etiketlenmesi, depolanması ve pazarlanması
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Coşkun, M., Çiçekli, Ö., Polat M., Candemir M. 2012. Organik Tarım. 261 s.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Bireysel Çalışma14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma339
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma4312
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)80
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5
ÖÇ113134
ÖÇ213134
ÖÇ313134
ÖÇ423134
ÖÇ513134
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek