Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GT211.5B2 | Organik Gıda ve Tarım | Seçmeli | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Organik tarım, organik tarımda kontrol mekanizması, organik tarıma başlama esasları, organik bitkisel üretim, organik hayvansal üretim, organik arıcılık ve su ürünleri üretimini öğretmek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç. Dr. Volkan GÜL |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Organik tarımın ilkeleri, amaçları, süreçleri, sertifikasyon ve yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olur | 2 | Organik gıda güvenliği hakkında bilgi sahibi olur | 3 | Bitkisel ve hayvansal organik gıdaların işlenmesi hakkında bilgi sahibi olur | 4 | Organik gıdaların işlenmesinde kullanılacak katkılar ve hijyen uygulamalarını öğrenir | 5 | Organik gıdaların pazarlanması hakkında bilgi sahibi olur |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Organik tarım, organik tarımda kontrol mekanizması, organik tarıma başlama esasları, organik bitkisel üretim, organik hayvansal üretim, organik arıcılık ve su ürünleri üretimi |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Organik tarımın ilkeleri, amaçları ve kuralları
| | | 2 | Organik tarımın süreçleri, kontrol, sertifikasyon ve yasal düzenlemeleri
| | | 3 | Organik gıda ve gıda güvenliği
| | | 4 | Organik gıdaların beslenme açısından önemi
| | | 5 | Organik gıdaların beslenme açısından önemi
| | | 6 | Organik gıdaların işlenmesi ve kullanılan katkı maddeleri
| | | 7 | Organik gıda üretiminde hijyen
| | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Organik meyve ve sebze üretimi ve işlenmesi
| | | 10 | Organik tahıl üretimi ve işlenmesi
| | | 11 | Organik süt ürünleri üretimi ve işlenmesi
| | | 12 | Organik et ürünleri üretimi ve işlenmesi
| | | 13 | Organik su ürünleri yetiştiriciliği ve işlenmesi
| | | 14 | Organik arı ürünleri
| | | 15 | Organik gıdaların ambalajlanması, etiketlenmesi, depolanması ve pazarlanması
| | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Coşkun, M., Çiçekli, Ö., Polat M., Candemir M. 2012. Organik Tarım. 261 s. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 3 | 9 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 4 | 3 | 12 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 1 | 3 | 1 | 3 | 4 | ÖÇ2 | 1 | 3 | 1 | 3 | 4 | ÖÇ3 | 1 | 3 | 1 | 3 | 4 | ÖÇ4 | 2 | 3 | 1 | 3 | 4 | ÖÇ5 | 1 | 3 | 1 | 3 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|