Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMTEZBII | Mezuniyet Çalışması II | Zorunlu | 4 | 8 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilere öğrenim sırasında kazandırılan temel bilgileri, deneysel, bilgisayar destekli tasarım modelleme, optimizasyon veya bir yayın araştırma yoluyla pratik bir araştırmaya entegre etmek ve uygulama becerisi; konuyla ilgili bilgi kaynaklarına ulaşma ve yararlanma deneyimi; öğrencilere yaptıkları projeyi (çalışmayı) yazılı, sözlü ve poster olarak sunma becerisi kazandırmak amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç. Dr. Ayla ARSLANER
Doç. Dr. Özlem ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi Aybike KAMİLOĞLU |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Bilgiye erişme yeteneği kazanır | 2 | Değişik kaynaklardan elde ettiği verileri değerlendirir | 3 | Araştırma planlama ve uygulama becerisi kazanır | 4 | Alanı ile ilgili konularda fikir yürütür | 5 | Akademik çalışmalar için altyapı kazanır | 6 | Gıda sektörünün mevcut durumu hakkında bilgi sahibi olur |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Bitirme ödevi, gıda mühendisliğinin kapsadığı alanlarda deneysel bir çalışma olabileceği gibi, bilgisayar destekli tasarım, modelleme ve anket çalışması şeklinde olabilir. Veya bazı öğretim üyeleri bir konuda yayınların araştırılarak derleme şeklindeki bir çalışmayı da bitirme ödevi olarak verebilirler. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Öğretim üyesinin öğrencilere Bitirme ödevinin gerektirdiği teorik alt yapı konusunda bilgilendirmesi | | | 2 | Öğretim üyesinin öğrencilere Bitirme ödevinin gerektirdiği teorik alt yapı konusunda bilgilendirmesi | | | 3 | Yapılan çalışmaların ve alınan sonuçların Öğretim Üyesi ile değerlendirilmesi | | | 4 | Yapılan çalışmaların ve alınan sonuçların Öğretim Üyesi ile değerlendirilmesi | | | 5 | Yapılan çalışmaların ve alınan sonuçların Öğretim Üyesi ile değerlendirilmesi | | | 6 | Yapılan çalışmaların ve alınan sonuçların Öğretim Üyesi ile değerlendirilmesi | | | 7 | Yapılan çalışmaların ve alınan sonuçların Öğretim Üyesi ile değerlendirilmesi | | | 8 | Arasınav | | | 9 | Yapılan çalışmaların ve alınan sonuçların Öğretim Üyesi ile değerlendirilmesi | | | 10 | Yapılan çalışmaların ve alınan sonuçların Öğretim Üyesi ile değerlendirilmesi | | | 11 | Yapılan çalışmaların ve alınan sonuçların Öğretim Üyesi ile değerlendirilmesi | | | 12 | Yapılan çalışmaların ve alınan sonuçların Öğretim Üyesi ile değerlendirilmesi | | | 13 | Yapılan çalışmaların ve alınan sonuçların Öğretim Üyesi ile değerlendirilmesi | | | 14 | Yapılan çalışmaların ve alınan sonuçların Öğretim Üyesi ile değerlendirilmesi | | | 15 | Yapılan çalışmaların ve alınan sonuçların Öğretim Üyesi ile değerlendirilmesi | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Bitirme ödevi konusu ile ilgili bilimsel literatür ve süreli yayınlar. Bitirme ödevinin özelliğine bağlı olarak bölümdeki çeşitli laboratuarlardaki deney sistemleri, analiz cihazları veya bilgisayar paket programları. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Uygulama/Pratik | 14 | 12 | 168 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 | 3 | ÖÇ3 | 3 | 5 | 4 | 4 | 4 | 3 | ÖÇ4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ5 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ6 | 4 | 3 | 3 | 3 | 2 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|