BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
AYA117B3MikrobiyolojiZorunlu113
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Dersin amacı, hem öğrencilere mikrobiyolojik tekniklerin öğretilmesi sürecinde hem de meslektaşlarımıza mikrobiyoloji ile ilgili çalışmalarda, deneylerin yapılması ve verilerin yorumlanmasına rehberlik etmektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr.Öğr.Üyesi Sinan KUL
Öğrenme Çıktıları
1Genel mikrobiyolojinin konusu ve bölümlerini bilir
2Mikrobiyolojinin tarihçesini bilir, mikroorganizmaların sınıflandırılması ve isimlendirilmesini yapar.
3Mikroorganizmalar hakkında yorum yapar
4 Mikroorganizmalarda üremeye tesir eden iç ve dış çevre faktörlerini bilir.
5Mikroorganizma genetiğini bilir
6Mikroorganizmaların fiziksel ve kimyasal yöntemlerle kontrol altına alınmaları hakkında yorum yapar
7Mikrobiyoloji uygulamalarında; mikroskop ve kullanımını, mikroorganizmaların boyutlarının ölçülmesini, besiyeri hazırlanmasını, çevrede bulunan mikroorganizmaların izolasyonu ve saf kültür elde edilmesini öğrenir ve çeşitli testleri uygulayabilir
8Araştırmalar sonunda sözlü ve yazılı sunum yapabilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Mikrobiyolojiye giriş, Terminoloji, Sınıflandırma, Mikroorganizma gruplarının genel özellikleri ve bu mikroorganizma gruplarının gıda mikrobiyolojisi açısından önemi, Mikrobiyal metabolizma, Mikrobiyal üreme, Mikroorganizmaların kontrolü
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Mikrobiyolojiye Giriş
2Mikroorganizmaların İsimlendirilmesi ve Sınıflandırılması
3Mikroorganizmaların Tanımlandırılmasında Kullanılan Yöntemler
4Mikroorganizma Gruplarının Genel Özellikleri
5Mikroorganizma Gruplarının Genel Özellikleri
6Mikroorganizma Gruplarının Genel Özellikleri
7Mikroorganizma Gruplarının Genel Özellikleri
8Ara Sınav
9Mikrobiyal Metabolizma
10Mikrobiyal Üreme ve Üremeye Etki Eden Faktörler
11Mikrobiyal Üreme ve Üremeye Etki Eden Faktörler
12Mikrobiyal Üreme ve Üremeye Etki Eden Faktörler
13Mikrobiyal Bulaşma Kaynakları ve Mikroorganizmaların Kontrolü
14Mikrobiyal Bulaşma Kaynakları ve Mikroorganizmaların Kontrolü
15Mikrobiyal Bulaşma Kaynakları ve Mikroorganizmaların Kontrolü
16FİNAL SINAVI
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Osman Şadi Yenen, Tıbbi Mikrobiyoloji, Nobel Tıp Kitapevleri, İstanbul, 2014.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Uygulama/Pratik14114
Soru-Yanıt14114
Alan Çalışması177
Bireysel Çalışma14114
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma188
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma188
Ev Ödevi111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)97
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9
ÖÇ1 2       
ÖÇ2 1       
ÖÇ3 1       
ÖÇ4 2       
ÖÇ5 3       
ÖÇ6 3       
ÖÇ7 3       
ÖÇ8 3       
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek