BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ORG406Meyve ve Sebze İşletme TeknolojisiZorunlu483
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Meyve ve sebze işleme teknolojisi hakkında bilgi vermek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd. Doç. Dr. Volkan GÜL
Öğrenme Çıktıları
1Meyve ve sebzelerin bileşimleri hakkında bilgi sahibi olur. Birçok çeşit meyve ve sebze üretim teknolojilerini tanır. En uygun üretim teknolojisini ilgili meyve ve/veya sebzeye uygulayabilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Meyve ve Sebzelerin çeşitli yöntemlerle muhafazasında uygulanan önişlemler.
2salça üretim teknolojisi
3reçel – marmelat üretim teknolojisi
4reçel – marmelat üretim teknolojisi
5kurutma teknolojisi
6kurutma teknolojisi
7meyve sularına ilişkin mevzuat
8Ara sınav
9meyve nitelikleri, işlenmeye hazırlık
10meyve suyu prosesi
11meyve suyu prosesi
12meyve suyu prosesi
13ambalajlama
14sebze suları üretimi
15FİNAL SINAVI
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Meyve Sebze İşleme Teknolojisi. Cemeroğlu vd. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi. Cemeroğlu, Karadeniz. 2001. GTD yayınları. Ankara.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav180
Ev Ödevi120
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
İngilizce
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım12336
Soru-Yanıt12224
Bireysel Çalışma10220
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma133
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma133
Ev Ödevi177
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)96
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17
ÖÇ155554455455455445
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek