Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ORG406 | Meyve ve Sebze İşletme Teknolojisi | Zorunlu | 4 | 8 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Meyve ve sebze işleme teknolojisi hakkında bilgi vermek.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Volkan GÜL |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Meyve ve sebzelerin bileşimleri hakkında bilgi sahibi olur. Birçok çeşit meyve ve sebze üretim teknolojilerini tanır. En uygun üretim teknolojisini ilgili meyve ve/veya sebzeye uygulayabilir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Meyve ve Sebzelerin çeşitli yöntemlerle muhafazasında uygulanan önişlemler. | | | 2 | salça üretim teknolojisi | | | 3 | reçel – marmelat üretim teknolojisi | | | 4 | reçel – marmelat üretim teknolojisi | | | 5 | kurutma teknolojisi | | | 6 | kurutma teknolojisi | | | 7 | meyve sularına ilişkin mevzuat | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | meyve nitelikleri, işlenmeye hazırlık | | | 10 | meyve suyu prosesi | | | 11 | meyve suyu prosesi | | | 12 | meyve suyu prosesi | | | 13 | ambalajlama | | | 14 | sebze suları üretimi | | | 15 | FİNAL SINAVI | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Meyve Sebze İşleme Teknolojisi. Cemeroğlu vd. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi. Cemeroğlu, Karadeniz. 2001. GTD yayınları. Ankara.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 80 | Ev Ödevi | 1 | 20 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | İngilizce | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 12 | 3 | 36 |
Soru-Yanıt | 12 | 2 | 24 |
Bireysel Çalışma | 10 | 2 | 20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 |
Ev Ödevi | 1 | 7 | 7 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|