Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | STAJ | Toplum Sağlığında Beslenme Stajı | Zorunlu | 3 | 6 | 7 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu stajın sonucunda öğrenciler; stajın amacını ve hedeflerini öğrenebilecek, toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitimi alanında beceri sahibi olabilecek; toplumun beslenme durumunun ve beslenme alışkanlıklarının saptanmasında, değerlendirilmesinde ve yorumlanmasında bilgi ve beceri sahibi olabilecektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr.Gör. Seda ÇELİKEL TAŞCİ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Stajın amacını ve hedeflerini öğrenir | 2 | Toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitimi alanında beceri sahibi olur | 3 | Toplumun beslenme durumunun ve beslenme alışkanlıklarının saptanmasında, değerlendirilmesinde ve yorumlanmasında bilgi ve beceri sahibi olur |
|
Öğrenim Türü |
İkinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Toplu Beslenme Sistemleri I,Hastalıklarda Diyet Tedavisi I,Anne ve Çocuk Beslenmesi,Toplu Beslenme Sistemleri II,Hastalıklarda Diyet Tedavisi II,Çocuk Hastalıklarında Beslenme II,Çocuk Hastalıklarında Beslenme I |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Toplumun beslenme durumunun ve beslenme alışkanlıklarının saptanması, bireyin ve toplumun yeterli ve dengeli beslenme ile sağlık konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitimi, özel gruplar için beslenme eğitim programlarının/ materyallerinin geliştirilmesi |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 2 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 3 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 4 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 5 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 6 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 7 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 8 | ARA SINAV | | | 9 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 10 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 11 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 12 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 13 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 14 | BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI | | | 15 | DEĞERLENDİRME VE RAPOR HAZIRLAMA | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
• Margetts BM, Nelson M (1997). Design Concepts in Nutritional Epidemiology. Oxford University Press,Oxford, 2nd Ed.
• Pekcan, G. Hastanın Beslenme Durumunun Saptanması, Diyet El Kitabı, (Ed. A. Baysal ve ark.) 65-116, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
• T.C. S.B Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md./ T.C. S.B. Sağlık Projesi Genel Md./ H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Toplumun Beslenmede
Bilinçlendirilmesi Saha Personeli için Toplum Beslenmesi Programı Eğitim Materyali, Ankara, 2002.
• T. C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md./ H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Türkiye'ye Özgü Beslenme Rehberi, Ankara, 2004.
• T.C. S.B Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md. Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı. Beslenme Bilgi Serisi. Ekim 2006. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Sözlü Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Sözlü Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Var |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Uygulama/Pratik | 30 | 7 | 210 |
Rapor | 1 | 5 | 5 |
Sözlü Sınav | 1 | 1 | 1 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|