BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
STAJToplum Sağlığında Beslenme StajıZorunlu367
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bu stajın sonucunda öğrenciler; stajın amacını ve hedeflerini öğrenebilecek, toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitimi alanında beceri sahibi olabilecek; toplumun beslenme durumunun ve beslenme alışkanlıklarının saptanmasında, değerlendirilmesinde ve yorumlanmasında bilgi ve beceri sahibi olabilecektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr.Gör. Seda ÇELİKEL TAŞCİ
Öğrenme Çıktıları
1Stajın amacını ve hedeflerini öğrenir
2Toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitimi alanında beceri sahibi olur
3Toplumun beslenme durumunun ve beslenme alışkanlıklarının saptanmasında, değerlendirilmesinde ve yorumlanmasında bilgi ve beceri sahibi olur
Öğrenim Türü
İkinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Toplu Beslenme Sistemleri I,Hastalıklarda Diyet Tedavisi I,Anne ve Çocuk Beslenmesi,Toplu Beslenme Sistemleri II,Hastalıklarda Diyet Tedavisi II,Çocuk Hastalıklarında Beslenme II,Çocuk Hastalıklarında Beslenme I
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Toplumun beslenme durumunun ve beslenme alışkanlıklarının saptanması, bireyin ve toplumun yeterli ve dengeli beslenme ile sağlık konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitimi, özel gruplar için beslenme eğitim programlarının/ materyallerinin geliştirilmesi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
2BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
3BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
4BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
5BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
6BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
7BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
8ARA SINAV
9BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
10BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
11BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
12BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
13BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
14BİR KURUM VEYA HASTANEDE BESLENME STAJI
15DEĞERLENDİRME VE RAPOR HAZIRLAMA
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
• Margetts BM, Nelson M (1997). Design Concepts in Nutritional Epidemiology. Oxford University Press,Oxford, 2nd Ed. • Pekcan, G. Hastanın Beslenme Durumunun Saptanması, Diyet El Kitabı, (Ed. A. Baysal ve ark.) 65-116, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2002. • T.C. S.B Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md./ T.C. S.B. Sağlık Projesi Genel Md./ H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Toplumun Beslenmede Bilinçlendirilmesi Saha Personeli için Toplum Beslenmesi Programı Eğitim Materyali, Ankara, 2002. • T. C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md./ H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Türkiye'ye Özgü Beslenme Rehberi, Ankara, 2004. • T.C. S.B Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md. Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı. Beslenme Bilgi Serisi. Ekim 2006.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Sözlü Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Sözlü Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Var
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Uygulama/Pratik307210
Rapor155
Sözlü Sınav111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)216
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1444555555555555
ÖÇ2444555555555555
ÖÇ3444555555555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek