BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BD303Toplu Beslenme Sistemleri IZorunlu354
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Toplu beslenme sistemlerinde yönetim ve fonksiyonları,menü planlama, satın alma ve depolama gibi toplu beslenme sistemleri süreçleri konularında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Seda ÇELİKEL TAŞCİ
Öğrenme Çıktıları
1Toplu beslenme sistemlerinin önemini kavrar ve işleyiş süreçlerini öğrenir
2Toplu beslenme yapılan kurumun amacına ve hizmet alan gruba yönelik uygun menü planlama ve denetimi yapmayı öğrenir
3Toplu beslenme sistemlerinde oluşabilecek yiyecek artıklarını ve kayıplarının önemini ve en aza indirme yollarını kavrar
4Toplu beslenme sistemlerinde kullanılan araç-gereçleri öğrenir
5Toplu beslenme sistemlerinde iş kazalarının önlenmesine yönelik uygulamaları öğrenir
Öğrenim Türü
İkinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Toplu beslenme sistemlerinde yönetim ve fonksiyonları,menü planlama, satın alma ve depolama gibi toplu beslenme sistemleri süreçleri konularında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.Bu amaçla toplu beslenme ve önemi, yeni üretim sistemleri, yönetim ve organizasyon, toplu beslenme sistemlerinde stratejik yönetim, toplu beslenme sistemlerinde insan kaynakları yönetimi, toplu beslenme çalışanlarının organizasyonu ve görev tanımları toplu beslenme sistemlerinde fiziki koşullar, mutfak ve yemekhane donanımı, menü yönetim ve denetimi, yiyecekleri satın alma teknikleri, yiyecekleri depolama ilkeleri, yiyecekleri depolama ilkeleri, standart yemek tarifeleri, toplu beslenme sistemlerinde oluşan artıklar ve önleme yolları, toplu beslenme sistemlerinde iş güvenliği gibi konular işlenir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Toplu beslenme ve önemi.
2Yeni üretim sistemleri
3Yönetim ve Organizasyon
4Toplu beslenme sistemlerinde stratejik yönetim
5Toplu beslenme sistemlerinde insan kaynakları yönetimi
6Toplu beslenme çalışanlarının organizasyonu ve görev tanımları
7Toplu beslenme sistemlerinde fiziki koşullar, mutfak ve yemekhane donanımı
8ARA SINAV
9Toplu beslenme sistemlerinde fiziki koşullar, mutfak ve yemekhane donanımı
10Menü yönetim ve denetimi
11Yiyecekleri satın alma teknikleri
12Yiyecekleri depolama ilkeleri
13Yiyecekleri depolama ilkeleri
14Standart yemek tarifeleri, toplu beslenme sistemlerinde oluşan artıklar ve önleme yolları
15Toplu beslenme sistemlerinde iş güvenliği
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
• Beyhan Y, Ciğerim N,Toplu Beslenme Sistemlerinde Menü Yönetimi ve Denetimi, Kök Yayıncılık, Ankara,1995 • Kinton R, Ceserani V, Foskett D, The Theory of Catering, Eighth edition, Hodder & Stoughton, London, 1995.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Soru-Yanıt12224
Bireysel Çalışma14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma188
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11414
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)119
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1321345342311231
ÖÇ2321355343211141
ÖÇ3311455333211131
ÖÇ4311455342311131
ÖÇ5421345242211132
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek