|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BD406B | Dış Kurum Stajı | Zorunlu | 4 | 8 | 7 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | Beslenme ve diyetetik biliminin teorik bilgilerini farklı alanlarda uygulamak, alanındaki diyetisyenin çalışma koşullarını gözlemlemek, çeşitli hastalıkları ve bu hastalıklarla ilişkili pratik bilgileri kazanmak, hasta ve yakınlarına beslenme konusunda eğitim vermek, beslenme biliminin temeline ve bireysel gereksinimlere uyarak toplu beslenme hizmetlerinin verildiği kuruluşlarda diyetisyenin yönetici rolüyle ilgili becerilerini geliştirmek ve sporcu beslenmesi, yaşlı beslenmesi, anne ve çocuk beslenmesi, işçi beslenmesi ve besin sanayisine yönelik uygulama ve araştırma becerilerini geliştirmek. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Dr. Öğretim Üyesi Özge Esgin | Öğrenme Çıktıları | 1 | Hastane, sağlık merkezi, beslenme ve diyet danışmanlığı merkezi, gıda sanayi, spor kulüpleri, kreşler, huzurevi, yemek fabrikaları, oteller ve bunun gibi merkezlerde diyetisyenlik konusunda bilgi ve becerileri geliştirir, | 2 | Uygulamaları gözlem yaparak öğrenir | 3 | Beslenme ve diyetetik alanında araştırma, geliştirme ve raporlamaya yönelik beceriler kazanır. | 4 | Beslenme ve diyetetik biliminin farklı alanlarında karşılaşılabilecek olası sorunları görebilme ve çözüm önerisi getirebilme becerisi kazanır |
| Öğrenim Türü | İkinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Anne ve çocuk beslenmesi, Çocuk hastalıklarında beslenme I-II, Toplu beslenme sistemleri I-II, Hastalıklarda diyet tedavisi I-II derslerini almış olmak | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Kurum ve hastane diyetisyenleri ile akademik personel danışmanlığında, öğrencilerin kurum ve hastane diyetisyenliğine pratik olarak hazırlanması | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | ORYANTASYON HAFTASI | | | 2 | | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | | 3 | | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | | 4 | | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | | 5 | | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | | 6 | | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | | 7 | | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | | 8 | ARA SINAV | | | 9 | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | | | 10 | | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | | 11 | | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | | 12 | | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | | 13 | | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | | 14 | | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | | 15 | | ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | 1- Baysal, A. , Aksoy, M., Besler, H T, Bozkurt, N., Keçecioğlu, Kutluay Merdol, T., Pekcan, G., Mercanlıgil, S M, Yıldız E, Diyet El Kitabı, 5. Baskı,
Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2008.
2- Uluslararası Beslenme ve Diyet Dergileri (Euro. J. Clin. Nutr. JADA, Am J Clin Nutr vb.) | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 30 | Uygulama/Pratik | 1 | 70 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | zorunlu |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Uygulama/Pratik | 14 | 12 | 168 | Rapor Hazırlama | 14 | 1 | 14 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | ÖÇ2 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | ÖÇ3 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 4 | ÖÇ4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
|
|