BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BD406BDış Kurum Stajı Zorunlu487
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Beslenme ve diyetetik biliminin teorik bilgilerini farklı alanlarda uygulamak, alanındaki diyetisyenin çalışma koşullarını gözlemlemek, çeşitli hastalıkları ve bu hastalıklarla ilişkili pratik bilgileri kazanmak, hasta ve yakınlarına beslenme konusunda eğitim vermek, beslenme biliminin temeline ve bireysel gereksinimlere uyarak toplu beslenme hizmetlerinin verildiği kuruluşlarda diyetisyenin yönetici rolüyle ilgili becerilerini geliştirmek ve sporcu beslenmesi, yaşlı beslenmesi, anne ve çocuk beslenmesi, işçi beslenmesi ve besin sanayisine yönelik uygulama ve araştırma becerilerini geliştirmek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğretim Üyesi Özge Esgin
Öğrenme Çıktıları
1Hastane, sağlık merkezi, beslenme ve diyet danışmanlığı merkezi, gıda sanayi, spor kulüpleri, kreşler, huzurevi, yemek fabrikaları, oteller ve bunun gibi merkezlerde diyetisyenlik konusunda bilgi ve becerileri geliştirir,
2Uygulamaları gözlem yaparak öğrenir
3Beslenme ve diyetetik alanında araştırma, geliştirme ve raporlamaya yönelik beceriler kazanır.
4Beslenme ve diyetetik biliminin farklı alanlarında karşılaşılabilecek olası sorunları görebilme ve çözüm önerisi getirebilme becerisi kazanır
Öğrenim Türü
İkinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Anne ve çocuk beslenmesi, Çocuk hastalıklarında beslenme I-II, Toplu beslenme sistemleri I-II, Hastalıklarda diyet tedavisi I-II derslerini almış olmak
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Kurum ve hastane diyetisyenleri ile akademik personel danışmanlığında, öğrencilerin kurum ve hastane diyetisyenliğine pratik olarak hazırlanması
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1ORYANTASYON HAFTASI
2ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
3ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
4ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
5ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
6ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
7ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
8ARA SINAV
9ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
10ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
11ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
12ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
13ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
14ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
15ÖZEL VEYA KAMU KURUMLARINDA BESLENME STAJI
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1- Baysal, A. , Aksoy, M., Besler, H T, Bozkurt, N., Keçecioğlu, Kutluay Merdol, T., Pekcan, G., Mercanlıgil, S M, Yıldız E, Diyet El Kitabı, 5. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2008. 2- Uluslararası Beslenme ve Diyet Dergileri (Euro. J. Clin. Nutr. JADA, Am J Clin Nutr vb.)
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav130
Uygulama/Pratik170
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
zorunlu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Uygulama/Pratik1412168
Rapor Hazırlama14114
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma133
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)198
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1534444454453553
ÖÇ2534444454453553
ÖÇ3534444454453554
ÖÇ4534444454453553
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek